Hanımlar Makyaj Temizleyicilere Para Vermeyin

lailaizeng

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2016
1
0
41
Herkese selam! Artık makyaj temizleyicilere giden onca paradan sonra bir şeyler bulmalıydım ve hem kendim hemde sizin için araştırdım.

Bugün ki yazımda evde nasıl kendi makyaj temizleyicinizi yapacağınızı anlatacağım. Aslında yalnızca tek bir yöntem yok elinizde hangisinin malzemeleri var ise onu hazırlayıp kullanabilirsiniz. Üstelik tamamen doğal olması nedeniylede çok faydalılar.

İşte tariflerimiz;

1. Sızma zeytin yağı ve Kanola karışımı
Malzemeler

5 yemek kaşığı zeytinyağı
10 yemek kaşığı kanola yağı

Tüm malzemeleri boş bir kaba yada şişeye koyarak karıştırın. Hepsi bu kadar! :-) Ardından bu karışımı kirpiklerinize ve göz kapakğınıza sürerek göz makyajınızı ter temiz edebilirsiniz.

2. Süt ve Salatalık karışımı
Malzemeler

1 çay bardağı süt
1 adet küçük boyutlarda salatalık

Sütü bir kaba koyun, ardından salatalığı ince şekil rendeleyin. Salatalığı da sütün içine katarak kaynatın. Daha sonra elimizdeki karşımı süzerek salatalıklardan ayrıştırın. İşte hazır! Geriye kalan sütü bir şişeye boşaltabilirsiniz. Artık bu karışımı doğal makyaj temizleyiciniz olarak kullanabilirsiniz.

3. Gül Suyu ve Zeytinyağı karışımı
Malzemeler

½ (Yarım) çay bardağı gül suyu
½ (Yarım) çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağı’nı ve Gül Suyunu bir kavanoz yada şişeye koyarak iyice çalkalayın. Bu kısımda aslında en önemli olan iki malzemeninde eşit miktarlarda olması bu nedenle ikisinden de yarım bardak kullandık. Tabi bu oranda miktarı artıra da bilirsiniz. Bu karışımı hem göz hemde dudak makyajınızı termizlemek için kullanabilirsiniz. Not olarak: Zeytinyağı ve Gül Suyu kendi kendine karışmadıkları için çalkalamanız şart.

Son düzenleyen: Moderatör:
X