hanımlar gebelikte kanama..Yolculuk.. :(

ymc

Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2013
23
0
6
Ağrı
merhaba....13hafta 3 günlük gebeyim.Perşembe günü sabah lavaboya gittim ve adet kanaması gibi yoğun bi kanama gördüm hatta çamaşırımda kan olmuştu acil hastaneye gittik ve ultrasonda doktor plesantanın etrafında kan yoğunlaşması olduğunu gördü..2gündür hastenedeydim.sürekli serum ve sabah akşam ikişer tane progestan ilacı verdiler.Bugün çıktım hasteneden ultrasonda görünen o kan yoğunlaşması gitmişti..doktor yine progestan verdi sabah akşam içicem..Sorum şu sizce kanama neden olmuş olabilir? (hiçbir ağır iş sakıncalı bi durum yapmamama rağmen) progestan içmem bebek için sıkıntı olurmu?? birde kurbanda yorucu olmayacak bir tatil programımız vardı (5,6 saatlik bir yol kendi arabamızla gideceğiz)yola çıkmam sakıncalı olabilir mi?? Yardımcı olabilirmisiniz??

Mrb cnm.. oncelikle gecmis olsun... surda bayrama ne kaldi?? Benim kasik agrim vardi 3 aylik hamileydim 1,5 saatlik yolu doktorum yasaklamisti.. kanamamda yoktu ustelik... bence dinlenmen en dogrusu.. tehlikeli aylardasin.. 5 aydan sonra rahatlicaksin bebek mideye dogru ciktiktan sonra.. suanda bolbol dinlen bayramdan sonra iyi oldugunda gider gezersiniz...

bayrama kadar neredeyse 4 aylık olacak..Eşim öğretmen başka tatilimiz yok yatmaktan uzanmaktan çok sıkıldımm temiz havaya ihtiyacım vardı..Doktorumda pek tavsye etmedi yola çıkmamı..Belkide gitmicez bilemedim..Ahh bebiş ahh nelere kadirsin :)

merhaba..öncelikle g.olsun..progestanın bebeğe bir zararı olmaz aksine yararı var aksi takdirde doktor vermez...benim düşük tehlikem olmamasına rağmen ilk aylarda bende kullanmıtım..kanamanın bir çek sebebi olabilir onu doktorun daha iyi bilir...sor için rahat etsin..

yolculuğa gelince o kadar uzun süreli yolculuk yapma derim...canın sıkılmış bunalmışsın farklı şeyler bulun kendinize...kısa süreli yolculukla gidebileceğiniz bi yerler mesela...

1- çalışıyor musun?

2- iyi düşün, kanamadan önceki günlerde neler yaptın? mesela 3-4 gün öncesine kadar düşün. ters bir hareket, ani bir şey, ne bileyim işte, ağır kaldırmak, yukarı uzanmak gibi. uzun süre ayakta kalmak, çok yorulmak gibi. bir de bu işlerin ayıbı olmaz, cinsel ilişki olmuşmuydu öncesinde?

3- size jel verdiler mi? progestanın iğnesi var, proluton depot, iğne vurulmadı sanırım size değil mi?

4- ilk gebeliğin mi ve daha önce leke tarzı değişik bir şeyler görmüşmüydün çamaşırında?
--------------------------------------------
şimdi canım gelelim benim yorumuma. benim 1 düşüğüm var, 7. haftada kalp atışlarını göremeden düşük olmuştu. geçen yıldı, 4 günde 28 saat dersim vardı ve çok yorucu oluyordu. sabahın köründe (5.40) gidip öğleden sonra 2-3te geliyordum, açıkcası pekte dikkat etmiyordum.bişey olmaz sanıyordum.

her neyse şimdi yine hamileyim, 12+3 günlük. benim 6. haftamda kahverengi lekelenmem oldu. lekelenmemden önce, cuma günü yola çıkmıştık, yol yaklaşık 6 saat, otoban ve duble yol, tabi araştırmamıştık, yine bişey olmaz dedik hatta hiç düşünmedik bile.
cumartesi günü ise fazla iş yapmamıştım, hatta hiçbişey yapmadım bile diyebilirim. yalnız ctesi günü cinsel ilişki olmuştu ve pazar günü az bulaşık vardı, sadece onarı toparladım biraz makinaya koydum.tabi eğiliyorsun ister isteme makinaya koyarken.belim az ağrıdı, eşim bırak otur ben yaparım dedi, bıraktım bende yattım.
pazar akşamı kahverengi lekelenmem oldu. (kahverengi lekelenme kanama sayılıyor bu arada)
çok korktuk, 1 gün sonra ultrasonla bakıldı ve kese iyi görünüyor, gelişimi iyi dendi. burda yalnız muayeneler berbat ve insan hayatının hiç önemi yok (doğuda 150bin nüfuslu biyer)

her neyse, bir sebep söyleyemediler yani. o günden sonra bana hiçbirşey yaptırmadı eşim, yaklaşık 35 gün ben hemen hemen hiçbirşey yapmadım, ufak tefek şeyler hariç.
geçen hafta pazartesi başladım işede, rapor aldı eşim o güne kadar yollamadı beni okula. şuan çok şükür sorun yok, hatta doktor erkek benim tahminime göre dedi :)
ayrı bir mesajda sana benim tavsiyelerim olacak ve tecrübeyle, herşeyi araştırarak yazdığımdan emin ol.

1- sana ilk tavsiyem, 10 gün hiçbişey yapmamaya çalış. (hatta 15) doktor demese bile sen boşver onları, biri der, biri demez. sen yat sırtüstü, ayağının altına yastık koy. bol su iç, ohh mis gibi dinlen. sıkıcı olabilir ama bebeğin için katlanmalısın.

2- çalışıyorsan kesinlikle rapor al en az 1 hafta 10 gün.

3- cinsel ilişkiden bence olabildiğince uzak durun. doktor dememiş olsa bile kanama geçirenlere genelde cinsel ilişkiden epey bir süre uzak durun diyorlar.

4- ters, ani hareketler asla yapmayın.

5- yolculuk konusuna gelince, o ayrı bir konu.
bizde düşünüyoruz bayramda tekrar gitmeyi ama şunlara çok dkkat edecez inşallaah.

-bi kere ön koltuğu geriye doğru iyice çekeceğiz, sonra yatırabildiğimiz kadar yatıracağız.

-arka koltuğa battaniye, minder,yastık gibi şeyler koyup, önde biraz oturduktan sonra oraya uzanacağım.

- en az 2 saatte bir, mola verin yürüyün diyorlar (5dk) bunun sebebi dolaşım sistemiymiş.
biz saat başı 5 dk mola düşünüyoruz inşllaah.

-bunun dışında aşırı hızlı gitmeyecek eşim. 90 civarı giderim diyor. otoyol için bu hız sanırım iyidir.

neyse hayırlısı ya, hala korkmuyor da değiliz gitmeye ama bunaldık da. gitmessek 3 ay daha burdayız. buda berbat bişey.

aslında eşim uçak falan diyorda işte bilmiyorum onuda napacam...

hayırlısı olsun ya.

pıhtılaşmaya baktılarmı canım , burdan okuduklarımda pıhtılaşma plesanta çevresinde öyle şeyler yapıyormuş diye duymuştum, başka nedenini bilmiyorum, ama hastanede yattığına göre bakmışlardır heralde, progestanın zarar vereceğini sanmıyorum çünki zaten hamilelikte zaten vücudumuzda olan bi hormon, olması gerekiyor eksilmemesi için veriyorlar, tatil konusuna gelince çocuk 5 aylık olana kadar yat bence, allah yokluklarını göstermesin ama bebeğin için herşeye değer , riske atmaya hiç bişy için değmez, sen elinden geleni yap gerisini Allaha bırak !
1 ay daha sık dişini, kurban kesecekseniz sen elini vurma ete , yada eldiven mutlaka kullan , toxoplazma için önemli ! geçmiş olsn

Bence cinsel iliski evet leke yapabilir fakat kesenin etrafindaki kanama alani cinsellige bagli kesinlikle olamaz diye dusunuyorum o kadar pamuk ipligibde degildir bu is
Bende kanamali hastayim yaklasik 11.gun bugun

Bence cinsel iliski evet leke yapabilir fakat kesenin etrafindaki kanama alani cinsellige bagli kesinlikle olamaz diye dusunuyorum o kadar pamuk ipligibde degildir bu is
Bende kanamali hastayim yaklasik 11.gun bugun

belli mi olur bu işler karışık işler. bilmiyorum bn olsam yinede tedbiren uzak dururum

Geçmiş olsun.Bende o haftalarda tehlike atlatmıştım.Hatta bayrama denk gelmişti ama hiç bir yere gitmedik.Fazla gezmedim.
Dışarı çıkmadım.Evde dinlendim hep.Sağolsun yemekleri bile genelde eşim yaptı.Çok şükür bugünlere geldik 25.haftadayım
O zamanlar hep, bu günler geçecek inşallah dedim...
22.haftada 4 saatlik yol gittik ilk olarak.Dikkat ederek.Arabayı fazla sarsmadı eşim.Önde oturdum önce.Yorulunca arka
tarafta ayaklarımı uzatarak sırtıma yastık koyarak devam ettim.Sıkıntı olmadı.
Bir de yolculuktan önce doktordan teyit aldık yolculuk sıkıntı olur mu diye.Tehlike yok deyince rahatladık

Selamlar canim gecmis olsun..
Öncelikle ben de 10. haftamda adet kanamasindan bile fazla bi kanama yasamistim. Hemen acile kostuk.
Doktor plesanta asagi inmis dedi. Progestan ve iki hafta yatis vermisti. Tuvalet harici kalkmadim yataktan. Daha sonra kontrolde kese etrafinda kanama alani görüldü. Tekrar progestan ve tekrar yatis. Yaklasik 4 hafta yattim ben. Varis oldu bacaklarim. Psikolojim sarsilmisti ister istemez. Hem bebegime bisey olacak korkusu hem de bütün gün yerde miyim gökte miyim bilmiyordum kendi evim bile yabanci geliyordu. İlaclar da fena yapmisti beni. Allaha şükür ki gecti bitti. Asla ama asla yolculuk olmaz bu durumda. Doktorun demese bile yataktan kalkmamalisin. İliski kesinlikle yasak. Asla wc'de ıkınmayacaksın ve bol su tabiki. Bol iceveksin. Ozamanlar anlamamistim ama ben de cok yoruyodum kendimi. Ev isi falan. Ozellikle elektrik süpürgesi sakin kullanma karni cok sarsiyor. Ben yaptim o hatayi. Canin sıkilsa da sabret mühim olan bebegin. Allah yardimcin olacaktir..

belli mi olur bu işler karışık işler. bilmiyorum bn olsam yinede tedbiren uzak dururum

normal hamılelerın uzak durması gereken bır durumdegıl bence hamılelık ama suanda bız rısk gecınce yapabılırmıyız bılmıyorumdedıgım gıbı ılıskı lekeye belkı evet ama kesenın rahımden ayrılmasını saglıcak bır kapasıteye sahıp oldugunu sanmıyorum

Buradaki mantik şu. Kasilmalari en aza indirmek.
sonucta iliskide kasiliyor o bolgeler. Hemde ciddi sekilde kasiliyor.
riskte olunca insan korkuyor işte.
Tedbir olarak yapmamak lazim.

hamıleliğimin altıncı haftasında kanama ysadım cok korktum. bebek hayatta kese arkasında kanama vardı kesıldı. progeston kapsule devam bırde prouton depot ıgne vuruluyrum. bır dr ıgneyı bırak bırı dort aya kadar kullan dıyor. hep yatıyorum sımdı sekıcıncı haftadayız ama rpr hakkım azalıyo.. ıgneyı kacıncı ayakadar kullandınız arkadaslar.tuvalete gıtmekten korkuyorum

Allah yardımcın olsun, bebeğini korusun şifa versin canım..
Ben de çok zor günler yaşadım. Bırak tuvalete gitmeyi, sağa sola dönerken bile korkuyordum bişey olacak diye..
Ben iğne kullanmadım hap verdi doktor bana.. 3 kutu bitirdim neredeyse.. Ve bir ayı buldu tehlikenin geçmesi.
Allaha dua et bol bol. Su içmenin çok faydası oluyor.

canım iğneyi genelde 12. hafta bitene kadar veya 16. hafta bitene kadar veriyor doktorlar. doktorun öyle demişse kullan sen 4ay bitene kadar.

bu arada bayram yakın, yolculuk yapaaklar bakın. burada paylaşalım durumumuzu.
http://www.kadinlarkulubu.com/hamil.../656203-bayramda-kimler-yolculuk-yapacak.html

merhaba arkadaşlar herkese hayırlı bayramlar..kanama sorunum hala devam edıyor. ben hala yatıyorum.6.haftada kanama olmustu.kese arkasında 3,5 cm en 1,5 boy uzunlugundaydı.bebekten buyuktu.malesef 12 gun sonra gene gece kanama oldu.proluton vurup yolladılar. hep yatmama ragmen 3gun sonra gene gece kanamam oldu. gene ıgne...hem kendı drum hem acıldekıler allaha tevekkulden baska sansımız kalmadı dedı. aglayamıyordum bıle.hep korku....tuvalete gıtmekten korktum...tup bebek benım kı.1 aydır yatıyorum kanama alanı kuculmuş.ama drum rıske atmıyor sadece tuvalete gıtmek serbest.gecelerı uyuyamıyorum..gene kan gorcem dıye aklım cıkıyor.bakalım bayramdan sonra ne dıyecek...ama malesef özel hastanelerde nobetcı kadın dogumcu yok.devletın kadın dogum acıllerı gece cok kalabalık artık benı tanıdılar tup bebek olunca hemen alıyorlar.ruyalarım hep dogru cıktı ne zmn ruyamda kanamam oldugunu gordum hemen uyandım gercegıyle karsılastım uyku haram oldu bana..rapor hakkım doluyo.dr merak etme dıyor arastırıcam. bem öğretmenim..hep bes gun rapor aldım.dualarınızı eksık etmeyin arkadaşlar

Merhaba arkadaşlar bende 5cmlik miyom vardi dr gebelik deneyelim dedi 10ay denedik nihayet bayramin 1.gunu mutlu haberi aldik 4aylik hamileyim. Fakat kahverengi lekelenmeler oluyor. 3gundur.dun daha fazla oldu. Dra gittik hcg hormona bakalm dedi ilk gun 85 ikinci gun 100.1deger cikti. Dr hormon artisini az buldu en az ikiye Katlamalı dedi ilacta vermedi belki kimyasal gebeliktir once keseti gorelim diye. 2 gün sonra gelin tekrar gebelik Testi yapalim artisina bakalim dedi. Miyomu olup kanamasi olan varmi. Yada kahverengi lekelenmeler tutunmasindan dolayimidir. Yardima ihtiyacim var. Deneyimlerinizi paylasirmisiniz

canım sen heyet raporu alamıyor musun? sana vermesseler kime verecekler merak ediyorum. heyet raporu almaya çalış, versinler nolacak ki, bir can sözkonusu.
sana da vermesseler vallahi lanet olsun böyle sisteme düzene derim başka bişey demem.
adamı olan sapasağlamken nasıl da alıyor heyet raporunu. ahh ah, nasıl bir düzende yaşıyoruz ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…