Hangi koşu bandı?

Eşim bana geçen sene Voitin koşu bandını aldı, Voit storm, ben severek kullanıyorum, özellikle kışın, yazın zaten açık havada yürüyüş yapıyorum, kışında koşu bandıyla, eşimde akşamları kullanıyor, bayağı işimize yaradı, çok memnunuz, iyikide almışız...

canım hangi modelini aldınız ?

Benim kullandığım ürün Voit EPIC Koşu Bandı GittiGidiyor'da 61854077 budur. ama aynı ürünü akakcede ya da ucuzu.com gibi sitelerde arattırıp daha uygun fiyatlısını bulabilirsiniz.

forum.donanimhaber de fuducuk adlı uzman bir üyenin gerçekten güzel bir yazısı var aşağıda sizlerle paylaşmak isterim.

Uzun bir süre önce bir başlık altında eve aldığım koşu bandıyla ilgili bir yazı yazmıştım, o gün bugündür Türkiye Koşu Bandı Distribütörü muamelesi görüyorum, bolca mesaj alıyorum.

Yazıyı buraya koyacağım, almak isteyenler yararlanır umarım..

Koşu bandı alırken bir çok kriter var, bu kriterler koşu bandının fiyatını oldukça değiştiriyor. Her bir kriterin yaklaşık 200 Ytl fazla para olduğunu söyleyebilirim. Bir çok kullanıcı ihtiyacı olmayan özellikleri alıp fazladan para veriyor. Mesela taşınması kolay olsun diye amortisörlü kolay katlanan ve tekerlekli modelinden alıp 200-300 Ytl fazla para veriyor oysa ki alet senelerce olduğu yerde kalıyor.

Boy faktörü: Kişi uzun boylu değilse daha fazla para verip koşu alanı biraz daha fazla uzun olan bir bant almasına gerek yok. Standart alan zaten yetiyor.

Yaş faktörü: Kişinin yaşı ilerlemişse koşmak yerine tempolu yürüyüş yapacaktır. 16 Km hızla giden bir koşu bandı almaya gerek yok. Max. 12 km hızla gidebilen bir koşu bandı çok rahat yetecektir.

Kilo faktörü: Kişi 90 Kg nin üzerindeyse o zaman motor gücü 2.5'luk bir bant alınır. Daha aşağısında ise hiç kullanamayacağınız bir motor gücüne para vermeyin.

Amaç faktörü: Koşu bandı gerçekten koşmak için mi alınacak yoksa hafif koşu ya da tempolu yürüyüş için mi? Benim evimdeki Max. 12 km hızla koştuğumda bu bile fazla diyorum. Maraton koşucuysanız, uzun bacaklarınız varsa ve hıphızlı koşacaksanız o zaman 16 Km hızla giden bir aleti satın alabilirsiniz.

Eğim faktörü: Hafif bayır çıkarak mı koşu yapacaksınız? Bu daha çok kalori yakmanızı sağlar ancak yorucudur. Evet ise eğim olsun. Eğim oranını koşarken değiştirmek istiyorsanız otomatik eğimlisinden alın. Aksi taktirde bandı durdurup eğim ayarlamanız gerekecek.

Nabız faktörü: En doğru nabız göğüsten ölçülür. Fakat göğüsten ölçen modeller çok pahalı. Elden nabız ölçümü yapanlar da kâfi.

Zemin faktörü: Tartan zemin olması eklemlerdeki baskıyı azaltacaktır.

Hazır program ve body fat faktörü: İçinde hazır programlar var diye bir ürün birkaç yüz lira pahalı olabiliyor. Oysa birkaç bilgi ile kendi programınızı oluşturabilirsiniz. Body fat oranını kendiniz kolayca hesaplayabilirsiniz.

Kontrol faktörü: Koşarken bazen hızınızı değiştirecekseniz koldan hız ayarlamalı bir model alın. Bendeki sadece panelden ayarlanabiliyor ve sık sık hız arttırdığım için öne eğilmek zorunda kalıyorum. Sabit hızda gidecekseniz bu pek önemli değil.

Ses Faktörü: Apartman katında ise komşular rahatsız olabilir. Normal yürüyüş temposundan değil belki ama koşmaya başlandığında patır patır ses çıkıyor. Ses emici zemin satılıyor, onlar biraz gürültüyü azaltır. Ben koşu bandını hangi odaya koymam gerektiğine dair kararımı annemin alt kattaki komşuların durumunu sorarak aldım. Ben akşamları koştuğum için alt kattakilerin uyumadığı bir odayı seçtim. Gündüz koşulacaksa da alt kattakilerin oturmadığı bir oda; yatak odası seçilebilir. Koşu bandının arkasının da boş olmasını tavsiye ederim, üzerinden düşülürse bir yere çarpmamak için. Birde güvenlik için emniyet tokası koşan kişinin üstüne mutlama takılmalı. Bandı üzerine düştüğünde sürtünmeye maruz kalmasın diye. Düşen kişi o şiddet ile veya acı ile hemen doğrulamayabilir...

Ekler: Koşu bandı bir süre sonra insanı çok sıkabiliyor. Üstünde sıkılmamak için TV li modelleri tavsiye ederim ama fiyatları çok uçuk. Kablosuz MP3 çalarlı modelleri de var. Çok çabuk terliyorsanız ve çabuk sıvı kaybediyorsanız su koyma hazneli, havlu koyma yeri olan bir model seçebilirsiniz. Koşu sonrası gevşemek için masajlı bir koşu bandı da satın alabilirsiniz, yaklaşık 200 Ytl fark edecektir.

Örnek olarak 55 yaşında 1.65 boyunda bir bayanın sağlığı için koşu bandının niteliklisini 2000 Ytl vereceğine, koşmayacağı, bayır çıkmayacağı, sık sık hız değiştirmeyeceği, adımlarının uzun olmayacağı için 0-12 Km hızdan giden, eğimsiz bir koşu bandı alabilir. 800 Ytl civarı tutar bu da en fazla.

Marka olarak Amerika patentli ve işinde uzman olan, servis ağı ülkemizde en geniş olan Voit markasını tavsiye edebilirim. Birçok marka çin malı, onlardan uzak durmanızı tavsiye ederim. Ayrıca Voit'in yeni modellerinde 2 yıl ürün garantisinin yanında 5 yıl motor garantisi var.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Sorularınız olursa cevaplarım bildiğim kadarıyla...

Kolay gelsin...

Yayınladığım son mesajımda forum donanımhaberden alıntı yaptığımı tekrar söylemek isterim. Emeğe saygısızlık yapmak istemem. fuducuk adlı üyenin yaptığı çalışma için tekrar teşekkür ederim kendisine.

X