- 7 Mart 2012
- 2.487
- 1.440
- 34
- Konu Sahibi mehmetelif
- #10.341
yani bu ay yum takibi yaptırmadın. peki bir şey soracağım tatlım çok merak ettiğim bir şey bu çünkü bende bu ayki adetim ile birlikte yum takibi yaptırmak istiyorum...yum takibi için doktora adetin 3 .günü gidiliyor galiba kaç gün aralıklarla çağrıyor doktor? adet düzenin nasıl canım mesela benim 28 gün ve tahmini 14.gün çatlıyor yum diye hesap yapıyorum hep kısaca 10.gün başlıyoruz 20.güne kadar 1 gün aralıklarla çalışıyoruz.takip yaptırdığın zaman mesela aa ben 14.gün çatlıyor sanıyordum 20.gün çatlıyormuş meğer dediğin bir şey oldu mu yoksa tahmin ettiğin şekilde mi yumurtluyormuşsun canım...
sana şöyle anlatayım...
adetimin 3. günü gidiyordum,ultrasyon ile yum bakıyodu..yum durumuna göre klomen ilaç kullanmaya başlıyodum 5 gün boyunca..6. gün bekliyodum,7. gün tekrar kontrole gidip yum bakıyodu dr.eğer büyümüşşe iyice 16-17 mm olmuşsa iğne veriyodu .iğneyi vurup 36 saat sonra gün aşırı ilişki oluyodu..
dr seni maksimum 4- 5 kere gidersin..
benim adet döngüm 33 gün..sadece bikeresinde adetimin 3. günü yum 15 mm olmuştu..dr bile şaşırdı..aşılama olacaktım o ay kaldı..
eşimde dr kavga etti dahada gidemedim zaten..
bunun dışında hiç bi farklılık olmadı hissettiğim hesapladığım her zaman dr kontrolde aynıdı..