Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
hangisi daha doğru olur???
- Konu Sahibi Sibelim84
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?10 seneyi heba olacak diye düşünmeyin. Eğer maddi imkan elveriyorsa genç yaşta ev almak daha uygun oluyor bana göre ileri yaşlarda ev almak dahada zor oluyor o yüzden bence genç yaşta yapılmalı.ev aldırmazsam esımı araba sevdasından vazgecıremem kalkar alır laf dınletemem ama ıste evde aklımı karıstırıyo....900 kıra yazık gunah ama 10 sene baglanmakda cok zor genç yaslarımız heba olacak gbı gelıyo...bu arada burdada evler kotu evler 150bın cıvarında
Ayrıca 40 bine alınan araba 70 bine satilmaz ki.ev olsa neyse satılır bugün 100 bine alınan ev 4 senede çok kar ettiriyor. Mesela benim Oturdugum ev 165 mt.4 yıl önce 115 bine mal oldu herseyi ile şimdi satış fiyatı satmak istesek 200 binlira oldu.Semtinden çevresinden ötürü hatta 200 binide geçer.Hayır. Kendi gibi bir engelliyle satabilir arabayi.
Ayrıca 3 sene 1500 çok fazla değil mi. Yani bana öyle geldi.
Araba ölü yatırım.
Mantıklı gelmedi bana hiç.
Eve sıcak bakıyorum ama. Tamam 10 sene ama eee 10 sene kira mi vereceksiniz.
Ev almasanız da 40000 lik arsa alın üç yıl sonra ikiye katlar iyi bir yerde olursa. Ben araba konusuna hep soğuk dururum evi borca girip almak mantıklıdır, arabayı da paran varsa alacaksın. Evet ihtiyaç ama paran yoksa da binmeyiver. Hadi kredisini ödedin su mu yakacak bu? Erkekler anlamıyor. Karısının bileziğine kadar zorla bozdurup üstüne kredi çekip lüks arabaya binenlerdeki kafayı hele hiç anlamıyorum
ev aldırmazsam esımı araba sevdasından vazgecıremem kalkar alır laf dınletemem ama ıste evde aklımı karıstırıyo....900 kıra yazık gunah ama 10 sene baglanmakda cok zor genç yaslarımız heba olacak gbı gelıyo...bu arada burdada evler kotu evler 150bın cıvarında
İki önemli nokta var. İlki, ev almazsanız 10 yılda 108,000 TL kira ödeyeceksiniz. 10 yılın sonunda da elinizde hiçbir gayrimenkulünüz olmayacak.
İkincisi, kiranız 900 TL, kredi çekerseniz diyelim 1,500 TL ödeyeceksiniz. Kredi ödemesi sabit kalacak ama kira her yıl artacak. 900 TL kiranız yılda %10 artsa (enflasyon ne olur bilinmez), 5. yılın sonunda 1,450 TL oluyor ve neredeyse kredi ödemesi kadar oluyor. 6. senenin sonunda kira olası bir kredi ödemesini geçiyor, ev almak daha avantajlı hale geliyor.
Hem, kredi ödemesi hep sabitken, maaşınız sabit durmayacak. Yani kredi ödemesi yıllar geçtikçe maaşınızın daha küçük bir oranı haline gelecek. Bu da önemli.
Burada üç önemli nokta var: Nerede oturduğunuzu bilmiyorum ama Türkiye deprem ülkesi, yeni yapılmış, yeni deprem yönetmeliğine uygun, zemini sağlam bir ev almak önemli. Önce can güvenliği.
İkincisi, evi mümkün mertebe uygun fiyatlı almak lazım. Yani özellikleri güzel ama fiyatı da uygun bir ev denk getirebilirseniz, ileride ev fiyatları düşerse üzülmezsiniz.
Üçüncüsü, işten çıkarılmayacağınızdan emin olmak lazım ama bu araba alımı için de geçerli zaten.
Ev fiyatları biraz yüksek, yoksa direkt evin kredisi için gereken peşinatı tüketici kredisi olarak çekin, ona 500, krediye 1,500 ödersiniz derdim. Ama fiyatlar yüksek olduğundan bir şey diyemiyorum.
Ben olsam, peşinatı biriktirir sonra krediyle ev alırdım. Yine de siz bilirsiniz. Güzel, sağlam, hayırlı bir eviniz olmasını dilerim.
İşlerini biliyorlar kim istemez ki e hadi ben de Jep e binmek istiyorum (adını yazmayı bile bilmiyorum da :) ) olmayınca da olmuyor ayağını yorganına göre uzatmak gerek. Erkeklerin başka işi yok zaten karı kız muhabbeti, futbol, araba. Hastalık bence aşırısıBir de 70binlik araba...destur.
Niye demiyor 50binligi alalım 25e.
Lüks araba tutkusu...ama bu tüm erkeklerde var hemen hemen.
Hele varya futbola uyuzzz oluyorum. O yeşil yeşil sahalarda tekme tokat girişesim geliyor...şiddete Hayır tabiiki.İşlerini biliyorlar kim istemez ki e hadi ben de Jep e binmek istiyorum (adını yazmayı bile bilmiyorum da :) ) olmayınca da olmuyor ayağını yorganına göre uzatmak gerek. Erkeklerin başka işi yok zaten karı kız muhabbeti, futbol, araba. Hastalık bence aşırısı
Canım evin 150.000 e al içine otur. 10 senede ödesen 1250 olur aylık. E zaten 900 veriyorsun. Üstüne sadece 350 lira ekleyeceksin. Onu da 3 yıl boyunca çalış kenara at çalışamadığın zaman ordan takviye yap. Peşinat konusuna takılma bizim de vardı ama hazır paramızı vermedik bankanın karşılamadığı kısmı da ihtiyaç kredisi çektik.
Daha ilk maasiniz bile elinize gecmeden hemen borclanma planlari yapmaniz dogru degil. Ise bir baslayin, durumu gorun bakalim uzun soluklu mu olacak. En azindan bir sene para biriktirin sonra dusunun ev mi araba mi diye. Cocuk sahibi insanlarin araba icin o kadar borclanmasini mantikli bulmuyorum. Cocugunuz icin her zaman biraz birikiminiz olsun kenarda.
Ayrica araba dedigini bugun 40000 e alirsin 5-6 sene sonra 30000e satarsin. Arabadan yatirim olmaz. Arabayi alip imzayi attiktan sonra hemen satayim desen de aldigin paraya satamazsin, ikinci eldir artik.
Ayrica araba dedigini bugun 40000 e alirsin 5-6 sene sonra 30000e satarsin. Arabadan yatirim olmaz. Arabayi alip imzayi attiktan sonra hemen satayim desen de aldigin paraya satamazsin, ikinci eldir artik.
Hayır. Kendi gibi bir engelliyle satabilir arabayi.
Yanlış biliyorsunuz. 5 yıl boyunca kimseye satış yapamaz. Engelli biri almak istese bile Muaf olan ÖTV bedelini ödeyerek almak durumundadır. Engelli olan biri zaten bu şekilde almaz. Herhangi bir bayiden Ötv ödemeden arac sahibi olmak onunda hakkıdır zaten.
ah canım ahhh bu erkekler yok mu araba eşim der ben ev derim aynıyız bu konuda okurken güldüm tek değilmişim dedim birikim bizimde o kadar yok alır sonra peşinat olur diyor evet doğru ama oda para istiyor bence çocuk yapmak istiyorsan araba al canım volsvogen passat iyimiş canım kaza yapmazsanız iyi kısmetiniz de ne varsa o olur
ev için %30 peşinat ister 10 sene bağlasada krediyi hep aynı ödiyeceksiniz maaş zamlanır ama onun avantajı var
ev için %30 peşinat ister 10 sene bağlasada krediyi hep aynı ödiyeceksiniz maaş zamlanır ama onun avantajı var
Bir de 70binlik araba...destur.
Niye demiyor 50binligi alalım 25e.
Lüks araba tutkusu...ama bu tüm erkeklerde var hemen hemen.
50 bınlık arabada kar 12bın cıvarı ama 70 bınlık arabada daha fazlaymısda ondan...ama sıze katılıyorum...erkeklerın luks tutkusu
Canım evin 150.000 e al içine otur. 10 senede ödesen 1250 olur aylık. E zaten 900 veriyorsun. Üstüne sadece 350 lira ekleyeceksin. Onu da 3 yıl boyunca çalış kenara at çalışamadığın zaman ordan takviye yap. Peşinat konusuna takılma bizim de vardı ama hazır paramızı vermedik bankanın karşılamadığı kısmı da ihtiyaç kredisi çektik.
anladım baska bankadan kalan kısmı kredı olarak cektınız mantıklıo geldı tesekkurler
Banada yaş geldi nedense. .
Araba almak mantıksız. .
Ev almak maddi yönde yetersiz. .
Bence biraz para biriktirin. .
para bırıktırebılcegımızı sanmıyorum...eve ıkna edemezsek esım araba araba dıye hergun sınır edecek benı...emınım bundan malesef...
ah canım ahhh bu erkekler yok mu araba eşim der ben ev derim aynıyız bu konuda okurken güldüm tek değilmişim dedim birikim bizimde o kadar yok alır sonra peşinat olur diyor evet doğru ama oda para istiyor bence çocuk yapmak istiyorsan araba al canım volsvogen passat iyimiş canım kaza yapmazsanız iyi kısmetiniz de ne varsa o olur
çoçuk dusunuyorum ama şoyle eve kredı cekersek 4 sene sonra baya duser esımın maası artar daha rahat oderız tek basınada oder gbıme gelıyo
bu arada du bakalım once calış hemen dusunmeyın dıye yazan arkadaslar olmuş......benım onceden bu konuyu acmamın sebebı esımın aklına gırmek...çunku malesef ıse gırcegım kesınleştıgı gunden berı araba alırız araba alırız dıyıp duruyo...sınır oluyorum...bende kararsız oldugumdan sızlere danışmak ıstedım...hanı ev mantıklı ıse hıç yumusak davranmayacagım bu konuda
@hayattt35 kanına girecek araba diye canım boşver herşey olacağına varır planlı yapmaktan iyidir sen ne istiyorsan onu yapmalısın
Aynı bankadan da farklı bankadan da çekebilirsiniz ihtiyaç kredisi olarak. Bir kredi senin diğeri eşinin üzerine olursa çıkaranladım baska bankadan kalan kısmı kredı olarak cektınız mantıklıo geldı tesekkurler
@hayattt35 kanına girecek araba diye canım boşver herşey olacağına varır planlı yapmaktan iyidir sen ne istiyorsan onu yapmalısın
sagol cnm sanırım benım fıkrım ev yonunde...çunku ev sahıplerını zengın etmekten bıktım