Gebeliğe Hazırlık HANIMLAR ÇOK CARESIZIM Bİ BAKIN NOLUR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
28 yaşında 4.yü istemek maşallah diyorum öncelikle pco olabilirsiniz pconuz ilerlediyse o artık hamile kalmanızı zorlaştırıyordur. İyi bir endokrin doktoruna gidin hormonlarını baktırın özellikle insülin direncine. İnsülin direnci varsa doktor glifor tarzı bir ilaç verir ve de diyet_spor bu şekilde hamile kalmanız çok olası olur tabi dediğim gibi pcos varsa. . İzmir de ben endokrin olarak Karataş hastanesine gidiyorum iyi bi doktor ama asıl medicaparkta ali bey var harika bi doktor tabi maliyeti yüksek...

Pco yok olsa söylerdi doktor evet istiyorum inşallah olursa sadece kiloluyum biraz ama veriyorm

aynısı bende de olmuştu.
kilo almıştım ve adetim duzensizlesmisti.
proloktin değerin biraz yüksek çıkmıştı.
ilaç kullanmıştım ayrıca adet sokturucu vermişti.
o ay hormon düştü ilaç sayesinde adet gördüm düzeldi derken 2 ay sonra yine aynı şey.
çocuk istemediğim için doğum kontrol ilacı kullandım ama ilacı bırakınca yine aynı durum .
sonra zayifladim fazlalık kilomu verdim.
şimdi tekrar eskisi gibi düzene girdi.
kiloyla bağlantısı olabilir.
yaglanma yapabilir.
hormonlari tetikler.
son 2 yılda normalden daha fazla ek kilo aldıysanız onu vermeye bakın.
bu arada çocukların yaşları kaç çok merak ettim

sağol kuzum inşallahh
2 yıldır istiyoruz olmadığı için çok kıymetli bu bebek inşallah herkese nasip EDR rabbim icindede bana ama işte tek sorun kilom ü deli oluyorum düşünüyorum bende ne kilolular var hepsi hamile kalmış gozumle gördüğüm insanlar var

Pcos yoksa daha da kolay olur inşallah . Yakın zamanda hormonlar batırmış mıydınız lh, fsh, tsh, prolaktin vs? Bakıldıysa değerleri yazar mısınız?
Değerleri bilmiyorum çünkü doktor kendi pc den bakıp iyi mi kötü mü diyor ama 1 sene dolmadı tabiki yaptırdım 5 ay olmuştur hersey normal hatta progesterön tahlili var yumurtlamaya bakıyor onu bile yaptırdı oda iyi çıktı ozaman neden adetim düzensiz diyorum adet düzenli olmadanda hamile kalmak mümkünmü acaba

Ya küçük kizimdan sonra aldım zaten veremedim sürüm yetmedi eh etraf lafları bilirsiniz onu ye sütun olsun unu ye şu saatte ye sütun olur diye sonra bu hale geldim aslında kilom beni rahatsız etmiyor ama demekki bazı şeyleri rahatsız ediyormuş 98 kiloyum 2 ay önce 106 kiloydum yuruyusle ve cok zor olan yemeklerimi kısarak özellikle ekmeği yemeyerek bu hale geldim demekki varmış kilonun etkisi ama ben hala saskinim Size abartisiz mahalledeki komsmum 120 Kilo rahat vardır ama 3 tane doğurdu kadın nasıl oluyor aklım almiyor benimde

sabret kuzum bebeğin sana gelicek Allahın izni ile

Ben artık doktorlara da güvenmiyorum da ondan sordum değerleri mesela bende çikolata kisti varmış gittiğim 5. Doktor fark etti. Ya da ne bileyim mesela tsh çok önemli hamilelik için ama bazı kadın doğumcular relax tsh ı filan önemsemiyor... Siz kendinizle ilgili konulara daima hakim olun her değerinizi bilin. Sekreterden tahlil sonuçlarını isteyin ya da İnternetten bakın. Farklı bir doktora da gidin.

Belki eşinizde de sorun oluşmuş olabilir. Mesela biz de 4 senedir uğraşıyoruz eşimin değerleri her sene biraz daha kötüye gidiyor. İlk sene 500 milyon sperm varken şimdi 90 milyon... Yani zaman içerisinde eşinizin sperm değerleri de düşmüş olabilir.

Yumurtlama varsa adet düzensizliği sorun değil sadece ovulasyonu yakalamak zor olur. Onun için ovulasyon testi kullanın.

İnşallah tez zamanda olur :)

Çocukları çok mı seviyorsunuz? 3 tane den sonra 4.ye bakmak zor gelmez mi? Merakımdan sordum nolur yanlış anlamayın

Olurmü yanlış anlamam tabikide evet çok seviyorum hayır kesinlikle zor gelmiyr çünkü uslu cocuklarim benm ve ben doktora bunuda sordum hani eşimde sorun varmı acaba diye olmaz büyük ihtimalle çünkü zaten eşinden 3 Tane çocuk olmuş dedi bana bakalım inşallah olur

Büyük kızım 9 oğlum 7 küçük kızım 4

Bence dediğim gibi biraz daha bekle olmazsa farklı bir doktora daha git. Hatta bu sefer infertilite konusunda uzman birine git. Hatta 6 ay daha olmazsa tavsiyem eşine de bi spermiyogram yaptırın nolur nolmaz.

Doktor harici tavsiyem instegramda bir macun satılıyor belki görmüşsünüzdür c-life tı sanırım adı. Onu bi araştırın sanki çok kişi fayda görmüş bne yorumları bayağıdır takip ettim

Ben de 3 çocuk sahibi olmak istiyordum ama zaman geçipte 1.yi bile yapamadıkça artık 3 çocuk hayal gibi gelmeye başladı

Öyle deme cnm bakarsın 3 isteyen sen rabbim 3unu aynı anda verir belli olmaz nasip bu işler ama inşallah birgün herkadın anne olucak bunun içinde sende olacaksın inşallah cnm bakalım arastiricam burda 3 doktor var yakinimda 2 sinee gittim diğerine hiç gidemedim çünkü tek muayene 200 tl arti tahliller 200 eti 400 biri devlette o direk araştırma falan yapmadan kolon var sen Kilo ver Kilo diyip gönderiyor digeride özelde oda tahliller yapmıştı sorun çıkmadı hatta kllomen tedavisi arti rahimfilmi cekilmistjm ama yok yani yok yok

Doktordan adet sokturucu yada dogum kontrol hapi isteyebilirsiniz.dogum kontrol hapi duzene sokuyo adet duzensizligini.benimde adet duzensizligim vardi 2 ay olmadim ve sokturucu kullandim hemen adet oldum.

Büyük kızım 9 oğlum 7 küçük kızım 4
maşallah boy boy:)
benimkiler 5 ve 8 yasindalar.
sizin arada bir tane daha var.
ve dördüncü yu düşünüyorsunuz.
nasıl anlaşıyorlar.nasıl kontrol ediyorsunuz evdeki ortamı.
gürültü , tartışma veya oyun oynarken çıkan sorunlar v.s
gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
çok mu sabirlisiniz mesela.
yoksa rahatmisinizdir.
ben çok kasilirim mesela fazla gürültü olunca.
yada tartisdiklarinda.illaki oluyordur çocuk bu.
benimkiler çok yaramaz yada gürültücü değiller aslında ama şimdi bir bebek olsa onun uyumasi için gerekli sessizliği
her zaman saglayamayacgimi biliyorum.
buda benide cocuklari da strese sokacak.
sesde uyusun alissin v.s diyecek zamanları geçtim ilk oğlum uyku konusunda zor bir bebekti.öyle denildiği gibi olmuyor yani.
belki sizinkiler çok usludur bilemiyorum.
yada ben biraz rahatsız bir tipim
tüyo almak isterim her ne kadar uygulayamayacigimi bilsemde

Ya sadece oğlum arada sorun çıkartıyor zaten öğlene kadar evdeler öğlen 2 Side okula gidiyor küçük kızımla başbaşa kalıyoruz tabikide herzaman susan çocuk yoktur bizdede arada anlasmazliklar cikiyor ama hallediliyor büyük kızımla oğlum geçen seneye kadar tabiri caizze kedi jopek gibi birbirlerini yerlerdi ama büyüdükçe maşallah diyim bu sene hiç zorluk cikarmadilar bana zaptetmek kolay tabi belli başlı kurallar var evde onlara uyumak zorundalar aksi halde anlatıyorum genelde bazen sabrım tastiginda bagiriyorum ama sonra ozurler dileniyor ve sariliyoruz kızlar erkeklere göre daha sakin daha sessiz ama oğlumda sozumü dinler kısacası bizim evde pek yaramazliklar olmaz vakitte yok zaten malum okul ev dersler derken zaman geçiyor bu rahtligimda ondan herhalde hiç aşırı zorluk çekmedim buyuturken şunuda ekliyim mesela ilk kızım dogdu evde tek o vardı uyku duzeni çok hassasti küçük seste uyanirdi ama digercocuklsrim evde genel ses oldugundan alistilar bebekken alismislardi uyumaya seste bu kendiliğinden geliyor zaten dediğim gibi tartismalar tabiki çocuk bunlar oluyor sabirliyim yeri geldiginde tsbikide taşıyor ama kendimi sıkiyorum onlara zarar vermektense kendimi sıkmam en iyisi ve mesela tutturmalar çok bizim evde birsey istediklerinde tuttururlar iyi birseyse tabiki izin veririm ama olumsuzsa duymam bile oda anlıyor annem ne kadar ısrar etsemde dikkate almıyor beni pes ediyor dediğim gibi sadece oğlum bazan sorun çıkarıyor onuda hallediyoruz şükür

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…