hangısı daha cok sever

aysegul sude

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2008
9
0
46
kızlar !! anneler mı oğullarını cok sever, yoksa kadınlar mı kocalarını cok sever (dusunurken lutfen kendı cocuğunuzu ve kocanızı ele alarak dusunun)

bence anne çocuğunu kadının eşini sevdiğinden daha çok sever. Çünkü o insan sakat veya zeka özürlü olsaydı belki siz o kişiyle evlenmiyecektiniz ama annesi her halukarda bağrına basacaktı.

ikisi çok farklı sevgilerdir şüphesiz ama bir kadının kocasına duyduğu sevgi bazı olaylar karşısında bitebilir ama bir annenin evladına duyduğu sevgi hiçbir zaman bitmez ne kadar kızarsa kızsın
annenin evladına duyduğu sevgi koşulsuzdur

ikisi çok farklı sevgilerdir şüphesiz ama bir kadının kocasına duyduğu sevgi bazı olaylar karşısında bitebilir ama bir annenin evladına duyduğu sevgi hiçbir zaman bitmez ne kadar kızarsa kızsın

aynen barçmanımın dediği gibi
içimizde tek bi tür sevgi barındırıp herkese bu sevgiden dağıtmıyoruz
al sana kocacım biraz da sen al annecim
sana da veriyim kardeşim
yok öyle
sevginin çeşidi vardır
az veya çokluğu türleri arasında tartışılır ancak
yani iki annemiz iki kocamız olsaydı
şunu daha az bunu daha çok derdik
ama hepsinden bi tane ve hepsini de farklı severiz
kıyas bile yapılamaz

annelik öylesine kutsal bir sevgidir ki, hep almadan vermeye odaklıdır, hep mutlu etmeye odaklıdır,

yeryüzünde hiçbir sevgi yoktur ki annenin çocuğuna duyduğu sevgiden daha büyük olsun(tabi ki allah sevgisini hesaba katmadan)

bu sorunun cevabı baştan belli be gülüm niye sordun ki!!!!

hiçbir evlat anneyi annesinin onun sevdiği kadar sevemez...ve kesinliklede bir eş kocasını annesinden fazla sevemez...bence böyle...hihoyyyt

Ben bir anne ve bir eşim.
Canıma tak dediğinde eşimi boşayabilir her şeye baştan başlarım. Aklıma bir daha getirmem bile eşimi. Ama evladımı silmem imkansız. Evladım bana ne yaparsa yapsın asla ona olan sevgim bitmez. Sonuçta anneyim, ben çocuklarım için varım. Onların iyiliği için varım.
Sonuç, anne sevgisinin yerini hiç bir şey alamaz.

oğlum olmadığı için belki ama bence anneler oğullarını daha çok sever.

aynen katılıyorum eşe sevgi bitebilir ama evlada asla bitmez.ama şuda bir gerçek iyi bir eşi bir kadın en az annesi kadarda sevebilir yani iyi bir erkeği annede eşde eşit derecede sevebilir bence:1hug:

Eş sevgisi başka,anne,baba,evlat sevgisi cok başka.Kıyaslama yapmak anlamsız olur :nazar: Ben eşimin beni eşi gibi sevmesini isterim,annesini anne gibi,evladı evlat gibi...Hepsinin türleri,içinde barındırdıkları öyle başka ki:nazar:.mirmirmirmir

Sevgilerimle yerimseniben

Son düzenleme:
bence her ikisinin de sevgisi ayrı.kıyaslama yapamıyorum.her ikisini de çok sevdiğim için.

Bu soruya Ebru Şallı cevap vermeli. :jeyyar:

Annelik duygusunu henüz tatmadım. Evlendiğimde, Rabbim nasip eder inş.
Ama düşünüyorum da, zaman olur eşine kızarsın nefret edersin, görmek istemezsin, ama yavruna böyle bir şey hissedemezsin bence.
İnşallah anne olurum da daha iyi anlarım bunları...:emir_bebek:

Anneler evlatlarını daha çok severler.
Eş insanın hayatından bir noktada çıkabilir ama annelik bambaşka.
Sadece şu vardır bazı kadınlar daha anaç, bazıları ise değildir.
Kimileri evlatları için yhaşarken kimileri bazen şu yada bu sebep
altında çocuklarından ona duydukları sevgiden vazgeçebiliyorlar.
Bu iki anne şeklinin sevgisi ve anneliği eşit olmasa gerek.

Oğlumu tabikii ne yaparsa yapsın ona küsemem kızamam. Çünkü canımdan bir parça o:emir_bebek:

kesinlikle oğlumu daha çok seviyorum eşinden sorunların olduğunda
anlaşamadığında ayrılabilirsin ama oğlumdan ölene kadar aslaa

her sevgi farklıdır ama gene de annedir
anne her koşulda evladının yanındadır ama eşler her zaman olamayabilir

kocama tırnağımın ucuna kadar aşığım o benim herşeyim
dünya demek kocam demek
ama
ben onu annesi kadar sevemem,
annelerin evlatlarına duydukları sevgi ile hiçbir sevgi boy ölçüşemez

X