hangi KPSS

semiha

evli mutlu çocuklu...
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2007
4.634
9
316
40
Bursa
merhabalar
ben 4 yıllık açıköğretim iktisat mezunuyum
kpss ye girmek istiyorum
2013 mü 2014 te mi olana girmeliyim?
nettan baktım ama kafam karıştı
pek birşey anlayamadım

eğer memurluk istiyorsan çift yıllarda yapılıyor yani 2014 te gireceksin,
fakat uzmanlık,müfettişlik,denetçilik vs istiyorsan o her sene var yani bu sene girebilirsin.

eğer memurluk istiyorsan çift yıllarda yapılıyor yani 2014 te gireceksin,
fakat uzmanlık,müfettişlik,denetçilik vs istiyorsan o her sene var yani bu sene girebilirsin.

peki uzmanlık alanlarında aranan şartlar ve alınan puan nasıl oluyor ki?
kafam çok karışık

peki uzmanlık alanlarında aranan şartlar ve alınan puan nasıl oluyor ki?
kafam çok karışık

uzmanlıklar gnellikle yabancı dil istemiyor fakatm üfettişliklerde kpds dil puanı isteniyor.gerçi o kalktı şimdi yds diye bir sınav var nisanda o geçerli artık.
eğer uzmanlık istiyorsan A dan gireceksin demektir ve gk gy yanısıra hukuk,maliye muhasebe iktisatta çözeceksin sınavda.
her sene girebilirsin bu sınavlara.

konuma yardımcı olduğun için teşekkürler
peki uzamnık sınavını geçtikten sonra tekrar alımlarda sınava tabii olunuyormu?
yoksa baraj puanını geçtikten sonra hemen yerleştirmeye mi tabii oluyorsun?
çok soru sordum size teşekkürler arkadaşım

merhaba arkadasım kpss a dan diyelim 80 aldın.. ve artık ydsden ingilizceden belli bir puanı aşmak zorundasın mecburi oldu bu kurum sınavlarına girebilmek için dahası kpss a için.

sonra kurum sınavları ne zaman sınav yapacaksa onlara basvuruyorsun.. bazı kurumlar bilerek aynı güne denk getiriyorlar .. mesela guy ile banka sınavlarını aynı güne getırdıklerı oluyor..neyse sen bu kurumların yazılı sınavını gectıkten sonra birde mülakata tabi tutuluyorsun.. eğer mülakatıda gecersen ondan sonra baglı olduğu kurumun memuriyetne yerleşmiş oluyorsun.

kpss a için de gk gy çözüyor muyuz?
ben henüz yolun başındayım, bir de aklıma takılan bir şey daha var, ben çapraz okuyorum yani bir dönem hazırlık okuduğum için okul 4,5 yılda bitecek.
2014 eylülde başlayıp 2015 ocakta son dönemimi bitiricem yani, ben kpss a'ya ne zaman girmeliyim?

merhaba ,

kpss a için gy-gk çözülmeli.. okuldan mezun olmalısın yani diplomanı almalısın.. birde nisanda yds sınavından geçer not almalısın.. yeni sistem ydsyı soktular bide arayaa!!

kpss a yı zorlaştırdılar kısaca..

yds biraz işime geliyor esasında
zorlaşması çok mantıklı bence
mesela 4600 tl maaşla işe başlıyor mesela spkdakiler
ee en iyileri seçiyorlar normal olarak kriteri artırıyorlar

yds biraz işime geliyor esasında
zorlaşması çok mantıklı bence
mesela 4600 tl maaşla işe başlıyor mesela spkdakiler
ee en iyileri seçiyorlar normal olarak kriteri artırıyorlar

ahh ahh benim ingilizce temelim olmadığı için zorlanıcam kesin.. şimdilik günde 30 kelime ezberlemekle yetiniyorumm...
eğer çalışacaksan birbirmize destek olalım .. hırs verelim.. calısalım
sen ne zaman gireceksın 2014temi şimdi?
bölümün nedir? hedefin nedir?
dediğin gibi uzmanlar 4600 gibi bi para alıyor ancak bizim kurum sınavlarına kazanıp önce uzman yardımcısı olmamız gerekıyor , uzman yard. olduktan 3yıl sonra uzmanlık için tekrardan sınava girip (mülakat varmı bılmıyorum) kazandıktan sonra uzman olabiliyoruz .sadece bazı kurumlarda 35 yaşına kadar uzatıldı..bazı kurumlarda hala daha yaş sınırı 30 uzman olabilmek için..

uzman yard. 2300 alıyor.

benim bölümüm maliye ve guy istiyorum...inşallah olabilirimm... (2014te giricem ben bu yıl olmazzzz.daha başlamadım )

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…