- 16 Ekim 2015
- 1.721
- 2.312
- 133
- 41
- Konu Sahibi BlackandBlack
-
Gebelik şüpheniz vardıysa bunu daha önceden niye yapmadınız testi umarım bişey çıkmaz
Bu soru çok gelecek sanırım bir güncelleme yapayım en iyisi :)hamile insanların karnına koruyucu bişey koyup diş röntgeni vs çekiliyor zorunlu durumlarda. umarım bi sorun olmaz. beklemek lazım.
bu arada korunmuyor muydunuz?
Bu soru çok gelecek sanırım bir güncelleme yapayım en iyisi :)
Durduk yere gel bi test yaptiralim mi dedi esiniz anlamadim.
yani nasıl korunuyordunuz. %99 koruma sağlayan yöntemlere rağmen hamile kalmak zor da.
Hayirlisi olsunEşim garantici bir insan olduğu için, hamile değilsindir sanmıyorum ama yine bir gebelik testi yaptıralım, aklımız rahat olsun dedi. Bizim için de sürpriz oldu....
benim adetime 4 gün kala yaptırdığım gebelik testinde değirim 14 lerde çıkmıştı. ve gebeliğim ikizdi.yani adete yakın değerin yüksek çıkması ikiz olma ihtimalini getirdi aklıma ki annenizde ikiz doğurmuş.ikizlik anne tarafından gelirmiş.inşallah bişey olmamıştır.Benim annem de korunurken gebe kaldı. Hem de o gebelikten ikiz doğurdu :) Maalesef olabiliyor böyle şeyler...
Bi arkadaşım küçük kızının koluna röntgen çekilirken odada durmuştu sadece yaklaşmamıştı bile ama maalesef 3 aylık bebeğini kaybetti. Sizi üzmek istemem ama durum böyle. İnşallah sapasağlamdır bebeğiniz :)
Geçen hafta kızıma beyin tomografisi çekildi. Doğal olarak endişelendik tomografinin çocuğa zararı olur mu diye. Doktorumuz hiçbir zararı yok hatta yeni teknoloji sayesinde gebeliğin ilk üç ayında pelvis bölgesine çekilen tomografinin bile bebeği etkilemediğini söyledi. Bunu diyen doktor İstanbul’da çok tanınan bir profesör. Bu yorumu bizim işlem yaptıracağımız hastane için söyledi ama yine de bu cihazların insan sağlığına eskisi kadar tehdit oluşturduğunu düşünmüyorum.
Endişelenmeniz doğal, doktorunuzla da mutlaka paylaşın bunu ama bir şey olacağını sanmıyorum. Hayırlı olsun :)
Madem hamilelik şüpheniz vardı neden röntgene girdiniz ?
Bu saatten sonra da yapacak bşy yok doktora sorun doğrusunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?