Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
MerhabaMerhaba bende geçen hafta pazartesi yaptırdım 5 gün sonra alacağım sonucu inşallah herşey yolunda çıkar. Beni bu teste yönlendiren sebep kalpte parlama olmasıydı, doktorum perinatolog olduğu için her gittiğimde detaylı bakıyor ve detaylıya göre hiçbir bulgu olmadığını ikili test sonuçlarımında iyi olduğunu söyledi. Ekstra olarak afp testi yaptı ama benim içim rahat etmedi. Şu internette yazılanlar yüzünden insan gereksiz yere endişeleniyor. Doktorum gerek yok demesine rağmen kalkıştım bu işe, inşallah iyi çıkar. Bekleme süresi çok zor geçmiyor günler saatler. Allah hepimizin yardımcısı olsun, hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin
Sanırım farklı ülkelere gönderiliyor ben yaptırdığımda nifty ve harmony vardı farkı oudu. Siz doktorunuza da danışın. Gelab da harmony yaptırdık 1500 liraydı yanlış hatırlamıyorsam
Mrb oncelikle gecmis olsun.benimde ayrintili ult.da sorun cikti.ikiz hamileyim.siz nereye ve nekadara yaptirdiniz testi.simdi bende arastiriyorum buyuk ihtimal yaptircam. Umarim sizinkinde bir sey cikmazmerhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım öncelikle inş. hepimiz bebeklerimizi kucaklarımıza sağlıklı birşekilde alırız tek dileğim tek duam budur. benim ikili tarama sonucum normal çıktı detaylı ultrasyonda da bebeğin dış görünüşü normal bebeğin genel durumu iyi fakat kalbinin çok önemsiz bir yerinde delik çıktı muhtemelen doğuma kadar kapanacak diyor gittiğim her dr. fakat bu duruma ve yaşıma dayalı ( yaşım buarada 34 ) down sendromu riski varmış fakat downu gösteren hiç bir bulgu yok. yinede harmony testini yaptırdık bugün ikinci gün beklemek o kadar zorki aranızda böyle şeyler yaşayan varmı acaba
Mrb oncelikle gecmis olsun.benimde ayrintili ult.da sorun cikti.ikiz hamileyim.siz nereye ve nekadara yaptirdiniz testi.simdi bende arastiriyorum buyuk ihtimal yaptircam. Umarim sizinkinde bir sey cikmaz
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım öncelikle inş. hepimiz bebeklerimizi kucaklarımıza sağlıklı birşekilde alırız tek dileğim tek duam budur. benim ikili tarama sonucum normal çıktı detaylı ultrasyonda da bebeğin dış görünüşü normal bebeğin genel durumu iyi fakat kalbinin çok önemsiz bir yerinde delik çıktı muhtemelen doğuma kadar kapanacak diyor gittiğim her dr. fakat bu duruma ve yaşıma dayalı ( yaşım buarada 34 ) down sendromu riski varmış fakat downu gösteren hiç bir bulgu yok. yinede harmony testini yaptırdık bugün ikinci gün beklemek o kadar zorki aranızda böyle şeyler yaşayan varmı acaba
canim harmony testi kac haftalikken yapildi ? doktorum bana 11 haftaya kadar karar vermem gerektigini soyledi. Benimde yasim 32 ben ikinci cocugum yaptirsammi yaptirmasammi bilemiyorum. Ve diger tarama testiyle bir farki olmadigi icin ya tarama testini yaptircam yada harmony. Sanirim harmony sadece kandan yapiliyor degil mi ?[/QUOT
harmony 21 ile 23 hafta arasında yapılıyor detaylıda sorun çıkmazsa bence hiç strese girmene gerek yok bizde bebekde yüksek ihtimalle doğuma kadar kapanacak olan bir kalpte delik çıktı o detaylıda başkada hiç bir bozukluk çıkmadı siz bilirsiniz dediler down olabilirde olamazda test yapmadan bilemeyiz dediği için yaptırdık harmony kandan yapılan iki haftada sonuç veren bir test
bilemicem tatlim heralde yaptircam tarama testini. Harmony yaptirmicam o zaman. Hayirlisi artik. ama senin yasin aslinda normal 34 genelde 37 den sonra down sendromu oluyormus biraz erken sanki senin icin. Tabi allah herseyi bilir ama ne biliyim bana oyle geldi.
Yani aslında hiç kondurmuyorum tabi ikili tarama testim normal çıktı detaylıda down için isaret olan hiçbirşey çıkmadı bebekte görünüş bozukluğu falanda yok herşey normal anlayacağın sadece minik bir kalpte delik var oda doğuma kadar kapanacak ama yinede rabbim ne derse o
rabbim saglikla sihatla kucagimiza almayi nasip etsin insallah. Ne biliyim ya yeni yeni testler ciktikca daha cok ihtimaller ortaya cikiyor bazende bos yere anneler strese giriyor. Rabbim ne derse o olur. Ama anne yuregi iste icine bir kurt dustu mu kendimizi yiyip bitiriyoruz.
aynen öyle canım down varda diyemem yokda diyemem diyince o acaba olgusu içimi yiyip bitiriyor
öyle canım senin tam olarak sıkıntın ne bebekte bir sorun yok umarım hemen kendi derdimi anlattım afedersin
yok canim bizde allaha sukur bir sorun daha yeni hamileyim zaten. Sadece randevuye gidince doktorum demisti test yaptirmak istiyormusun istiyorsan hangi testi yapmak istersin diye. O yuzden aslinda. Bir yandan iste diyorum yaptirmasammi zaten her ne olursa olsun rabbimden gelen bebek kabulum diye ama diger yandanda hazirlikli olurum diyorum eger sorun varsa baska bir sey iste. Kafam karisik anliyacagin.
bana kalırsa hiç strese girme zamanı gelince ikili tarama sonra detaylı ultrasyon tamam
yani bana kalırsa tabi ikili taramayı yaptır