- Konu Sahibi tourmaline
-
Soğanı, taze fasulyeyi hiç kavurmuyorsunuz dimi? Hepsini çiğden koyuyorsunuz galiba?Çali fasulyesinden yaparim zeytinyagliyi. Kenarlarini iyice temizleyip dikine ortadan keserim. ASLA salca koymam. Domates rendesi, sogan, guzel bir zeytinyagi, tuz, 1 tane kup seker, dometesin suyuna bakarak ya hic ya da cok su ilave ederim. Pilav tenceresi seklinde yayik bir tencerede agir agir pisiririm (40-45dk civari ama tadina bakarak pislinligine karar vermek daha dogru) oda sicakligina kadar soguyunca da buz dolabina atar soguk soguk yeriz.
Yok zeytinyaginda biraz kavuruyorum.Soğanı, taze fasulyeyi hiç kavurmuyorsunuz dimi? Hepsini çiğden koyuyorsunuz galiba?
Hiç farketmez domatesin suyunda pişir çok az bi su ekle sarımsak ve şekerde ekle bak ev halkı parmaklarını da yiyecek garantiMerhaba, bir türlü lezzetli zeytinyağlı taze fasulye yapamıyorum.
En önemlisi hangi taze fasulye alınmalı çok çeşidi var?
Bir de basit bir tarif rica edebilir miyim. Düdüklüde hızlı pişiyor ama lezzetli olmuyor, ocakta pişmesi saatlerce sürüyor.Nasıl yapmalı?
Sogan en uste cıgden koyulur.Çali fasulyesinden yaparim zeytinyagliyi. Kenarlarini iyice temizleyip dikine ortadan keserim. ASLA salca koymam. Domates rendesi, sogan, guzel bir zeytinyagi, tuz, 1 tane kup seker, dometesin suyuna bakarak ya hic ya da cok su ilave ederim. Pilav tenceresi seklinde yayik bir tencerede agir agir pisiririm (40-45dk civari ama tadina bakarak pislinligine karar vermek daha dogru) oda sicakligina kadar soguyunca da buz dolabina atar soguk soguk yeriz.
Kavur kavur acı biberde koy soğanla kavrulurken sarımsak ekle mis gibi valla karnımız acıktıYok zeytinyaginda biraz kavuruyorum.
Benim ev ahalisi mizmizlar oyle. O yuzden kavurup yaparim ben. Cok hissedilmez.Sogan en uste cıgden koyulur.
Nazende fasulyeyi bu şekilde soğanını kavurarak yapıyoruz bizdeÇali fasulyesinden yaparim zeytinyagliyi. Kenarlarini iyice temizleyip dikine ortadan keserim. ASLA salca koymam. Domates rendesi, sogan, guzel bir zeytinyagi, tuz, 1 tane kup seker, dometesin suyuna bakarak ya hic ya da cok az su ilave ederim. Pilav tenceresi seklinde yayik bir tencerede agir agir pisiririm (40-45dk civari ama tadina bakarak pislinligine karar vermek daha dogru) oda sicakligina kadar soguyunca da buz dolabina atar soguk soguk yeriz.
Bence önemli olan domatesi. Lezzetl bir domates seçip bolca doğrayın acayip tadı yükseltiyorMerhaba, bir türlü lezzetli zeytinyağlı taze fasulye yapamıyorum.
En önemlisi hangi taze fasulye alınmalı çok çeşidi var?
Bir de basit bir tarif rica edebilir miyim. Düdüklüde hızlı pişiyor ama lezzetli olmuyor, ocakta pişmesi saatlerce sürüyor.Nasıl yapmalı?
Ben aynı tarife evde varsa bir tane acı biber de ekliyorum.Çali fasulyesinden yaparim zeytinyagliyi. Kenarlarini iyice temizleyip dikine ortadan keserim. ASLA salca koymam. Domates rendesi, sogan, guzel bir zeytinyagi, tuz, 1 tane kup seker, dometesin suyuna bakarak ya hic ya da cok az su ilave ederim. Pilav tenceresi seklinde yayik bir tencerede agir agir pisiririm (40-45dk civari ama tadina bakarak pislinligine karar vermek daha dogru) oda sicakligina kadar soguyunca da buz dolabina atar soguk soguk yeriz.
onu da öğrenseydikBen herkesten farklı yapıyormuşum o yüzden tarif vermiyorum ama takipteyim hadi bakalım
Nazende bize göre güzel ama herkesin farklıdır siz sırayla alın yapın beğendiğiniz size hitap ediyor demektir ..Yani fasulyenin cinsi lezzeti etkilemiyor mu? Ayşe kadın, boncuk, çalı vs. En lezzetlisi hangisinden olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?