Hangi oda olmalı?

arzutr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
471
9
118
48
İstanbul
kızlar 3 + 1 evim var. kızın odası bellide hangi odayı yatak odası hangisini günlük oturma odası yapmalıyım ?

odalardan biri 12 diğeri 17 metrkare . eşyalar her iki şekildede sığıyor. siz olsaydınız büyük odayı ne yapardınız .

salon zaten ayrı olduğuna göre,büyük olanı yatak odası yapardım kesinlikle

tabi buna karar vermek için büyüklüğü kadar bulunduğu cepheyi de değerlendirmen gerekir...en çok gün ışığı alanı oturma odası yap...sabah sabah güneş alan bir yatak odası hiç çekilmiyor çünkü...bir de evin konumuna göre hangisi mutfağa yakınsa ve girişe yakınsa orası oturma odası olmalı...yatak odası daha arka tarafta kalan, güneşi daha geç gören bir oda olmalı...

Sağolun kızlar . Evet salonum ayrı. Büyükte bir salon. Odaların ikiside yanyana aynı cephede. Ilk olarak banada yatak odası mantıklı geldği için öle yerleştirdim ama eşim aklımı çeliyo.koca oda dururken neden burda oturuyoruz diyo.bende yatak odası şık göründüğü için öle tercih etmiştim. AYRICA ŞİMDİ KENDİM ÖLÇTÜM 17 DEĞİL 19 20 METREKARE GİBİYMİŞ.

Son düzenleme:
Yatak odası takımınız, diğerine göre küçük olan odaya rahatça sığıyorsa tıkış tıkış olmuyorsa büyük olan odayı oturma odası yapabilirsiniz.

büyük odanız bi çok insanın salonu kadar büyüklükte.benim yatak odam 14 metrekare bana bile büyük geliyor.bence 20 metrekare bi oda yatak odası için uygun olmaz.çok büyük yaa . çok boş kalır. bence küçük oda yatak odası için ideal diğeride oturma odası için

Son düzenleme:
Bence büyük olan oturma odası olmalı.Yapılırken de öyle düşünülmüş olmalı.

Ayni sorun bizdede var.. Yatak odasi olarak düsündügümüz odanin cephesi kuzeye bakiyor
yani güneslik ve cok ferah.
Diger odada giriste ve mutfaga yakin, orasi yatak odasi olamaz kesinlikle..
En sonda kalan yer yatak odasi olmalidir..

Bence büyük odayı yatak odası yap bence. 20 metrekare de olsa çok güzel olur. büyük oturma odası çok gerekli değil, kimse oturma odası bile yapmıyor artık. misafirin de zaten salonda oturur.

Back
X