Ev almanız daha mantıklı tabi peşinat lazim. Engelli aracı alınırsa araba kayinvalidenin üzerine olur.ayrica indirimli alindigi için hemen satilmaz belirli süresi var diye biliyorum yine 40 bine alınan araba 70 bine satilmaz. Insanlar 2.el Arabaya 70 bin vermek yerine kredi çeker sıfır alır. @Sephoraa doğru söylüyor engelli arabasininda bir sürü şartı var.arkadaslar bır konuda yardımlarınızı rıca edıyorum...hemen konuya gırıyorum... eşimın maası guzel çok şukur...2500-3000 arası degısıyor..ben çalışmıyordum evlendıgımızden berı....ama artık kızım buyudu ..bırkaç aydır ıs arıyordum sonunda buldum yakında baslıyorum maaşım 2000 tl...ALLAHa sukur....esımın tek maasla ev gecındırmesı zordu...evet maası guzel ama kıramız çok yuksek 900 ....esım baska bır ılçeye tasınmayı kabul etmedı ve bız basından berı hep sıkışık ıdare ettık....ılk zamanlar bır araba aldık eskı model...ama sonra sattık borçlar coğaldı cunku....hep sıkışık ıdare ettık gun geldı 5 kurus olmadı cebımızde
şimdi soruma gelıyorum...eşimin aklında hep araba var..dıyorkı sen ıse gırer gırmez hemen araba alalım..3 senelık kredı cekelım 3 senede bıtırelım 1500 taksıtlerı gelıyo....annesı engellı yanı araba bıze nerdeyse yarı yarıya gelecek....annemın uzerınden alalım 70 bınlık arabaya 40 bın verelım ılerde 5-6 sene sonra peşinat yapar ev alırız dıyor...aslında annesıın uzerıne alınması karsıyım...fakat kayınvalıdemlerın bıze hıçbır zararı olmadı daha çok maddı manevı destek olma peşindeler ama durumları yok....
ben ev alalım dıyorum...900 kıraya verırken nye 1500 araba kredısı odeyeyımkı ev alırım onun kredısını oderım...ama ev almak ıcın bır kuruş peşınatımız yok..ayrıca benı dusunduren konu ev almak bızı 10 sene baglar....bu sure ıcınde ıkıncı cocuğu yapamam..ıkıncıyı ıstıyorum çunku.....kendımı aşırı sıkmam gerekr...nerden baksanız 2500 krdı odememız gerekır..hıç gezıp tozamayız gbıme gelıyo.....
bılemıyorum bukadar kıra verırken araba almak sacmalık gbı gelyo ama esımde arabaya kafayı takmış durumda
fıkırlerını belırten herkese tesekkurler.....
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
hangisi daha doğru olur???
- Konu Sahibi Sibelim84
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?İkincisi 40.000e alıp 70 bine satabilecek misiniz o aracı? Var mı öyle bir ihtimal?
ÖTV muaf alınan araç 5 yıl satılamaz.
Muaf sahibi aracı kendi kullacaksa %45 ve üzeri olması gerekir raporunun. Ve sadece el ve ayak engeli olması gerekir.
Eğer muaf raporu %90 ve üzeri ise 3. dereceye kadar tüm yakınları alınan aracı kullanabilir.
5 sene vergı vs yokmus sanırım....ama ıste benzın vs bılıyorum araba demek masraf demek...ama arabada ıhtıyac artık
Engelliler Nasıl ÖTV indirimli araç alır?
Doğuştan veya sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşamsal haklarının savunulması önemli görevlerdendir..
07 Temmuz 2014 Pazartesi 10:36
Doğuştan veya sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşamsal haklarının savunulması, korunması ve sürekli olarak iyileştirilmeye yönelik hareket edilmesi son derece önemlidir. Özellikle bu durumda olan vatandaşlarımız için gerek devlet bünyesinde gerek özel teşebbüslerde gerekli destek verilmektedir. Bu destekler kimi zaman iş imkânları dâhilinde kimi zamanda sosyal haklardan en üst düzeyde faydalanması noktasında olmaktadır. Devlet kendisi desteklediği gibi özel teşebbüslerinde desteklemesini istediği durumlardan biri de engelli vatandaşlarımızın uygun işlerde çalıştırılmasıdır. İş yerinde belirli bir rakamın üzerinde işçi çalıştıran firma ve şirketlere özürlü vatandaşlarımızdan çalıştırma zorunluluğu getirmektedir. Aynı şekilde özel teşebbüslerin engelli vatandaşlarımız için sürekli olarak sosyal yaşamlarının desteklenmesi için gerekli çalışmaların yapılması noktasında gerekli vurgulamayı yapmaktadır.
Özel teşebbüslerden destek isteyen devletimizde kendi engelli vatandaşlarımız için sürekli olarak kanun ve yasalar çıkararak onların iş güvencesini, yaşamsal faaliyetlerinin düzenlenmesi ve sosyal yaşam haklarının garanti altına alınması gibi uygulamalar gerçekleştirmektedir. Yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde son yıllarda engelli vatandaşlarımız için çıkarılmış olan en önemli yasalardan biri de şüphesiz sıfır araç alımı noktasında gerekli desteğin verilmesidir. Engelli olup ta gerek kendisinin kullanabileceği gerekse de engelli vatandaşlarımızın 3. Derece akrabalarına varana kadar sürücülük yapabilecek imkânı tanımaktadır. Böyle bir uygulamadan faydalanmak için engelli vatandaşlarımız ilk olarak araç tercihini yapması gerekecektir. Bunun için yurt içinden alınmak istenen sıfır araç veya yurt dışından getirilmesi düşünülen araç noktasında bir tercih yapması gerekir.
Bilindiği üzere devlet destekli olarak engelli vatandaşlarımız için tanımlanan bazı standartlar çerçevesinde sıfır araç alacaklar ile ilgili bazı kolaylıklar sağlanmaktadır. Maliye Bakanlığı bünyesinde Gelir İdaresi Başkanlığının belirlemiş olduğu şartlar nazarıyla engelli vatandaşlarımız Özel Tüketim Vergisi(ÖTV) ve 6 ayda bir alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi(MTV)’nden muaf tutmaktadır. Peki, bu imkanlardan nasıl faydalanılır? Özür oranı ve engel düzeyi %90’nın üzerinde olan engelli vatandaşlarımız sıfır araç alırken ÖTV ve MTV’den muaf olabilmektedirler. Belirlenen şartlar dahilinde %90 üzerinde özürlü olan bir kişi otomatik olarak aracı kullanamayıp kendisinin veya ailesinin belirlediği 3. Derece akrabasına kadar olanlar ona sürücülük yapacaktır.
Engel oranı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığının belirlediği tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınan raporun geçerli olacağını belirtmek isteriz. Vergi muafiyetinden yararlanan bir başka grup ise, %90’ın altında özür grubu bulanan kişilerdir. Bu kişiler için belirtilen şartlar ise, aracı kendisinin kullanması gibi sorun ile karşılaşmaktadırlar. Özürlülük oranı belirlenen değerin altında olan kişiler araçlarında debriyaj, fren, gaz ve vites tertibatı bulundurması gerekmektedir. Bu gruba giren engelli vatandaşlarımız araçlarının kullanımını kendilerinin yapması gerekmektedir. Herhangi bir şekilde başka birinin kullanmasına izin verilmektedir. Her iki grubun sıfır araç alımlarında faydalanabileceği ÖTV değeri ise alınacak aracın motor hacmine ve türüne göre değişmektedir. Otomobil için ancak 1.600 CC’ye kadar izin verilirken ticari araçlarda bu değer ise 2.800 CC’ye kadar müsaade edilmektedir.
Araçların cinsine göre değişen ÖTV değerleri ile ilgili olarak da %45’e varan büyük bir indirimden engelli vatandaşlarımız faydalanabilmektedir. Sıfır alınacak olan araçlarda geçerli olan bu değer ile ilgili olarak alınan aracın hemen satılmasının da önüne geçilmektedir. Özellikle %90 ve üzeri engeli bulunan vatandaşların almış olduğu araçların satışına 5 yıl boyunca izin verilmemektedir. Eğer kişi bu süre zarfından aracı satmak isterse ancak kendisi gibi özürlü bir vatandaşa satışını gerçekleştirebilmektedir. Diğer taraftan engelli vatandaşın sahip olduğu aracı satın alacak normal vatandaşlar, ÖTV bedelini ödemek durumundadırlar.
Kaynakca: Engelliler.gen.tr Platformu
http://www.61saat.com/saglik/engelliler-nasil-otv-indirimli-arac-alir-h117960.html?ckattempt=1
LeventÇezik
Engelli plakalı otomobil almak isteyenler bir kere daha düşünsün!..
21 Ekim 2013 Pazartesi
Ailesinde araç kullanamayacak kadar engelli olup da vergi avantajını kullanmak için otomobil almaya karar veren aile bireylerine sesleniyorum: “Bir kere daha düşünün”
Nedenine gelmeden önce nasıl vergisiz otomobil alınır? Önce onu kısaca anlatalım ki ne demek istediğimiz tam olarak anlaşılsın…
Soyadı tutan üçüncü derece akrabalara kadar engelli yakınları Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden otomobil alabiliyorlar.
Engelli kişinin aracı kendi kullanamayacak durumda olması ve engelli oranının en az yüzde 90 olması koşuluyla.
Tabi bu otomobilin ruhsatında engelli kişinin adı geçecek.
ÖTV miktarı 1.600 cc’ye kadar olan otomobillerde yüzde 40…
Bu ne demek?
50 bin TL’lik bir sıfır otomobilde 20 bin TL indirim demek…
Yani 50 bin TL’lik bir otomobili 30 bin TL’ye almak demek…
Ayrıca bu otomobili 5 yıl kullanır, sonra satmak isterseniz, yeni otomobil alımında büyük avantajınız olur.
Fakat 5 yıldan önce satarsanız, alırken ödemediğiniz ÖTV’yi, satarken devlete ödemek zorunda kalırsınız.
Diğer avantajları da otoparklarda…
Belediyeye ait otoparklardan (İSPARK) bedava yararlanabiliyorsunuz.
Park ücreti almakta ısrar eden İSPARK görevlisi olursa ona ‘Elinizdeki makineye plakayı yazarsanız ücret alamayacağınızı görebilirsiniz’ derseniz sorun çözülür. Çünkü plakanızın kaydı çıkıyor.
Bazı Alışveriş Merkezleri de (AVM) ücret almıyor. (İstanbul’daki Cevahir AVM alıyor)
AVM’lerde engelliler için özel park yerleri var ama aracınızda o anda engelli yoksa park etmemenizi öneririm. Bunun yanı sıra polis vakfına ait otoparklar da (Taksim’de AKM’nin yanındaki) alabiliyor.
Özel otoparklar zaten alıyor…
Otomobiliniz eğer trafiğe engel teşkil edecek şekilde park edilmediyse hiçbir yerden çekilemiyor.
İlle de çekilecekse de sorun teşkil eden bölgeden az öteye bırakılması gerekiyor.
Ama dalgınlıkla çekip, otoparka götürenler var.
Kime şikayet edeceksiniz?.. En iyisi siz eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın…
Peki kimler bu indirimden yararlanabiliyor?..
Soyadı engelli bireyle aynı olan üçüncü dereceye kadar akrabalar…
Devlet bu indirimi neden yapıyor?
Vatandaş engelli yakınına sahip çıksın diye…
Buraya kadar her şey normal… Ama sonrasında sorunlar başlıyor…
Allah gecinden versin. Eğer resmiyette otomobilin sahibi görünen engelli kişi hayatını kaybederse büyük ihtimalle sıkıntılı bir süreç sizi bekliyor.
Hem de ne sıkıntılar!!!
Aracın ruhsatında adı geçen engelli kişinin tüm mirasçıları otomobilinize ortak oluyor.
Eğer mirasçı sayısı çok ise haliniz yaman…
Bir kısmı ya da biriyle dahi sorunluysanız o zaman durum daha da vahim olmakta.
Ölüm anından itibaren otomobilden engelli ibaresinin kalkması gerekiyor.
Bu işlemleri yapmanız için tüm mirasçıların, otomobildeki haklarından feragat ettiklerine dair noterde imza vermeleri gerekiyor.
Eğer imza vermeyen bir kişi dahi çıkarsa, iş içinden çıkılmaz hale gelebilir.
O yüzden engelli bir yakınınızın üzerinden otomobil alırken bir kere daha düşünmekte yarar var.
Kaynak: http://otomobilsayfasi.com/levent-cezik-yazar46/engelli-plakali-otomobil-almak-isteyenler-bir-kere-daha-dusunsun-516889y.htm#ixzz3i27Og3l4
ÖTV muaf alınan araç 5 yıl satılamaz.
Muaf sahibi aracı kendi kullacaksa %45 ve üzeri olması gerekir raporunun. Ve sadece el ve ayak engeli olması gerekir.
Eğer muaf raporu %90 ve üzeri ise 3. dereceye kadar tüm yakınları alınan aracı kullanabilir.
tesekkur ederım
Engelliler Nasıl ÖTV indirimli araç alır?
Doğuştan veya sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşamsal haklarının savunulması önemli görevlerdendir..
07 Temmuz 2014 Pazartesi 10:36
Doğuştan veya sonradan engelli olan vatandaşlarımızın yaşamsal haklarının savunulması, korunması ve sürekli olarak iyileştirilmeye yönelik hareket edilmesi son derece önemlidir. Özellikle bu durumda olan vatandaşlarımız için gerek devlet bünyesinde gerek özel teşebbüslerde gerekli destek verilmektedir. Bu destekler kimi zaman iş imkânları dâhilinde kimi zamanda sosyal haklardan en üst düzeyde faydalanması noktasında olmaktadır. Devlet kendisi desteklediği gibi özel teşebbüslerinde desteklemesini istediği durumlardan biri de engelli vatandaşlarımızın uygun işlerde çalıştırılmasıdır. İş yerinde belirli bir rakamın üzerinde işçi çalıştıran firma ve şirketlere özürlü vatandaşlarımızdan çalıştırma zorunluluğu getirmektedir. Aynı şekilde özel teşebbüslerin engelli vatandaşlarımız için sürekli olarak sosyal yaşamlarının desteklenmesi için gerekli çalışmaların yapılması noktasında gerekli vurgulamayı yapmaktadır.
Özel teşebbüslerden destek isteyen devletimizde kendi engelli vatandaşlarımız için sürekli olarak kanun ve yasalar çıkararak onların iş güvencesini, yaşamsal faaliyetlerinin düzenlenmesi ve sosyal yaşam haklarının garanti altına alınması gibi uygulamalar gerçekleştirmektedir. Yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde son yıllarda engelli vatandaşlarımız için çıkarılmış olan en önemli yasalardan biri de şüphesiz sıfır araç alımı noktasında gerekli desteğin verilmesidir. Engelli olup ta gerek kendisinin kullanabileceği gerekse de engelli vatandaşlarımızın 3. Derece akrabalarına varana kadar sürücülük yapabilecek imkânı tanımaktadır. Böyle bir uygulamadan faydalanmak için engelli vatandaşlarımız ilk olarak araç tercihini yapması gerekecektir. Bunun için yurt içinden alınmak istenen sıfır araç veya yurt dışından getirilmesi düşünülen araç noktasında bir tercih yapması gerekir.
Bilindiği üzere devlet destekli olarak engelli vatandaşlarımız için tanımlanan bazı standartlar çerçevesinde sıfır araç alacaklar ile ilgili bazı kolaylıklar sağlanmaktadır. Maliye Bakanlığı bünyesinde Gelir İdaresi Başkanlığının belirlemiş olduğu şartlar nazarıyla engelli vatandaşlarımız Özel Tüketim Vergisi(ÖTV) ve 6 ayda bir alınan Motorlu Taşıtlar Vergisi(MTV)’nden muaf tutmaktadır. Peki, bu imkanlardan nasıl faydalanılır? Özür oranı ve engel düzeyi %90’nın üzerinde olan engelli vatandaşlarımız sıfır araç alırken ÖTV ve MTV’den muaf olabilmektedirler. Belirlenen şartlar dahilinde %90 üzerinde özürlü olan bir kişi otomatik olarak aracı kullanamayıp kendisinin veya ailesinin belirlediği 3. Derece akrabasına kadar olanlar ona sürücülük yapacaktır.
Engel oranı ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığının belirlediği tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınan raporun geçerli olacağını belirtmek isteriz. Vergi muafiyetinden yararlanan bir başka grup ise, %90’ın altında özür grubu bulanan kişilerdir. Bu kişiler için belirtilen şartlar ise, aracı kendisinin kullanması gibi sorun ile karşılaşmaktadırlar. Özürlülük oranı belirlenen değerin altında olan kişiler araçlarında debriyaj, fren, gaz ve vites tertibatı bulundurması gerekmektedir. Bu gruba giren engelli vatandaşlarımız araçlarının kullanımını kendilerinin yapması gerekmektedir. Herhangi bir şekilde başka birinin kullanmasına izin verilmektedir. Her iki grubun sıfır araç alımlarında faydalanabileceği ÖTV değeri ise alınacak aracın motor hacmine ve türüne göre değişmektedir. Otomobil için ancak 1.600 CC’ye kadar izin verilirken ticari araçlarda bu değer ise 2.800 CC’ye kadar müsaade edilmektedir.
Araçların cinsine göre değişen ÖTV değerleri ile ilgili olarak da %45’e varan büyük bir indirimden engelli vatandaşlarımız faydalanabilmektedir. Sıfır alınacak olan araçlarda geçerli olan bu değer ile ilgili olarak alınan aracın hemen satılmasının da önüne geçilmektedir. Özellikle %90 ve üzeri engeli bulunan vatandaşların almış olduğu araçların satışına 5 yıl boyunca izin verilmemektedir. Eğer kişi bu süre zarfından aracı satmak isterse ancak kendisi gibi özürlü bir vatandaşa satışını gerçekleştirebilmektedir. Diğer taraftan engelli vatandaşın sahip olduğu aracı satın alacak normal vatandaşlar, ÖTV bedelini ödemek durumundadırlar.
Kaynakca: Engelliler.gen.tr Platformu
http://www.61saat.com/saglik/engelliler-nasil-otv-indirimli-arac-alir-h117960.html?ckattempt=1
LeventÇezik
Engelli plakalı otomobil almak isteyenler bir kere daha düşünsün!..
21 Ekim 2013 Pazartesi
Ailesinde araç kullanamayacak kadar engelli olup da vergi avantajını kullanmak için otomobil almaya karar veren aile bireylerine sesleniyorum: “Bir kere daha düşünün”
Nedenine gelmeden önce nasıl vergisiz otomobil alınır? Önce onu kısaca anlatalım ki ne demek istediğimiz tam olarak anlaşılsın…
Soyadı tutan üçüncü derece akrabalara kadar engelli yakınları Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemeden otomobil alabiliyorlar.
Engelli kişinin aracı kendi kullanamayacak durumda olması ve engelli oranının en az yüzde 90 olması koşuluyla.
Tabi bu otomobilin ruhsatında engelli kişinin adı geçecek.
ÖTV miktarı 1.600 cc’ye kadar olan otomobillerde yüzde 40…
Bu ne demek?
50 bin TL’lik bir sıfır otomobilde 20 bin TL indirim demek…
Yani 50 bin TL’lik bir otomobili 30 bin TL’ye almak demek…
Ayrıca bu otomobili 5 yıl kullanır, sonra satmak isterseniz, yeni otomobil alımında büyük avantajınız olur.
Fakat 5 yıldan önce satarsanız, alırken ödemediğiniz ÖTV’yi, satarken devlete ödemek zorunda kalırsınız.
Diğer avantajları da otoparklarda…
Belediyeye ait otoparklardan (İSPARK) bedava yararlanabiliyorsunuz.
Park ücreti almakta ısrar eden İSPARK görevlisi olursa ona ‘Elinizdeki makineye plakayı yazarsanız ücret alamayacağınızı görebilirsiniz’ derseniz sorun çözülür. Çünkü plakanızın kaydı çıkıyor.
Bazı Alışveriş Merkezleri de (AVM) ücret almıyor. (İstanbul’daki Cevahir AVM alıyor)
AVM’lerde engelliler için özel park yerleri var ama aracınızda o anda engelli yoksa park etmemenizi öneririm. Bunun yanı sıra polis vakfına ait otoparklar da (Taksim’de AKM’nin yanındaki) alabiliyor.
Özel otoparklar zaten alıyor…
Otomobiliniz eğer trafiğe engel teşkil edecek şekilde park edilmediyse hiçbir yerden çekilemiyor.
İlle de çekilecekse de sorun teşkil eden bölgeden az öteye bırakılması gerekiyor.
Ama dalgınlıkla çekip, otoparka götürenler var.
Kime şikayet edeceksiniz?.. En iyisi siz eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın…
Peki kimler bu indirimden yararlanabiliyor?..
Soyadı engelli bireyle aynı olan üçüncü dereceye kadar akrabalar…
Devlet bu indirimi neden yapıyor?
Vatandaş engelli yakınına sahip çıksın diye…
Buraya kadar her şey normal… Ama sonrasında sorunlar başlıyor…
Allah gecinden versin. Eğer resmiyette otomobilin sahibi görünen engelli kişi hayatını kaybederse büyük ihtimalle sıkıntılı bir süreç sizi bekliyor.
Hem de ne sıkıntılar!!!
Aracın ruhsatında adı geçen engelli kişinin tüm mirasçıları otomobilinize ortak oluyor.
Eğer mirasçı sayısı çok ise haliniz yaman…
Bir kısmı ya da biriyle dahi sorunluysanız o zaman durum daha da vahim olmakta.
Ölüm anından itibaren otomobilden engelli ibaresinin kalkması gerekiyor.
Bu işlemleri yapmanız için tüm mirasçıların, otomobildeki haklarından feragat ettiklerine dair noterde imza vermeleri gerekiyor.
Eğer imza vermeyen bir kişi dahi çıkarsa, iş içinden çıkılmaz hale gelebilir.
O yüzden engelli bir yakınınızın üzerinden otomobil alırken bir kere daha düşünmekte yarar var.
Kaynak: http://otomobilsayfasi.com/levent-cezik-yazar46/engelli-plakali-otomobil-almak-isteyenler-bir-kere-daha-dusunsun-516889y.htm#ixzz3i27Og3l4
tesekkurler bana faydası oldu
tesekkurler bana faydası oldu
Rica ederim. Konunuza gelir isek , işe başlayıp kalıcı olup olmadığınız netleşmeden bütçenizi aşan harcamalardan kaçınmanız daha uygun olacaktır. Aynı gün aldığınız aracı , alıcı bulamazsanız aynı gün satamazsınız unutmayın.
Arabayı elzem ihtiyaç olarak almayı düşünmüyorsunuz anlattıklarınıza bakılırsa. Eşinizin engelli aracı isteme nedeni dahi , annesinin ihtiyaçlarını gidermek için değil muafiyetlerden yararlanmak için gibi duruyor. Ki devletin engelli vatandaşa tanıdığı bu ayrıcalığı suistimal etmiş olacaksınız bu şekilde.
KEsinlikle ne ev alın ne araba. Önce hazır maaş artmışken birikim yapmaya bakın. O sırada da Allah nasip ederse ikinci evladınızı düşünürsünüz. Birikim peşinat yapacak kadar olunca da ev alırsınız. Hayatı ertelemeyin. Mal mülk sevdasına düşüp bu güzel yaşlarınızı heba etmeyin. Herşey zamanında güzel kardeş
Bir de on sene korkutmasın, bitmiş dairelerden birini alırsanız içinde yaşarken ve öderken zaman nasıl geçer anlamazsınız bile birbakmışsınız şirin bir eviniz oluvermiş
Bir de on sene korkutmasın, bitmiş dairelerden birini alırsanız içinde yaşarken ve öderken zaman nasıl geçer anlamazsınız bile birbakmışsınız şirin bir eviniz oluvermiş
eşinin gözünü bir hırs bürümüş giib geldi bana dereyi görmeden maaşı borca bağlamak yaptığı... 900 lira kira ödeyip 40 binlik arabaya bineceğinize daha hesaplı bir araç alıp birikim yapmanızı tavsiye ederim.
zaten sürekli götüren bir şey araba bir de onun için kredi çekmek ise akıl karı değil. aman arabam olsun hevesine düşüo sıkıntı çekmeyin bence.
zaten sürekli götüren bir şey araba bir de onun için kredi çekmek ise akıl karı değil. aman arabam olsun hevesine düşüo sıkıntı çekmeyin bence.
Şu şartlarda araba almanız çok mantıksız.. Bir de borçla alıcakmışsınız. Eşin resmen senin maaşına göz dikmiş. Yapmayın. Bence maaşınıza dokundurtmayın. Ev peşinatı biriktirin.. İleri de ev alma şansınız olur.. 900 lira kira, yazık günah. Bu konuda kararlı ve net olun. Siz annesiniz.. Çocuğunuzu da düşünün.
ben de ev alın diyenlerdenim.
bir kere ilk etapta illaki sıfır ev almanız gerekmez. sonuçta istanbulda yaşamıyorsanız. diğer şehirlerde evler gayet uygun. biraz da uygun bir ev bakın. mesela 120 bin liraya falan ev bulunur bence istanbul dışında. sizin alacağınız 2000 tl maaşı. 10 ay boyunca biriktirin hiç dokunmadan. 20 bin lira ev peşinatı olsun. 100 bin tl de kredi çekip 5 yıllığına bir eve girin. böylelikle ikinci bebeğini de yeni evine geçince 5 yıl sonra yaparsın. işi de bırakırsın istiyorsan. eşin de sonra dan araba alabiliyorsa alsın.
araba alıp, sonradan bir sürü zararla satacaksınız onu ev peşinatı yapacaksınız, bu biraz mantıklı gelmedi bana tatlım. bu arada yaşın kaç?
bir kere ilk etapta illaki sıfır ev almanız gerekmez. sonuçta istanbulda yaşamıyorsanız. diğer şehirlerde evler gayet uygun. biraz da uygun bir ev bakın. mesela 120 bin liraya falan ev bulunur bence istanbul dışında. sizin alacağınız 2000 tl maaşı. 10 ay boyunca biriktirin hiç dokunmadan. 20 bin lira ev peşinatı olsun. 100 bin tl de kredi çekip 5 yıllığına bir eve girin. böylelikle ikinci bebeğini de yeni evine geçince 5 yıl sonra yaparsın. işi de bırakırsın istiyorsan. eşin de sonra dan araba alabiliyorsa alsın.
araba alıp, sonradan bir sürü zararla satacaksınız onu ev peşinatı yapacaksınız, bu biraz mantıklı gelmedi bana tatlım. bu arada yaşın kaç?
Özel sektörde 2000 iyiymis ben devlete 2600 aliyorumarkadaslar bır konuda yardımlarınızı rıca edıyorum...hemen konuya gırıyorum... eşimın maası guzel çok şukur...2500-3000 arası degısıyor..ben çalışmıyordum evlendıgımızden berı....ama artık kızım buyudu ..bırkaç aydır ıs arıyordum sonunda buldum yakında baslıyorum maaşım 2000 tl...ALLAHa sukur....esımın tek maasla ev gecındırmesı zordu...evet maası guzel ama kıramız çok yuksek 900 ....esım baska bır ılçeye tasınmayı kabul etmedı ve bız basından berı hep sıkışık ıdare ettık....ılk zamanlar bır araba aldık eskı model...ama sonra sattık borçlar coğaldı cunku....hep sıkışık ıdare ettık gun geldı 5 kurus olmadı cebımızde
şimdi soruma gelıyorum...eşimin aklında hep araba var..dıyorkı sen ıse gırer gırmez hemen araba alalım..3 senelık kredı cekelım 3 senede bıtırelım 1500 taksıtlerı gelıyo....annesı engellı yanı araba bıze nerdeyse yarı yarıya gelecek....annemın uzerınden alalım 70 bınlık arabaya 40 bın verelım ılerde 5-6 sene sonra peşinat yapar ev alırız dıyor...aslında annesıın uzerıne alınması karsıyım...fakat kayınvalıdemlerın bıze hıçbır zararı olmadı daha çok maddı manevı destek olma peşindeler ama durumları yok....
ben ev alalım dıyorum...900 kıraya verırken nye 1500 araba kredısı odeyeyımkı ev alırım onun kredısını oderım...ama ev almak ıcın bır kuruş peşınatımız yok..ayrıca benı dusunduren konu ev almak bızı 10 sene baglar....bu sure ıcınde ıkıncı cocuğu yapamam..ıkıncıyı ıstıyorum çunku.....kendımı aşırı sıkmam gerekr...nerden baksanız 2500 krdı odememız gerekır..hıç gezıp tozamayız gbıme gelıyo.....
bılemıyorum bukadar kıra verırken araba almak sacmalık gbı gelyo ama esımde arabaya kafayı takmış durumda
fıkırlerını belırten herkese tesekkurler.....
engellı olan kışının ehlıyetı yok ve ellerını rahat kullanamaz. bu durumda bız onsuz arabayı kullanabılır mıyız
2 kişi isim yazılma hakkı var. isim yazdırırsanız kullanabilirsiniz.
KEsinlikle ne ev alın ne araba. Önce hazır maaş artmışken birikim yapmaya bakın. O sırada da Allah nasip ederse ikinci evladınızı düşünürsünüz. Birikim peşinat yapacak kadar olunca da ev alırsınız. Hayatı ertelemeyin. Mal mülk sevdasına düşüp bu güzel yaşlarınızı heba etmeyin. Herşey zamanında güzel kardeş
Bir de on sene korkutmasın, bitmiş dairelerden birini alırsanız içinde yaşarken ve öderken zaman nasıl geçer anlamazsınız bile birbakmışsınız şirin bir eviniz oluvermiş
Şu şartlarda araba almanız çok mantıksız.. Bir de borçla alıcakmışsınız. Eşin resmen senin maaşına göz dikmiş. Yapmayın. Bence maaşınıza dokundurtmayın. Ev peşinatı biriktirin.. İleri de ev alma şansınız olur.. 900 lira kira, yazık günah. Bu konuda kararlı ve net olun. Siz annesiniz.. Çocuğunuzu da düşünün.
ben de ev alın diyenlerdenim.
bir kere ilk etapta illaki sıfır ev almanız gerekmez. sonuçta istanbulda yaşamıyorsanız. diğer şehirlerde evler gayet uygun. biraz da uygun bir ev bakın. mesela 120 bin liraya falan ev bulunur bence istanbul dışında. sizin alacağınız 2000 tl maaşı. 10 ay boyunca biriktirin hiç dokunmadan. 20 bin lira ev peşinatı olsun. 100 bin tl de kredi çekip 5 yıllığına bir eve girin. böylelikle ikinci bebeğini de yeni evine geçince 5 yıl sonra yaparsın. işi de bırakırsın istiyorsan. eşin de sonra dan araba alabiliyorsa alsın.
araba alıp, sonradan bir sürü zararla satacaksınız onu ev peşinatı yapacaksınız, bu biraz mantıklı gelmedi bana tatlım. bu arada yaşın kaç?
ev aldırmazsam esımı araba sevdasından vazgecıremem kalkar alır laf dınletemem ama ıste evde aklımı karıstırıyo....900 kıra yazık gunah ama 10 sene baglanmakda cok zor genç yaslarımız heba olacak gbı gelıyo...bu arada burdada evler kotu evler 150bın cıvarında
Hayır. Kendi gibi bir engelliyle satabilir arabayi.İkincisi 40.000e alıp 70 bine satabilecek misiniz o aracı? Var mı öyle bir ihtimal?
Ayrıca 3 sene 1500 çok fazla değil mi. Yani bana öyle geldi.
Araba ölü yatırım.
Mantıklı gelmedi bana hiç.
Eve sıcak bakıyorum ama. Tamam 10 sene ama eee 10 sene kira mi vereceksiniz.