Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
bende hipotroidim o halde tsh yüksek benim 7 di en sonn ezine bilgilerin için tşk cnm

inşallah hayırlısıyla cnm bende 3 yıldır olmuyo çok üzülüyorum

Bak canım ben de başta çok umutsuzdum hatta böyle brşeyi ilk kez duymustum..Ama artıkk kesinlikle hastalığımız yüzünden hamile kalmadıgımızı düşünmüyorum..Ben gerçi çok yeniyim ,2 aydır bebek yapmaya çalışıyorum..Ama bir yajınım doktor ve ince ince ona sordum geçen ..uzmanlk alanı olmadıgı halde ilgisi yok dedi..Pozitif düşün dedi..Sadece tsh ı takip etmek gerekir dedi..E doktorumda öle demişti zaten.Bugün 16.30 da doktora gitcem ve asıl doktorumuda ince ince sorcam..ve aynı şşeyleri sölerse kapatcam bu konuyu,inşallahh..Çok fazla da kafaya takmamk lazım sanki..Ben olumlu düşnüyorum ve hepimizin sağlıklı bir bebeği olcak inşallahhhhhh...

canım anlıyorum seni tsh işte sorun burda ama birazda kafada işte napıcaksın bende ist dayım hangi dr gidiyosun cnm

dr lar zaten hiç biri hashimato ile hamile kalamama arasında bağlantı olduğunu düşünmüyor...anlamadım gitti...

göztepe medical parka gidiyorum zaten bir tane endok. var..ben çok beğğendimm.ya senin doktorun??
canım ben hasekiye gidiyordum bayadır gidemiyorum kasıma gidicem ordada endokrin var dı
dr lar zaten hiç biri hashimato ile hamile kalamama arasında bağlantı olduğunu düşünmüyor...anlamadım gitti...

evet benim kadın dr um tsh 7 olduğunu bilele bile ilacı kullanıyosun sorun yok deyip menogon iğnemi vermişti sorun yok diyodu

Arkadaşlar dün gittim endokr.ye kafamı kurcalayan soruları sordum doktoruma..

1-Haşimato hastaları hamile kalabilir mi?ya da kalırsa düşük riski gerçekten diğer kadınlara göre daha mı fazla??
CVP oktorlar bu konuda 2 ye ayrılıyor aslında dedi..Kimi kalabilir ,kimi kalamaz...Ben tsh kontrol altında oldugu sürece kalabilir diye düşünüyorum dedi..Ve bende bir haşimato hastası olarak 2 tane sağlıklı oğlum var ....Eğer bunu çok kafana takarsan evet olmaz dedi..[çok sevindim bunu duyunca]
Ama düşük ile ilgili bu kadar iyi konusmadı evet normal kadına oranla düşük riski daha fazla dedi....

2-Selenyum denildiği gibi antikorlarımı düşürüyor mu?
CVP:Bu konuda da fikir ayrılıgı var dedi. ama türkiye selenyumdan yoksun bir ülke değil,bu yüzden tavsiye etmiyorum ama selenyumun antikoru düşürüldüğü evet gözlenmiş ama ispatlanmış birşey yok,hala çalışmaları devam ediyor.. dedi...

Benim tsh 2,67 idi..normal sınırlarda kabul etti,bu şekilde hamile kalabileceğimi söyledi ama yinede ilaç dozunu biraz arttırdı..

yani kızlar kafaya taktıkça maleseef olmuyor.Doktor bana çok okuma böyle şeyler yoksa iyice bilinçaltı yaparsın olumsuz etkilenrsin ,ben sana yeterli bilgiyi veriyorum dedi ...
Bende katılıyorumm..Umarım faydalı olabilmiştir bu bilgiler size..

canım çok teşekkür ederimm öncelikle çok güzel bilgiler bunlar
evet tsh önemli ama stres yapmamakta çok önemli işte dr onaylamış
bide biliyomusun ben düşükten hiç korkmuyorum sebebi bu güne kadar hiç gebelik yaşamadım bu bile heyecan verici olurdu benim için dile kolay 3 yıl bitti düşse bile en azından olabiliyomuş derdim kendim açımdan böyle düşünüyorum ben..
ama hepimiz için hayırlısı olsun inşallah başarıya ereriz

Haklısın tatlım...Hayırlısı olsun gerçekten...

merhaba arkadaşlar. ben 3 yıldan fazla süredir hashimoto hastası olduğumu biliyorum ve ilacımı hiç aksatmıyorum.. 2 yıldırda bebek için uğaşıyorum. önce 1 yıl normal yollarla denedik. geçen kasımdan beri de 6 ay kadr klomen +pregnly ile denedik ve 1 de aşılama yaptırdık hiç hamile kalamadım..tsh 3 yıldır hep 2 nin altında.. ama antikorlarım kortizon kullanmama ragmen düşmedi. son bir yöntem olarak çok daha yüksek kortizon kullanma kalmış ama dr yaşım genç olduğu için bu yöntemi denemek istemedi 3-4 ay dinlen uzaklaş dedi vücudun tepkisi azalsın dedi.kadın doğum dr um da bu esnada aşılama yapmayalım boş da durmayalım dedi. 2-3 ay daha klomenle deneyeceğiz... umarım allah hepimize gönlümüzden geçeni nasip eder...

belkide o yuzden bakmadi...çok tesekkurler cevabin için a.s.
bilmiyordum dogrusu yerimseniben

Tiroid Otoantikorları Kısırlık sebepleri arasında yer alırmı

Tiroid otoantikorları toplumdaki hipotiroidinin en sık sebebi olarak bilinir ve kadınlarda daha sık görülür.
Bir çok çalışmada infertilite (çocuk sahibi olamama) sıklığının tiroid otoantikoru pozitif olanlarda arttığını gösterilmiştir. Özellikle açıklanmayan (nedeni bilinmeyen) kısırlık tanısı almış, başarısız tüp bebek denemeleri geçirmiş , sürekli düşük yapan hastalarda çok sık olarak tiroid otoantikoru pozitif olarak görülür.

Gynecol Endocrinol dergisinin 2008 yılı kasım ayı sayında yayınlanan bir çalışmada; tiroid antikoru negatif, tiroid antikoru pozitif ve tiroid antikoru pozitif olup guatr için ilaç kullanan 3 ayrı grup hasta topluluğunda tüp bebek tedavisi uygulanmıştır. Böylece tiroid otoantikorlarının tüp bebek tedavisinin başarısı üzerine etkisi olup olmadığı araştırılmıştır. Tiroid otoantikoru pozitif olan grupta klinik gebelik oranlarının anlamlı bir şekilde düşük olduğu görülmüştür. Özellikle Anti-TPO (troid peroksidaz) pozitifliği klinik gebelik oluşmasını etkilemektedir.

Tüp bebek yaptıracak olan hastaların, tedaviye başlamadan önce tiroid otoantikorlarına baktırmaları ve yüksek ise mutlaka buna yönelik tedaviler yapılarak tüp bebek denemelerini yaptırmaları çocuk sahibi olmaları açısından önemli olacaktır.

ALINTI

Bilgiler için çok teşekkürler ezinecim..

ben şimdilerde şu selenyum konusuna taktım..cuma günü tekrar endokrine gidince sorucam.günde 200 mcg antikorları 3- 6 ayda %50 düşürüyomuş diye okudum bi yerde...

arkadaşlar saraçoğlunun soğan kürünü deneyen var mı ?
hamile kalamayan ve hamilelik düşünenlerin bu kürü uygulamasını ısrarla söylüyor..
ayrıca soğan bi çok hastalığa iyi geliyormuş sadece kadın hastalıklarından ibaret değil...
fakat soğanı kullanmakta çekiniyorum biraz çünkü içerisnde iyot mevcut..ve biz haşimato hastaları için pek iyi değil iyot biliyorsunuz...ama bağışıklık sistemini de güçlendiyor...
soğan kürünü kullanıp kullanmamakta tereddüt ediyorum
sizlerin düşüncesi nedir ,? uygulayan var mı acaba ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…