hanimlar kurtaj mecburi ise,doktora rahim duvarlarinizi kazitmayin... onemli okuyun.

benkibele

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2008
4.925
43
43
arkadaslar kutaj olan arkadaslar hep regl olamamaktan veya gec olmaktan bahsediyor. kurtaj eger kacinilmazsa doktorlar neden rahim duvarindaki bebegin tutunmasi gereken yerleri kendi kaziyor? yani zaten bebek alindiginda, progesteron destegi dusecegi icin, duvarlar kurtajdan birkac gun sonra kendisi yikilmaya basliyor ve bu sebeple de rahim kazinarak zarar gormedigi icin 1 aylik bir sure(ilk tremester icin) korunmak yeterli oluyor.

dusunsenize o duvarlar artik rahimin bir parcasi ve bu kaziniyor kurtajla. ilk basta o agri sizi icinde oh ne guzel regl derdinden kurtuldum gibi dusunulse de, aslinda rahime zarar veriyor ve tabiki rahim de kaziniyor. rahimin kendini toplamasi icin birkac ay ya da daha fazla zaman gerekiyor.

ben gecen ay dis gebelik ameliyati oldum ve buradaki bir cok arkadasimin dis gebelik nesnesi alindiktan sonra rahim duvarlarinin da temizlenmis oldugunu ogrendim. benim doktorum almadi duvarlari ve bir kac gun sonra kutleler halinde, progesteron destegini kaybettigi icin kendi yikildi. ve diger ay normal sekilde reglimi gordum ve ilk aydan Allah'a sukur yumurtlamam vs normale dondu.

yani bu konuyu aklinizin bir kosesinde bulundurun. insallah Allah kimseye kurtaj olmayi gerektirecek sebep vermez ama gerekliyse de bunu doktorunuzla konusun derim ben...

canım verdiğin bilgiler için sağol ama sanırım herzaman senin söylediğin şekilde olmuyor. benim bebeğimin 7 haftalık kalbi durdu karnımda. benim doktorumda ilk olarak kürtaj yapmak istemedi. bir süre bekleyelim, kendiliğinden düşebilir dedi. Ancak 1 hafta beklememe rağmen düşmedi. bunun üzerine mecburen kürtaj oldum. yani her zaman kendi kendine temizlenmeyebiliyor rahim. Birde doktorum, "ben kürtajı kazıyarak yapmıyorum, vakumla çekerek yapıyorum" demişti bana. Umarım bir zarar gelmemiştir. Hepimize geçmiş olsun. Allah birdaha yaşatmasın inşallah.

ewet canım bende öle biliyorum yani vakumla olduğunu en azından artık vakumla yapılıyo çoğu yerde karşı komşumda olmuştu çünkü hem komşum istemeden genel anesteziyle yapmış drlr

Bende ocak ayında kürtaj olmak zorunda kaldım doktorum rahmimi fazla kazımadığını bunun zararlı olduğunu söylemişti...

canim hayir bebegi zaten almak icin baska sansi yok. ama bebek sadece rahmin bir kosesinde bir nokta. onu alinca zaten gebelik hormonu dusuyor. ve duvarlar yikiliyor.

bebegi almadan kendi kendine dokulmesi degil benim dedigim.

canim hayir bebegi zaten almak icin baska sansi yok. ama bebek sadece rahmin bir kosesinde bir nokta. onu alinca zaten gebelik hormonu dusuyor. ve duvarlar yikiliyor.

bebegi almadan kendi kendine dokulmesi degil benim dedigim.

tamam canım , anladım

Canım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim dün bende kürtaj olmak zorunda kaldım 2 gün önce bebeğimin kalbi durdu diye almak zorunda kaldı 12 haftalık tı gebeliğim ama bebek gelişimi 10 hafta 5 günlükte durmuştu,,,doktorumun nasıl kürtaj yaptığını bilmiyorum uyutuldum keşke bu yazınızı daha önce okusaydım doktoruma söylerdim,,,,şimdi içime şüphe düştü kanamada fazla olmuyor kürtajdan sonra acaba tam olarak kazındımı? of yaaa kadın olmak ne zor her yaşanan ömrümüzden ve bedenimizden bişeyler götürüyor,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…