-
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
Ben çok usengecim canım bunları becerememCanım benim ya çok mutlu oldum çok sağol
Bitanesin vallahi mutlu ettin beni. Hak eden kazansin. 1.olmayi çok istedim ama artık eglenceme bakıyorum burada çok tatlı hanımlar var vakit geçirmeyi seviyorum burada sende katıl anlayacaksin bekliyorum
Harikasin ya canım benimBen çok usengecim canım bunları becerememgönlüm senle, senle bir yasiycam o heyecanı
Yok ben sevmiyorum baklava , lokma falan
HemenTamam sen o porsiyonları bana yolla
Annem enginar yapmış. Hiç de sevmemHarikasin ya canım benim
Söyle bakalım bu akşamki iftar menunde neler vardı?
Evli degilmisin canimAnnem enginar yapmış. Hiç de sevmempide arası peynirle nutella yedim
Yok canım bekarım :))Evli degilmisin canim
Teşekkür ederim cnmTatlım ellerine saglık.
Valla enfes gözüküyor.Çorba en sevdigim, tatlı en sevdigim...
köfteni ilk defa gördüm.
Başarılar dilerim canım.
Hayırlısı cnm:)Yok canım bekarım :))
Insallah en kisa zamanda.Teşekkür ederim cnm
O zaman kofteyi denemeni tavsiye ederim. 3 yaşındaki kızım 2 taneyi götürdü
Insallah en kisa zamanda.
Basarilar dilerim
Teşekkür ederim hayırlı ramazanlareline sağlık@TurkuazKrampon çok güzel emeğine sağlık.hayırlı ramazanlar
Yarin kismetse katiliciiim :)Tesekkur ederimsizleride beklerim rekabet artar
Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel görünüyor hepsi başarılar dilerimSelam hatunlar
Ramazan ayimiz mübarek olsun .. kalplerimiz huzur ve mutluluk bulsun..
Bu sefer yorucu olduğunu soylemeliyim
Ve itiraf etmeliyim ki 3 tarifi de ilk kez yapiyorum
Artık yarışmaya katılırken çok zinde ve heyacanlı oluyorum sizleri tanıdikca katılmak için sabirsizlandim bu kez
Değerli yorumlarinizi merak ediyorum umarım begenirsiniz
MENÜM
Sehriyeli yoğurt çorbası
Hasan paşa köfte
Lokma tatlisi
Yaprak sarma
Salata
Cacık
Corbamizin tarifine geçelim..
Malzemeler#
2 sb yoğurt
1 yumurta
3.5 sb su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çb arpa sehriye
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yk tereyağ
1 çay kaşığı dolusu nane
Eki Görüntüle 2003751
Öncelikle un, tuz , yumurta ve yogurdu tenceremize alıp çarpıcı ile pürüzsüz olana kadar cirpiyoruz.
Eki Görüntüle 2003752
3.5 su bardağı suyumuzu ekleyip tekrar cirpiyoruz ve ocağın altını açıp pismeye bırakıyoruz.
Kaynamaya yakın arpa sehriyemizi ilave ediyoruz .
Eki Görüntüle 2003756
Kaynamaya başladıktan 4 5 dakika sonra tereyağında kizdirdigimiz nanemizi ekliyoruz.
Eki Görüntüle 2003757 Eki Görüntüle 2003758
Kızdırmış olduğumuz naneyi ekledikten 10-15 dakika sonra ocagin altini kapatın. Kapandıktan sonra sehriye sisecektir. O yuzden fazla pisirmenize gerek yok.
Eki Görüntüle 2003762
Ana yemegim olan hasanpasa koftenin tarifine geçelim.
Malzemeler#
350 gram kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
1 kase hayat ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kekik
Puresi icin;
3 adet haslanmis patates
1.5 cb süt
2 yemek kaşığı tereyag veya margarin
Tuz
Sosu icin;
1 yemek kaşığı salça
2 adet domates
2 yk siviyag
2 sb su
Süslemek icin;
Domates
Biber
Kaşar peyniri
Eki Görüntüle 2003779
Ilk önce kırmızı hazır ediyoruz. Köfte için gerekli malzemeleri karıştırma kabimiza alıp güzelce yoguruyoruz. Daha sonra yagladigimiz borcam veya tepsiye çanak şekli verip koyuyoruz.
Eki Görüntüle 2003780 Eki Görüntüle 2003781 Eki Görüntüle 2003784
200 derece fırında kızarana kadar pisiriyoruz. Koftemiz piserken puremizi ve sosumuzu hazırlıyoruz.
Pure için hsladigimiz patatesleri bi kaba rendeliyoruz tuzunu tereyagini ve sütünü ekleyip blendirdan geçiriyoruz puremiz hazır.
Eki Görüntüle 2003787 Eki Görüntüle 2003788
Sosumuz için tavaya siviyag ekleyip salcamizi koyuyoruz 2 adet domatesi rendeleyip kavuruyoruz 2 sb suyu ekleyip pisiriyoruz sosumuz hazır hale geliyor.
Eki Görüntüle 2003790
Kızarmış olan koftemizi fırından çıkarıyoruz içine kaşık yardimiyla pureyi koyuyoruz üstüne kasar peyniri domates ve biberle susluyoruz. Sosumuzu da borcama döküp kasar peyniri kızarana kadar tekrar firinliyoruz.
Eki Görüntüle 2003792 Eki Görüntüle 2003793 Eki Görüntüle 2003799
Lokma tatlisi tarifi için
Malzemeler#
3 sb + 1 yemek kaşığı un
2 sb su
Kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme ck tuz
Şerbeti icin;
3 sb şeker
2 sb su
Yarım limon
Eki Görüntüle 2003802
Öncelikle serbetimizi hazırlıyoruz su şeker ve limonu bi tencereye alıp 10 -15 dakika kaynatip soğumaya bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 2003803
Unumuzu bi kaba alıp ortasına kuru maya tuz şeker ılık suyu ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz hamurumuz cıvık olacak resimde görüldüğü gibi ele yapışması gerekiyor. Tarif tam olculudur. Gönül rahatligiyla yapabilirsiniz ilk kez yapmama rağmen gayet güzel oldu:))))
Eki Görüntüle 2003804
Yogurduktan sonra üzerini streç filmle sarıp bez ile kapatıyoruz 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 2003805
1 saat mayalanan hamur bu şekle geliyor.
Eki Görüntüle 2003807
Tencereye 4 sb siviyag ekleyip kizdirmaya basliyoruz
Yagimiz kızınca hamuru yumruk yapar gibi yapıyoruz baş barmagi ve işaret parmağı arasında kalan hamuru yagladigimiz tatlı kasigiyla aldirip kızgın yağa koyuyoruz .
Eki Görüntüle 2003809 Eki Görüntüle 2003810
Püf noktası ; yagi kesinlikle yüksek ateşte bırakmıyoruz kısık ateşte olmalı ve yavaş yavaş pismeli. Böylelikle hamurunuzun içi güzel piser ve kıtır kıtır olur. Eğer yüksek ateşte pisirirseniz içi çiğ kalır ve yumuşak olur.
Güzelce kızaran hamurlarimizi kevgire yardimiyla serbete koyuyoruz serbette 4 -5 dakika kaldıktan sonra tabagimiza alıyoruz.
Eki Görüntüle 2003812
Eki Görüntüle 2003815
Ve iftar soframm
Eki Görüntüle 2003825
Eki Görüntüle 2003817
Eki Görüntüle 2003819
Eki Görüntüle 2003820
Not: Pide esimin ellerinden
Teşekkür ederimNe tatlı bir sofra
Başarılar dilerim
Hayırlı ramazanlar...
Hadi bakalım bekliyoruz tarifler cogaliyorYarin kismetse katiliciiim :)