• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hangi yoğurdu kullanıyorsunuz ?

küçük pastörize sütler varya en küçükleri onlardan alıyorumbazı arkadaşlarım kaynatıp soğutuyorlar ama ben sadece ısıtıyorum serçe parmağını batır parmağının dayanacağı sıcaklıkta olsun ve saracağın örtüleri önceden yay hazırla çünkü mayayı koyduktan sonra kıpırdatmaman gerekiyo 1 kutu süte 2-3 tatlı kaşığı yoğurt koy sıkıca kapat ağzını ve sıkı sıkı sar tam üç saat sonra aç kapağıda aç üstüne su çıkmışsa olmuş demektir yoğurdu bozmadan çay kaşığı ile al o suyu at ve hemen dolaba koyma kapağı açık dışarda beklet biraz iyice soğusun sonra koy dolaba ben ilk mayalarken köyden almıştım mayayı bir daha kaçırmadım hiç ala o yoğurdu mayasını devam ettiriyorum ama bulamazsan ilk hazır yoğurtla mayala ondan sonra hep mayayı devam ettir umarım olur

kızlar benim yaptığım yoğurt hep cıvık oluyor.neden acaba? sulu yoğurt oluyor.dneye deneye bi hal oldum valla.

valla bende formül mamayla yapıyorum ama birtürlü tutturamadım.yılmak yok denemeye devam:)))

işin sırrı sıcak tutmak sanırım benim yoğurtlar kaloriferlerin yanmasıyla birlikte tutmaya başladı. peteğin yanına koyup iyice sarıyorum, açtığımda bile hafif ılık oluyor ve baya kalıp gibi olmaya başladı. insanın çok hoşuna gidiyor açıp da tuttuğunu görmek, heee kızım yemiyor o ayrı.

benim kızım yoğurda pekmez ve bebe bisküvisi karıştırınca yiyebiliyor birde muzlu daninoyu seviyor.

olduu bu sefer oldu elma sekeri sagol canım seni düsünerek yaptım tuttu.kolay gelsin hepinize annecikler

Canim ben sütle yapiyorum bütün süt ve yoğurtlari denedim en güzeli pnar süt ve danone yoğurtla oluyo:)

bizim dr dedi pekmezle verildimi vitamini felan gidiyor diye ama dr.muz bile ama mecbur karıştırılacak bbeğin yemesi için dedi....

ben tartışma başlatmak için yazmadımmm bilgilendirmek için yazdımmm...açılan topikden de haberim yoktu...madem herkes biliyor sorun yok...pekmez koyacağınıza azıcık şeftali reçeli koyun bakın nasıl yer..

Benim minikim sevdiy yoğurdu ama ben mayalamada pek başarılı değilim cıvık oluyor ya. Bunun için baby mix alıyoruz ve kuzucum çok sevdi sadesini. Elmalıyı pek severek yemedi

Back