Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba arkadaşlar,
ikili, üçlü veya dörtlü tarama testlerinde bir risk görüldüğü zaman amniyosentez yapılıyordu son yıllarda yeni çıkan bir test söz konusu anne kanından bebeğin dna sı alınarak 8 ila 12 kromozomun kontrolü yapılıyor bu test harmony testi.
benim 2 li taramam 1/8000 4 lü taramam ise 1/146 -down sendromu idi ikisi birlikte değerlendirildiğinde 1/1000 oldu detaylı ultrason yapıldı ve değerler iyiydi sadece bebişimin beynin de omurilik sıvısından kaynaklı bir kist söz konusu. 1/1000 olamsına rağmen 1/146 yı göz ardı edemedik bu nedenle amniyosentez düşünmeye başladık ama doktorumuz bizi kan testine yönlendirdi dünde kan verdik ve yurtdışına gitti. Şimdi 15 gün içinde gelecek sonucu bekliyoruz sizlerdeki durum nedir? Bu testi yaptıranlar var mı?
Merhaba bende geçen hafta pazartesi yaptırdım 5 gün sonra alacağım sonucu inşallah herşey yolunda çıkar. Beni bu teste yönlendiren sebep kalpte parlama olmasıydı, doktorum perinatolog olduğu için her gittiğimde detaylı bakıyor ve detaylıya göre hiçbir bulgu olmadığını ikili test sonuçlarımında iyi olduğunu söyledi. Ekstra olarak afp testi yaptı ama benim içim rahat etmedi. Şu internette yazılanlar yüzünden insan gereksiz yere endişeleniyor. Doktorum gerek yok demesine rağmen kalkıştım bu işe, inşallah iyi çıkar. Bekleme süresi çok zor geçmiyor günler saatler. Allah hepimizin yardımcısı olsun, hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin
Merhaba,
Test sonucu nasıldı ve bebeğiniz nasıl? Benim bebeğimin kalbinde parlaklık var, ondan bende genetik test yaptırmayı düşünüyorum.
Merhaba, test sonucu var yada yok olarak çıkıyordu bizde yok çıktı. Hayatımda en zor an o sonucu öğrendiğim ando sanırım. 15 gün geçmek bilmemişti Şu an 6 aylık çok şükür bir sağlık problemi yok. Doktorum gerek yok teste demişti ama benim içim rahat etmemişti o yüzden yaptırdım. Yaptırın aklınız kalmasın hamileliğiniz bunu düşünerek geçmesin. İnternetten okuyup da gereksiz endişelere kapılmayın sadece kendinizi üzmüş oluyorsunuz tecrübeyle sabit
Teşekkür ederim, sağlıklı büyümenizi dilerim :) Ben internette okuduğum zaman, testler de değişebiliyor diye okudum, harmony test, panorama test varmış, biraz kafam karıştı. Siz hangi test, nerede yaptırmıştınız ve ücreti ne kadardı? Anladığım kadar, birçok yerde fiyatlar farklı.
Mrb bnmde ikili testim temiz cikmisti fakat dun dortlu test sonucum oldukca yuksek cikti 1/37.. Keske yaptrmasaydm diyorm zaten en guveniliri ikili testmis ama bu suphe icimi kemiricek.. Doktor harmony testi onerdi.. Bursada nerde bilmiyorum.. Yaptrmalimiyim onu bile bilmiyorum.. Sonuc ne olursa olsun yawrumzdan vazgecemeyz.. Ama cok zor.. Fiyatida oldukca yuksekmis testin.. Amniyosentezden bahsetmedi bile doktor cok uzgunum ve kndime kiziyorm dortluyu yaptrdgm icin
Dün sonuçlarımı aldım, tanrıya şükürler olsun ki düşük çıktı sonuçlarım.Bu demek oluyor ki bundan sonraki hamilelik dönemimi içim huzurlu bir şekilde, tadını çıkara çıkara geçirebileceğim.Belki maliyeti yüksek diyebilirsiniz( ben 1.700 liraya yaptırdım) ama inanın herşeye değer :)
Bugün kan verdim bu test için. NİFTY - HARMONY - NACE - B SURE bunların hepside aynı test, sadece markaları değişikmiş.Genetik profesörü % 99.7 sonuç veriyor dedi.bizden 1700 TL alındı.dediğim gibi 2250 TL ye kadar çıkıyor. dört beş genetik tanı merkezine gidip görüştük ankarada.
HRS gerçekten iyi bir hastane biz de simdilerde ufuk üniversitesine gidiyoruz yakın diye nace yaptırmıstıkAnkara HRS hastanesinde Prof Necat İMİRZALIOĞLU var onun aracılığıyla yaptırdık.Amerikan şirketi B-SURE'da yapıldı.