Hashimoto Hiotiroidi ve Gebe Kalamama

hashimoto hipotiroidi dışında sorunu olmayıp ta gebe kalabilenler ve de kalamayanlar?

• Ankete Katılan
    35
  • Anket Kapalı .
kızlar kk da bi tüp bebek uzmanı soruları yanıtlıyor..ona haşimatoyla ilgili soru sormuştum
..cevabı aşağıda..

Sevgili Nix,

Anti tg ve anti tpo antikorlarının düşürülebilmesi için ne yazık ki henüz bir yöntem geliştirilememiş durumda. Son yıllarda selenyum kullanımıyla bir miktar düşürüldüğü konusunda araştırmalar varsa da henüz pratikte ispatlanmış değil. Sizin durumunuzdaki hastalara özel bir tedavi uygulamıyoruz, rutin tüp bebek uygulaması yapıyoruz, ancak bunu yaparken endokrinoloji ile konsültasyon yapmak bana göre daha yararlı neticeler verecektir. Durumunuz umutsuz değil, haşimoto hastaları da rahatlıkla gebe kalıp sağlıklı bebekler dünyaya getirebiliyorlar. Sevgilerimle...

inşallah bebeğin olur en kısa zamanda canım çok içten diliyorum bunu...

merhaba,
dr.hakan şatıroğlunun bölümde de görmüştüm burda da görünce yazmak istedim.çok ortak durumlerimız var.öncelikle tebrik ederim. Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.
ne yazıkki ben de haşimatoluyum, Şatıroğluna gidiyorum,ve bgaşkent hastanesindeki endokrine gidiyorum.Senin mikroyu Hakan bey mi yaptırdı.

saol canım darısı başına...evet tedavimi hakan hoca yürüttü. başkent hastanesinde de alptekin beye gidiyorum endokrin uzmanı olarak. sen kime gidiyorsun.:1hug:

saol canım darısı başına...evet tedavimi hakan hoca yürüttü. başkent hastanesinde de alptekin beye gidiyorum endokrin uzmanı olarak. sen kime gidiyorsun.:1hug:

merhaba, ben başkentte Cüneyt bey e gidiyorum. ama onu bulmak da çok zor oluyr hastanede. benim aynı zamanda D vit. eksikliğim ve son olarak Kemik erimesi başlangıcı çıktı. bana hakan bey vermişti euthyrox u . tüm takipleri hakan hocanın isteklerine göre yaptıryorum. sonuçta hayırlısı olsun daaaa.

haklısın canım hayırlısı olsun...umarım biran önce bebişine kavuşursun.

Merhaba arkadaşlar.Aranıza bende yeni katıldım ve moralim biraz bozuldu açıkcası.Hiç bilmiyordum haşimato hastalarının zor hamile kalacağını.Daha doğrusu böyle birşey sormuştum doktor tanıdıklara ama alakası yok demişlerdi.Şimdi bu yazılanlara bakınca üzülmemek elde değil...Haşimato hastasıyım bende..euthyrox 25 lik kullanıyorum,yaklaşık 2 senedir.Bende artık çocuk düşünmeye başladım ama şimdi düşünüyorumda keşke bu kadar geç kalmasaymışım..4 senelik evliyim..En son mayıs ayında TSH değerim 1.47 iken 9 ekim de gittim 2.67 olmuş..Cuma günü doktor neticeleri değerlendirecek.Bakalım neler diyecek.2 nin altında olması gerektiğini söylemişti zaten..Öfff yani yaaa ne diyim..

hoşgeldin arkadaşım.çok moralini bozma lütfen..bak hamile kalanlar var neticede,imkansız değil yani...

merhaba.inş. çok beklemezsin bebeği.
tsh değerlerin iyi gibi CADIARZU

benimde aklıma hiç gelmedi anti tpo değerlerine baktırmak :gitme:
tsh ım hep düzenli düşüş şeklindeydi
ayda bir de gitsem mutlaka bi düşüş vardı
ama okuduğum kadarıyla anti tpo larda önemliymiş.
hiç baktırmadım ben bunlara yaa..doktorlarda bişi demedi benneyaptımki

hamile kalmak için ve hamilelikte tsh değerleri anti TPO değerlerine göre daha muhim sanırım...antikor değerleri yüksek olupta hamile kalanlar var ama tsh değeri yüksek olup ta hamile kalan yada bu süreci sürdüren var mı bilemiyorum..tsh değeri yüksek olsada hamilelik ve bebek tehlikede oluyor...benm de antikorlarım yüksek ..ama antikorları dr. lar pek alakaya almıyorlar tsh yi gözönünde tutuyorlar..zaten antikorları düşerecek bir ilaç ta yok..o yuzden bunun üzerinde durupta daha fazla moralimizi bozmayalım..bende çok takardım bu antikorlara ..ama yapacak bişey yok ki...şimdi önmli olan moralimizi yüksek tutup tsh değerlrn normala gelmesini sağlamak ve bağışıklık sistemini güçledirici besinler almak olacaktır...haşimato için yapacağımız en güzel ilaç bu ...relax olalım kızlar hepbirlikte..herkese sağlıklı günler...a.s.

lalehan benim jinekologum bi hastasının tsh 45(kırkbeş) ile hamile kaldığını söylemişti...şaşırmıştım..

hoşgeldin arkadaşım.çok moralini bozma lütfen..bak hamile kalanlar var neticede,imkansız değil yani...

teşekkür ederim evet imkansız değil ama kolay da değil,cuma günü doktoruma gitcem ve herşeyi ince ince sorcam.burdaki istatislikleri dahi anlatcam bakalım neler söyliycek :çok üzgünüm:

lalehan benim jinekologum bi hastasının tsh 45(kırkbeş) ile hamile kaldığını söylemişti...şaşırmıştım..

45 çok şaşırtıcı...
sağlıklı bebek olmuş mu peki ?
dr. tedavi sürecinde değerlerin 1 - 2 arasında olmasını öneriyor....biz bu durumda bile edişe ediyoruz 45 baya fazla gibi geldi bana...yani normal durumdayken bile bu değerlerde hastalığın yan etkilerinden şikayet ediyoruz bir de hamilyken nasıl dayanıyor acaba? bebek sağlıklı olsun da gerisi önemli değil...hastalığın yan etkileri halsizlik, yorgunluk, başdönmesi, sinirlilik vs. insan 9 ayda olsa dayanır...ama bebeğin sakat olması hem anne hemde bebek için çok zor ? böyle bir riski göze almak cesaret ister...hagi dr. güvenecğimi şaşırdım doğrusu ....

lalehan..ama bu hasta hamile kaldığını farketmemiş ve tiroit hastasıda değilmişş.hamilelik sırasında yapılan rutin kontollr sırasında tsh 45 çıkmış....ama sağlıklı doğup doğmadığını bilmiyorum...

ya birde şöyle birşey var tsh ın değeri neden bu kadar oynuyor bende bunu anlamıyorum ,ilaçlarımıda düzenli alıyorum ve çocuk olması içinde tsh ın 1,5-2 arasında olması gerekiyor fakat sürekli rakamlar değişyor???
Bunu anlamıyorum..

bu da haşimatonun özelliği heralde...
bende de öyle oluyor..
sabit olmuyor bir türlü
bugünlerde tsh m hipo dan hiper düştü sanırım..yada mevsimsel mi bilemiyecem
kalp çarpıntım ve uykusuzluk çok fazla...normalde çok kımıldayacak halim yokken yerimde oturamaz ve uyuyamaz oldum...hani sabit dursa da ona göre hareket etsek..etrafımızda yaşayanlarda şaşırıyorlar yani haklı olaraktan...bu sayede duygu değişimi vs.
haşimato= değişken tip karakteri gibi bir formül çıktı ortaya...

Bende de belli periotlar 10-12 gün süren çarpıntılar olur.Geçenlerde bir araştırma yaptım mevsim geçişlernde de çarpıntı oluyormuş.Ama 2 aydır falan saç dökülmem fazlalaştı sanırım bu da TSH ile alakalı bir şey..Diyorum ya herşeyi cuma günü endokrinoloji doktoruma sorcam..ve sizlerle de paylaşıcam,çünkü bu doktora yeni başladım çok çok iyi bir doktor izlenimi verdi bana.1 saatte yakın durdum her türlü sorumu cvpladı.Fakat ben bebekle ilgili birşey çok sormadım pek alakası yoktur diye..Ama bu gidişte epey yorucam gibi doktorumu ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…