harmony test yaptıran var mı

Kızlar Allah a çok şükür sonucum temiz çıktı. Inşallah bekleyen arkadaşlarınki de güzel çıkar. Allah hepimizin bebeklerine sağlıklı hayırlı ömürler versin sağlıcakla kucaklarımıza alalım inşallah
Ayy sukurler olsun darisi basima insallah. Nasil sevindim. Boyle bildirimi gorunce heycanla actim. Banada dua et canim.

Ayy sukurler olsun darisi basima insallah. Nasil sevindim. Boyle bildirimi gorunce heycanla actim. Banada dua et canim.
Şükürler olsun. Canım içini ferah tut güzel haberler alacaz inşallah. Dua ediyorum hep bu durumdaki herkes için senin için de ayrıca ederim. Allah ın izniyle bebişlerimizi sağlıklı ve hayırlı şekilde kucaklarımıza alırız inşallah.

Merhabalar arkadaşlar bu testten sonra detaylı ultrasona girdiniz mi detaylı ultrasonda herhangi olumsuz bulguya rastlayan oldu mu ?

Valla bende iki hafta sonra gireceğim ayrıntılı ya. Burdan yazarım inşallah olumsuz bişey çıkmaz... Sizde neler çıktı?
Benim ikilim yüksek oldugunicin 18.haftafa girmiştim.bagirsak parlaklığı ve kafasında kist görülmüştü.tabikide yine yıkıldım.15gun sonra tekrardan çağırdı doktor.ayrintiliya girdim.kist geçmiş kendiliğinden zaten koleid pleksus kistleri erken haftalarda oluşup sonra geçebiliyor mis.cok şükür bugün içimiz bir nebze de olsa rahatladı.basina gelen.var mi diye yazmostim ozaman moralim bozulduğunda.ama ayrıntılı yazmadım ki sizlerin de moralini bozmamak için

Merhaba arkadaşlar ben tüp bebek yöntemiyle9 haftalık ikiz hamileyim. Dün kontrole gittiğimde dr bebeklerin kalplerinin attiğini ikisininde 2.5cm olduğunu sorun olmadiğini söyledi. Odasina gittiğimde bana harmony testten bahsetti bir çok kromozomsal hastalıkların testiymiş ikili üçlü testlerden çok daha fazla güvenilirmiş özellikle ikiz gebelere hatta teklerede öneriyormuş. Yaşim 33. Testin fiyatı 2.600 . Allah korusun sonuç kötü bile olsa ben atan kalpleri durduramam onları bulmak için yıllardır mücadele verdim. Sizce ne yapmalıyım . Bazı ark söylediği gibi bu para tuzaği mi. Dr mada güveniyorım bilemedik ne yapacağimizi

Merhaba arkadaşlar ben tüp bebek yöntemiyle9 haftalık ikiz hamileyim. Dün kontrole gittiğimde dr bebeklerin kalplerinin attiğini ikisininde 2.5cm olduğunu sorun olmadiğini söyledi. Odasina gittiğimde bana harmony testten bahsetti bir çok kromozomsal hastalıkların testiymiş ikili üçlü testlerden çok daha fazla güvenilirmiş özellikle ikiz gebelere hatta teklerede öneriyormuş. Yaşim 33. Testin fiyatı 2.600 . Allah korusun sonuç kötü bile olsa ben atan kalpleri durduramam onları bulmak için yıllardır mücadele verdim. Sizce ne yapmalıyım . Bazı ark söylediği gibi bu para tuzaği mi. Dr mada güveniyorım bilemedik ne yapacağimizi
Ben yaptırdım. Veracity testi diye geçiyor yaptırdığım test ama içerik olarak harmony,nify hepsi aynı demişti doktorum,sadece isim farklı.
35 yaşında olduğum için,doktorum ikili/üçlü yerine bunu yaptıralım kafamız rahat olsun dedi. Kendi doğum yaptığı dönemde risk çıkınca amniyosentez yaptırmak zorunda kaldığından da bahsetti,ben risk çıkar ikili testte ,amniyosentez yaptırmak istemem diyerek yaptırdim. Pişman değilim.
Temiz geldi sonuçlarım.
Hamilelik rahat geçirilmesi gereken bir süreç,bu sebeple yaptırdım birde ben.
Siz bilirsiniz tabi,bu testi yaptırmayıp ikili üçlü testleri yaptırabilirsiniz pek ala. Ama onlarda risk çıkarsa amniyosentez istenecektir muhtemelen. Onu yaptırmak/yaptırmamak ta sizin tercihiniz olur tabi.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin rabbim bebeğinizi.

Bebeklerde herhangi bir sorun cikarsa aldırmayı düşünmüyorsaniz bence yaptirmayin.detayli ultrason haftasında yani 20-22 oluyor sanırım bir profesör ya da çok iyi bir perinatoloji uzmanına giderek bebeklerin saglikdurumlari hakkında detaylı bilgi alirsiniz.cunku detaylı ultrason da tedavi edilebilir bazı hastalıklarla ilgili öngörü oluyor ona göre doktorunuz önlem alıyor.ama bu testler tamamen içinizi rahatlatmak ve bebekte kromozom bozukluğu var mı diye ki Allah korusun varsa tedavisi yok.sadece siz psikolojik ve doğum sonrası için kendinizi hazirliyorsunuz.
Şahsen ben 2li testim yüksek riskli çıkmamış olsaydı bu testten haberim olmazdı.
Karar size kalmış.Doktorunuz aklınızda soru isareti kalmaması için sizi bilgilendiriyor .

Ben yaptirmaniz taraftariyim. Benim ikili testim dusuk riskliydi. Fakat detayli ultrasonda ufak bi bulgu görüldü. Ve ben 21. Haftadaydim. Keske ikili test yerine direk bunu yaptirsaydim diye düşünmüştüm. Evet icimde hareketlerini hissetmeye baslamistim ve atan bi kalbi durduramazdim ama ben kafaya takan kuruntu yapan bir insanim bu sureci kuruntuyla gecirmek istemedim. Harmony yaptirdim. Yaptirin kurtulun bisey kaybetmezsiniz.

Ben yaptırmıştım ikili testimiz temiz olduğu halde. Ama yurtdışında herkese yapıyorlar nerdeyse, ondan yaptırmıştım. İçin rahat edecekse yaptır ama bebeklerinde bi sorun görünmedikçe zorunlu bi test değil bence. Allah sağsalim kucağına almak nasip etsin bu arada.

Arkadaşlar ayrıntılı ultrasona girdim perinatolog yaptı. Tüm veriler temiz çıktı. Sadece bebeğin ilk haftada ki ense kalınlığı dışında bişey çıkmadı. Prensip olarak 10 gün sonra kontrol seansı yapıyorum gözden kaçan bişey var mı diye bakıyorum dedi doktor ona gideceğim. Yarında kalp eko için randevu aldım. perinatologun baktığı hiç bişeyde sorun çıkmadı fakat doktor dedi ki her zaman ultrason herşeyi göstermez dedi. Mesela kulak kepçesi vardır bebeğin biz ultrasonra görürüz dedi ama çocuk sağır doğabilir dedi. Ya da doğar dedi bir çeşit kan hastalığı olur. Yada ultrasonda gözükmeyen bilmem ne sendromu çıkar dedi. Siz her ihtimale karşın kalp ekonuzu da kontrol muayenesine kadar yaptırın getirin dedi. Bende sordum benim bu çocuk iyi diye emin olmam için doğup birde çocuk doktoru sağlıklı mı demesi gerekiyor dedim. Oda evet herşey iyi çıksada doğuma kadar takip edilip doğumdan sonra bakılıp netleşecek dedi. Ama düşünüyorum kötü de bulgular çıkabilirdi çok şükür iyi çıktı. Darısı tüm annelerin başına. Doktorlar sadece ense kalınlığı fazla çıktığı için bizim bilmediğimiz bişey de çıkabilir diyorlar....

Arkadaşlar kalp ekom iyi çıktı. Darısı herkesin başına inş...

Merhaba arkadaşlar 22 haftalıgım renkli ulturasom çekildım ense kalınlığı 6.25mm cıktı doktor sorun olmaz dedi böle bişe yaşıyan varmı ?

X