kızlar kk da bi tüp bebek uzmanı soruları yanıtlıyor..ona haşimatoyla ilgili soru sormuştum
..cevabı aşağıda..
Sevgili Nix,
Anti tg ve anti tpo antikorlarının düşürülebilmesi için ne yazık ki henüz bir yöntem geliştirilememiş durumda. Son yıllarda selenyum kullanımıyla bir miktar düşürüldüğü konusunda araştırmalar varsa da henüz pratikte ispatlanmış değil. Sizin durumunuzdaki hastalara özel bir tedavi uygulamıyoruz, rutin tüp bebek uygulaması yapıyoruz, ancak bunu yaparken endokrinoloji ile konsültasyon yapmak bana göre daha yararlı neticeler verecektir. Durumunuz umutsuz değil, haşimoto hastaları da rahatlıkla gebe kalıp sağlıklı bebekler dünyaya getirebiliyorlar. Sevgilerimle...
inaşallah kızlar biran önce sizlerde bebişlerinize kavuşursunuz. ben microenjeksiyon yöntemi ile hamiş kaldım. tabi ondan öncesinde bi 7-8 ay tsh ve antikorların düzene girmesini bekledik. sürekli oynuyordu. antikorları çok hatırlamıyorum ama tsh 2nin altına düşünce başladık tedaviye.şu anda 1 e yakın bi değerde. benim doktorum prof.hakan şatıroğlu. endokrin uzmanımda başkent üniversitesinde bi doçent tesadüf eseri birbirini tanıyor çıktı doktorlarım. ikiside önemli olanın tsh ın 2nin altına düşmş olması dediler.antikorlarla pek ilgilenmediler nedense. allah kısmet ederse oluyor kızlar..hepsi bahane..bende hiç hamile kalamayacakmışım gibi hissediyordum eşimde de problem vardı çünkü. çok şükür rabbim nasip etti. umarım sorularınıza cevap verebilmişimdir.
sizlerden de güzel haberler duymak ümidi ile...
bu arada hamileliğim biraz problemli geçiyor.bebeğin kesesinin yanında kanamam oluyor.dr düşük tehlikesi olabilir dedi ama tiroidle bir igisi yok.evde dinlenmedeyim. dularınızı bekliyorum. sevgilerimle
merhaba,
dr.hakan şatıroğlunun bölümde de görmüştüm burda da görünce yazmak istedim.çok ortak durumlerimız var.öncelikle tebrik ederim. Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
ne yazıkki ben de haşimatoluyum, Şatıroğluna gidiyorum,ve bgaşkent hastanesindeki endokrine gidiyorum.Senin mikroyu Hakan bey mi yaptırdı.
saol canım darısı başına...evet tedavimi hakan hoca yürüttü. başkent hastanesinde de alptekin beye gidiyorum endokrin uzmanı olarak. sen kime gidiyorsun.:1hug:
merhaba, ben başkentte Cüneyt bey e gidiyorum. ama onu bulmak da çok zor oluyr hastanede. benim aynı zamanda D vit. eksikliğim ve son olarak Kemik erimesi başlangıcı çıktı. bana hakan bey vermişti euthyrox u . tüm takipleri hakan hocanın isteklerine göre yaptıryorum. sonuçta hayırlısı olsun daaaa.
Merhaba arkadaşlar.Aranıza bende yeni katıldım ve moralim biraz bozuldu açıkcası.Hiç bilmiyordum haşimato hastalarının zor hamile kalacağını.Daha doğrusu böyle birşey sormuştum doktor tanıdıklara ama alakası yok demişlerdi.Şimdi bu yazılanlara bakınca üzülmemek elde değil...Haşimato hastasıyım bende..euthyrox 25 lik kullanıyorum,yaklaşık 2 senedir.Bende artık çocuk düşünmeye başladım ama şimdi düşünüyorumda keşke bu kadar geç kalmasaymışım..4 senelik evliyim..En son mayıs ayında TSH değerim 1.47 iken 9 ekim de gittim 2.67 olmuş..Cuma günü doktor neticeleri değerlendirecek.Bakalım neler diyecek.2 nin altında olması gerektiğini söylemişti zaten..Öfff yani yaaa ne diyim..
Merhaba arkadaşlar.Aranıza bende yeni katıldım ve moralim biraz bozuldu açıkcası.Hiç bilmiyordum haşimato hastalarının zor hamile kalacağını.Daha doğrusu böyle birşey sormuştum doktor tanıdıklara ama alakası yok demişlerdi.Şimdi bu yazılanlara bakınca üzülmemek elde değil...Haşimato hastasıyım bende..euthyrox 25 lik kullanıyorum,yaklaşık 2 senedir.Bende artık çocuk düşünmeye başladım ama şimdi düşünüyorumda keşke bu kadar geç kalmasaymışım..4 senelik evliyim..En son mayıs ayında TSH değerim 1.47 iken 9 ekim de gittim 2.67 olmuş..Cuma günü doktor neticeleri değerlendirecek.Bakalım neler diyecek.2 nin altında olması gerektiğini söylemişti zaten..Öfff yani yaaa ne diyim..
merhaba.inş. çok beklemezsin bebeği.
tsh değerlerin iyi gibi CADIARZU
benimde aklıma hiç gelmedi anti tpo değerlerine baktırmak :gitme:
tsh ım hep düzenli düşüş şeklindeydi
ayda bir de gitsem mutlaka bi düşüş vardı
ama okuduğum kadarıyla anti tpo larda önemliymiş.
hiç baktırmadım ben bunlara yaa..doktorlarda bişi demedi benneyaptımki
hoşgeldin arkadaşım.çok moralini bozma lütfen..bak hamile kalanlar var neticede,imkansız değil yani...
lalehan benim jinekologum bi hastasının tsh 45(kırkbeş) ile hamile kaldığını söylemişti...şaşırmıştım..
merhaba.inş. çok beklemezsin bebeği.
tsh değerlerin iyi gibi CADIARZU
benimde aklıma hiç gelmedi anti tpo değerlerine baktırmak :gitme:
tsh ım hep düzenli düşüş şeklindeydi
ayda bir de gitsem mutlaka bi düşüş vardı
ama okuduğum kadarıyla anti tpo larda önemliymiş.
hiç baktırmadım ben bunlara yaa..doktorlarda bişi demedi benneyaptımki
ya birde şöyle birşey var tsh ın değeri neden bu kadar oynuyor bende bunu anlamıyorum ,ilaçlarımıda düzenli alıyorum ve çocuk olması içinde tsh ın 1,5-2 arasında olması gerekiyor fakat sürekli rakamlar değişyor???
Bunu anlamıyorum..
bu da haşimatonun özelliği heralde...
bende de öyle oluyor..
sabit olmuyor bir türlü
bugünlerde tsh m hipo dan hiper düştü sanırım..yada mevsimsel mi bilemiyecem
kalp çarpıntım ve uykusuzluk çok fazla...normalde çok kımıldayacak halim yokken yerimde oturamaz ve uyuyamaz oldum...hani sabit dursa da ona göre hareket etsek..etrafımızda yaşayanlarda şaşırıyorlar yani haklı olaraktan...bu sayede duygu değişimi vs.
haşimato= değişken tip karakteri gibi bir formül çıktı ortaya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?