• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hanımlar fikirlerinize ihtiyacım var bakarmisinız?

Biraz ağır bir isim soy isminizle beraber düşünün başka seçenekler var mı?🤭

kızımın ismi ikra, yıllardır hep bu isimle hayal ederdim evladımı, nur kısmıyla ilgili bilgim yok zaten iki isim taraftarı olmadım hiçbir zaman. anne babanın evladına güzel isim koymak gibi bir vazifesi var bence ikra ismi bunu çok hoş yerine getiriyor🥰 sağlıkla büyüsün inşallah

kızımın ismi ikra, yıllardır hep bu isimle hayal ederdim evladımı, nur kısmıyla ilgili bilgim yok zaten iki isim taraftarı olmadım hiçbir zaman. anne babanın evladına güzel isim koymak gibi bir vazifesi var bence ikra ismi bunu çok hoş yerine getiriyor🥰 sağlıkla büyüsün inşallah
Ilk başta bende sade ikra olarak düşünüyordum sanırım yine sade ikra koyacağım çevremdekiler ikra lar çok bilmiş arsız falan diyorlar ama inanmak istemiyorum

Ilk başta bende sade ikra olarak düşünüyordum sanırım yine sade ikra koyacağım çevremdekiler ikra lar çok bilmiş arsız falan diyorlar ama inanmak istemiyorum
ben tüp bebekle hamile kaldım ve ikra ismine olan hayranlığım surenin tefsiriyle meşgul oldukça daha da arttı, bebeğin ana rahmine düşmesinden tutun da namaza ve secdeye kadar nelerden bahsediliyor, bende çok derinlere dokunuyor.. ayrıca bir isme veya bir memleteke veya da bir meslek grubuna genellenen şeylere pek inanmam elbette yine sizin kararınız ama kızıma seslendikçe ay ne güzel isim koyduk be diyorum kendi kendime😍

ben tüp bebekle hamile kaldım ve ikra ismine olan hayranlığım surenin tefsiriyle meşgul oldukça daha da arttı, bebeğin ana rahmine düşmesinden tutun da namaza ve secdeye kadar nelerden bahsediliyor, bende çok derinlere dokunuyor.. ayrıca bir isme veya bir memleteke veya da bir meslek grubuna genellenen şeylere pek inanmam elbette yine sizin kararınız ama kızıma seslendikçe ay ne güzel isim koyduk be diyorum kendi kendime😍
Bende öyle kizim olursa adını ikra koyucam derdim... fazla düşünmeye gerek yok sanırım düşündükçe aklım karışıyor..ikra net🥰

Sade ikra nasıl sizce taktım sanırım bu isme😂
Eğer bu sizin hayalinizse böyle gözlerinizi kapadığınızda ona seslenirken hayal ettiğinizde sizi mutlu ediyorsa. Bir de minik kuşunuzu kucağınıza aldığınızda ona bakıncada içinizden bu isim geliyorsa o zaman en güzel isim ikradır🫶🏻

Kulağa çok naif ve hoş gelse de anlamını gozardi etmemek lazım. Eşim ateş ismini çok istiyordu,öyle ki tartışma konusu bile olabiliyordu. Biz çözümü iki isim koymakta bulduk,Eymen ateş koyduk.Suan 10 aylık bebeğim kesinlikle ateş denildiginde bakmıyor,sanırım o da Eymen i sevdi :)

Kulağa çok naif ve hoş gelse de anlamını gozardi etmemek lazım. Eşim ateş ismini çok istiyordu,öyle ki tartışma konusu bile olabiliyordu. Biz çözümü iki isim koymakta bulduk,Eymen ateş koyduk.Suan 10 aylık bebeğim kesinlikle ateş denildiginde bakmıyor,sanırım o da Eymen i sevdi :)
Anlamı zaten çok önemli isimlerde normalde ikra "oku" anlamında ama ikranur "her ise Allah ın ismiyle baslayan kul" anlamına geliyor bu da hoşuma gitti.. ikranur ağır mi gelir falan o yüzden kararsız kaldım. Etrafimda da ikranur yok. Danışabileceğim bir hoca da yok bilemedim😀

Merhaba hanımlar İkranur ismi sizce nasıl varmi cevrenizde böyle isim ve "nur"eklemek hakkinda bilgisi olan varmi. Lütfen cevaplarsanız çok mutlu olurum.
Arkadaşımın kızın ismi ikranur, diğer kızının adı da Hiranur,ilerde isterse sadece İkra isterse nur isterse ikisini kullanır,onlar da bizde ikisini kullanarak bahsediyoruz,zor olmuyor yani☺️

Ccocuk ismi kaldırabiliyor mu ya ağır gelir diyorlar
Valla öyle herhangi bir sıkıntı yok,kaldirabiliyor demek☺️Furkani ,Yusuf'u,metini,raufu,....gibi isimleri nasıl kaldırıyorsa çocuklar bunu da kaldırır ne alaka neye göre demiş öyle diyenler anlamadım ,yukarıda saydığım isimlerin kimisi ayet kimisi esmaul husnadan isimler,ona takılmayın siz

Valla öyle herhangi bir sıkıntı yok,kaldirabiliyor demek☺️Furkani ,Yusuf'u,metini,raufu,....gibi isimleri nasıl kaldırıyorsa çocuklar bunu da kaldırır ne alaka neye göre demiş öyle diyenler anlamadım ,yukarıda saydığım isimlerin kimisi ayet kimisi esmaul husnadan isimler,ona takılmayın siz
Doğru dediniz işte herkesin bir yorumu var

Doğru dediniz işte herkesin bir yorumu var
Herkese bakmayın,o sizin bebeğiniz,herkesin değil,her kafadan bir ses çıkar birinin sevdiğini diğeri sevmez, herkesi memnun etmek imkansız o yüzden sizin isteğiniz önemli,sizin içinize sinen, kolaylıklar diliyorum 💐

Back