Hanımlar!!!Bana bir akıl verin.

gelincik_03

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2014
75
10
18
Sizlere anlatmak istediklerim var arkadaşlar.Belki çok garip gelecek ama neyse.Biz neredeyse her yaz anneannem ve aynı şehirde yaşayan küçük teyzeme gideriz .Teyzem benden 8 yaş büyük .Eskiden de arkadaş gibiydik .Ama zaman onu çok değiştirdi.Sonra bana karşı bir kıskançlıklarını sezmeye başladım.Bense onu çok severdim. Neyse uzun lafın kısası geçen yaz çocuğu oldu. Görmeye gittik.Bana ve anneme her zaman ki gibi çok soğuk davrandı.Sanki zorla gitmişiz gibi.Yüzüme bile bakmıyor. Çocuğu kucamıza vermiyor vs. Doğum yapmış olmasına bağlamayın normalde de böyleydi.Asıl meseleye gelelim babamın ve kendi eşinin, kayın pederinin ve diğer erkeklerin yanında bir güler yüzlü bir tatlı dilli ...Hiç demezsiniz ikisi aynı kadın.Bir de babama demez mi çocuklara doyamadım abi .Yine gelin.Annem de onun bu ikiyüzlülüğünün farkında fakat kardeşime küsemem diyor.Neyse ben iki kardeş arasına girmem zaten fakat babama bir türlü ispat edemiyorum. Çok ağladım yıprattım kendimi başka olaylar da oldu .Ama babam gerçek yüzünü görmüyor.Bir türlü .Onun yüzünden babamla aram açıldı. Artık bende çok bıktım 20 yaşındayım ve bu tip insanlarla baş etmeye hayat tecrübem yetmiyor.İlk defa size bu derdimi döktüm ve sizleri kız kardeş olarak görüp yorum bekliyorum.Bu tip insanların maskesi nasıl düşürülür.Nasıl davranmalı?Daha yaz tatiline epey var ama beni hala onun evine gitme stresi sardı.Yakın akraba olunca görüşmeme şansı da yok.Ama haddini bildirmek istiyorum.

Son düzenleme:

Bu konu yüzünden babanızla neden sorun yaşadığınızı anlayamadım?

neden aranız açıldı ki babanızla. bir de boşverin takmayın kafaya, gitmeyinde bir daha

sen tepkili gitme gayet normal bi şekilde git gül eğlen baktın o yine aynı konuş yanı sen teyzemsın ana yarısısın ve önceden böyle değildin biz bilmeden bişeymi yaptık de zaten teyzende sökülür yan i bişeyim yok derse senı tanımıyormuyumda de. ayrıca babanı karıştırma ona bişey ispat etmek zorunda değilsin baktın olmuyor sıze bı ayrı babanlara bı ayrı herkesın içinde bozabılırsın madem bize doyamadın içerdeki suratın tavrın ne gibi gbi.

Babanız onun yüzünü görse ne olur görmese ne olur? Siz gitmek istemiyorsunuz da babanız da size inanmıyor gitmenize baskı mı yapıyor?

maskesini düşürmek
babanıza gerçek yüzünü gösterip napacaksınız ki. kan bağı olan sizsiniz. bir kopukluk alursa üzülen siz ve anneniz olur.
babanıza ne
ayrıca yeni doğum yapmış hanımların psikolojisi değişik olur. bebeklerini de gözlerinden kıskanırlar.
yeni doğan bebeğin hem ne işi varmış her kucakta. hasta olabilir, annelik içgüdüleriyle hareket etmiş ve çok doğruda yapmış...
bu fesat düşünceleri aklınızdan çıkarın. annenizle kardeşinin arasını açmayın.
teyzenize gitmezsiniz olur biter... anneannenizde kalın bu yaz da hep...

ne yalan söyleyim bende anlamadım neden babanızın teyzenizi savunduğunu sizi dışladığını...ayrıca neden konusu oluyorki sürekli evinizde babanıza yansıtmayın zaten yaş olmuş 20 gitmezsiniz olur biter bayram gezmesi değilki bu çocuk gibi elinizden tutup götürsünler.anneannenizde kalırsınız arada uğramanız gerekirse uğrar çıkarsınız babanızlada konusunu konuşmazsınız olur biter...
yazdım ama çokta anlamadım konuyu neyse...

Haddini bildirmek ne demek? O senin buyugun ve teyzen. Bence sen biraz saygili ol. Kimsenin arasini bozmaya da calisma.

Bern de genç teyzeyim,bazen moralim bozuk olur benim,yüzüm düşer ,nedense hep misafir geleceği zamana denk düşer ,rezil olurum..Belki sıkıldığı birşey vardır.Siz yabancı değilsiniz diye size kendini koyveriyotrdur,yabancılara çaktırmamaya çalışıyordur...Sorun açıkça ''sorun nedir''diye..Bir derdi vardır belki isze ilgili değilidir..

Böyle duurmlarda kendi öz yeğenlerim bile anlayışlı olmadılar.Yadırgadılar.Çok üzüldüm mesela..

Haddini bildirmek ne demek? O senin buyugun ve teyzen. Bence sen biraz saygili ol. Kimsenin arasini bozmaya da calisma.

ben ona yeğen gibi davranıyorumda o bana teyza gibi davranmıyor.Ayrıca hiç saygıda kusur etmedim bu zamana kadar . soğuk olmayı oseçti

teşekkür ederim . en mantıklı cevabı sen vermisşin

Sen mantıklı cevap aramıyorsun, aklına yatan seni destekleyecek cevap arıyorsun. Senin yaşlarında bir yeğenim var, bizim de aramızda 8 yaş var bi an o mu yazdı acaba dedim. Bana sen teyzeni kıskanıyorsun gibi geldi. Onun sevgisi, ilgisi senden çok başkalarına ( çocuğuna, eşine) kaydığı için bu durum seni rahatsız ediyor olabilir. Onun da artık bir ailesi var sonuçta ilgisi biraz o yöne kaymıştır.

Benzer şeyler yaşadığım için bu yorumu yapıyorum. Bazen unutuyorum yeğenimi aramayı, iş güç, bişeyler çıkıyor. Aradığımda çok soğuk konuşuyor, tepkili davranıyor. Ben açıklama yapıp gönlünü alana kadar sürüyor. Korkunç kıskanıyor beni her şeyden, herkesten. Eşime karşı mesafelidir hep. Eşim ne yaparsa yapsın çok kaynaşmaz. Hatta geçenlerde teyzemin çocuğu olursa sevemem ben onu demiş annesine

Ablam da arada söylenir mesela, sen annemlerle dip dibe oturuyorsun, ben uzaktayım, oh annem yemek de yapıyor sana çok şanslısın falan diye. Ya da annemlerle dışarı çıksak bi yere gitsek bozulur, üzülür bensiz geziyorsunuz, hep birliktesiniz. Benim burda kimsem yok diye.

Kısacası sizin biraz fesatlığınız tutmuş gibi. Hem abla kardeşin bu kadar ufak şeyler yüzünden küsmesi ne demek. Annen de sen de biraz saçmalamışsınız sanki.

Bu işin babanla alakası ne.Neden babana ispat etme gereğindesin.20 yaşında kızsın görüşmek istemiyorsan istemezsin.İlla akraba diye herkesle görüşülecek diye birşey yok.Bu durumda tavır alması veya babana birşeyleri açıklaması gereken kişi varsa o da annen.Tyezene de ikinizde çok rahatlıkla sorabilirsiniz sorun ne diye?

Bu konu ve babanızla tartışmanız arasında bağlantı kuramadım.
Böyle kin duymayın teyzenize, ki teyze bile değil abla sayılır çok fark yokmuş aranızda.
Sonuçta yakın akrabanız onun da size karşı kin duyduğunu düşünmüyorum, zor zamanlar geçiriyordur belki.
Ablamın da bebeği olduğunda sürekli ağlıyordu gözleri morarmıştı artık bizle konuşmuyordu falan ama geçici bir dönemdi.
Sonuçta anneniz de onun ablası, kardeş kardeşe durduk yere niye soğuk davransın.
Bence biraz yapıcı olmalısınız.

çok kırıldım ya bilmiyorum sevmesem onu bu kadar üzülmezdim zatenn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…