Bir kimyacı olarak hem dışardan alınan sütleri hemde sokak sütlerini pek çok kez analiz etme şansım oldu.pakette aldığınız sütün içinekileri görseniz inanın o dışarıdaki süt size mis gelir..
Bide damla sakizli kakaolu biskivusi ayrica gofretleri muhtesem. Hosbes o gofretin yaninda halt etmis.eevt evet, urunleri guzelmis, ben sadece NUTELLA dan daha iyi oldugunu dusundugum cikolatasini denedim, ama baska seylerini de alicam :)
aslinda bu torku uzun yillardir var, nerden baksan benim bildigim 8 yil. eskiden bunu ben izmitte bi markette goruyordum, kesfedilmesnin bu kadar uzun zaman almasi sasirtici. Ama iste bizde, yabanci markalara takinti var.Bide damla sakizli kakaolu biskivusi ayrica gofretleri muhtesem. Hosbes o gofretin yaninda halt etmis.
Gecen bir aciklama yapilmisti. Disardan acik sut satanlarin hepsi su katiyor diye.bırde acık satılan sutlere suda karıstırıyor olabılırler
bız koyden alıyoruz sutu sapsarı kaymagı oluyor vallahı sutun
Devlet tarafindan desteklenince buyuk cıkıs yapti. Bi suru reklami dondu tvde. Birde gizli ortaklari olduguna dair soylentiler var tanitimi iyi yaptilar yani.aslinda bu torku uzun yillardir var, nerden baksan benim bildigim 8 yil. eskiden bunu ben izmitte bi markette goruyordum, kesfedilmesnin bu kadar uzun zaman almasi sasirtici. Ama iste bizde, yabanci markalara takinti var.
Kim hile kalmıyor onu kullanırım iki lafına biri yalan olan birinin firmasıin ürünlerini kullanmak ne kadar guvenilirvalla THY ve ulker gibi turk markalarimizi kullanmaktan imtina eden arkadaslar duymasinlar sizi :)
galiba siyasi sebeplerden dolayiymis, ne alkaysa :)
Pet şişede saklıyorsan, çok yanlış yapıyorsun. Peti ha kaynatmışsın, ha dondurmuşsun, ikiside aynı zarar.Biz de torkucuyuz. Arada bir koye gittigimizde de 10 litre sut aliyoruz. 5 litresiyle yogurt yapiyoruz diger bes litreti de birer litrelik siselerdr dondurucuda sakliyorum. ne kadar saglikli bilemiyorum ama
valla THY ve ulker gibi turk markalarimizi kullanmaktan imtina eden arkadaslar duymasinlar sizi :)
galiba siyasi sebeplerden dolayiymis, ne alkaysa :)
Keçi sütü diyeceğim, kesinlike insan vücuduna en faydalı olanı...
Baltalı var cam şişelerde, ama biraz pahalı maalesef, litresi 1o tl'den süt alıp yoğurt yapmak çok cazip gelmiyor.
Bir ara alıyordum mado dan ama artık keci kokusunun midemi kalktiKeçi sütü diyeceğim, kesinlike insan vücuduna en faydalı olanı...
Baltalı var cam şişelerde, ama biraz pahalı maalesef, litresi 1o tl'den süt alıp yoğurt yapmak çok cazip gelmiyor.
Bir kimyacı olarak hem dışardan alınan sütleri hemde sokak sütlerini pek çok kez analiz etme şansım oldu.
Emin olun benim gördüklerimi görseydiniz siz sokak sütünü evinize almazdınız..
Edit: tabiki ablalajlı sütlerinde güvenilir marka olması lazım. Yoksa katkı maddesi ve işlemler. Sırasında kullanılan kazanların temizliğinden kaynaklanan zararlı maddeler geçebiliyor.
Doğal olsun pis olsun güvendiğiniz bir yerden doğal açık süt almak paketten almaktan her zaman iyidir. İstanublda bir çok bölgede izinli çiftlik açık süt satılıyor. Benim bulunduğum yerde var ve her hafta yoğurt yapmak için alıyorum. Çkta seviyorum.bize köyden süt geliyor kayınvalidemden.. eşimin damak tadı köy sütüne alışık. paket sütü içince süt değil bu başka bir şey diyor.. o yüzden kaynatarak mikroplar yok edilir ama içindeki envai çeşit kimyasal nasıl gider bilmiyorum..
Buraya dışardaki süt 2 saat te geliyor ve gelene kadar mikrop yuvası oluyor ne kadar kaynatam da içime sinmiyor
Kaynatarak içindeki besin değerlerinide öldürüyorsunuz yalnız. Tat olarak yorum yapamayacağım.bize köyden süt geliyor kayınvalidemden.. eşimin damak tadı köy sütüne alışık. paket sütü içince süt değil bu başka bir şey diyor.. o yüzden kaynatarak mikroplar yok edilir ama içindeki envai çeşit kimyasal nasıl gider bilmiyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?