- 28 Kasım 2008
- 6.205
- 59
- 39
-
- Konu Sahibi Tikkabilla
vallahı günlerdir bende bunu anlatmaya çalısıyorum yüz kere ayni şeyi yazdimsorunlu insanlar hayvan beslemediği sürece hiçbir hayvan zararlı değildir. her hayvan eğitilebilir. koskoca aslan yunus balıkları fil ayı bile eğitiliyor ise niye pitbull eğitilmesin bilinçli insanlara ruhsatla hayvan sahiplendirilse böyle bir sorun yaşanmaz.
yurtdışında bir ülkede hayvan beslemek için bir sürü belge alıyorsun o şartla bakabiliyorsun kayıtlıdır ve tüm köpekler. bizim ülkemizde bu yok sorun da burada zaten.
bir çocuk nasıl seri katilde olabiliyor dahi de olabiliyorsa bir köpek eğitilince harika bir arkadas eğitilmezse canavar olur.
pitbull bir terierdir. ve tüm terrierlerin koruma içgüdüleri fazladır. eğitilmelidir. ama eğer bir insan psikopat ise bir goldeni de saldırgan yapar eğer akıllı bilinçli biriyse bir pitbulu melek yapar.
Sevgiyle yetişen pitbullları da görüyoruz (!) Neyle yetiştirirsen yetiştir onun yapısında var saldırganlık gün gelir bu saldırganlık elbet açığa çıkar.. Ben şikayetten bıkmam bu yüzden de insanlık vazifemi yerine getirip elimden geleni yapacağım.
Yeni yasa çıktı, öyle her canınız istediğinde sahipli bir köpekten şikayetçi olamayacaksınız..Şikayetçi olursanız ve karşınızda yasalardan haberdar bir sahip varsa, şikayetçi olduğunuz için 1.000tl para cezası ödeyeceksiniz..
Önceden beslenen hayvan kanunda eşya olarak nitelendirildiğinden şikayetçi olabiliyordunuz, ama yeni yasa ile evde beslenilen hayvanlar, aile bireyi ve çocuk sayıldığı için, şikayetçi olduğunuzda zararlı çıkan siz olursunuz yerimseniben
Şöyle bir gerçek var; her önüne gelen de pitbull veya dogo sahibi olmamalı..Buna karşıyım, öyle bir düzenleme yapılmalı ki, sahiplendirilecek kişilerde bazı şartlar aranmalı..Vahşi yetiştirenler ceza almalı..Bunların uygulanabilmesi çok zor ama, imkansız değil..
Zor diye de kökten çözüm olarak pitbullların yasaklanmasını çok bencilce buluyorum..
bu yasayı bılmıyordum öğrenmem cok ıyı oldu cevremde köpeği özellıkle pit bull u olan ınsanlara hemen haber vermem gerek neyse sevındım şikayet edenlerın para cezası odeyecegıne kımse kolay kolay sıkayet etmez kımsenın köpeğini artık bın tl azmıs keske daha buyuk bı ceza verselerdi hatta hayvanlara kötu davrananlara buyuk bır para cezası vea hapis cezası olabılırdiYeni yasa çıktı, öyle her canınız istediğinde sahipli bir köpekten şikayetçi olamayacaksınız..Şikayetçi olursanız ve karşınızda yasalardan haberdar bir sahip varsa, şikayetçi olduğunuz için 1.000tl para cezası ödeyeceksiniz..
Önceden beslenen hayvan kanunda eşya olarak nitelendirildiğinden şikayetçi olabiliyordunuz, ama yeni yasa ile evde beslenilen hayvanlar, aile bireyi ve çocuk sayıldığı için, şikayetçi olduğunuzda zararlı çıkan siz olursunuz yerimseniben
Şöyle bir gerçek var; her önüne gelen de pitbull veya dogo sahibi olmamalı..Buna karşıyım, öyle bir düzenleme yapılmalı ki, sahiplendirilecek kişilerde bazı şartlar aranmalı..Vahşi yetiştirenler ceza almalı..Bunların uygulanabilmesi çok zor ama, imkansız değil..
Zor diye de kökten çözüm olarak pitbullların yasaklanmasını çok bencilce buluyorum..
uyuttular mı bişey dıyemıyorum kurban oldugum allah onuda görmustur er yada gec o uyutanlara mıslı mıslı cezasını verir benım köpeğimi almaya gelecekler asla alamazlar canımı ortaya koyarım kımene ya benım cocugum degılmı benım evımdegılmı sonucta parçalıyıcaksa benım cocugumu parçalıyıcak kımene ama değilmi ya ben ona pıtbull gözu ıle bakmıyorumm sadece bı can gözuyle bakıyorum oyuzden zarar gelmesını ıstemıyorum bu demek degıl ama herkezı parçalıya bılır sahıp köpeğinin huyunu cok ıyı bılır sahıbı temkınlı olacak
Pitbullar hala dövüştürülüyormuş biliyor muydunuz?
:bbo:
Yeni yasa çıktı, öyle her canınız istediğinde sahipli bir köpekten şikayetçi olamayacaksınız..Şikayetçi olursanız ve karşınızda yasalardan haberdar bir sahip varsa, şikayetçi olduğunuz için 1.000tl para cezası ödeyeceksiniz..
bütün hayvanları dövüştürüyorlar sadece pitbull değil o köpekler o pitbullar onları dövüştürenlerı dövüşü izleyenlerın üstüne bı atlayıp paramparça etmezlerkı ben bı sevınım bakım o zaman dövüştürüp para kazana bılıyorlarmı
evde hayvanmı beslenirya bi tanıdımız evde köpiş beslio kadının ciğerindenmi akciğerindenmi hernese kocaman kıl yumağı çıktıevde hayvan beslien leri asıl bu dünyada beslememek lazım
zemuszemus
hic cevap vermıyorumevde hayvanmı beslenirya bi tanıdımız evde köpiş beslio kadının ciğerindenmi akciğerindenmi hernese kocaman kıl yumağı çıktıevde hayvan beslien leri asıl bu dünyada beslememek lazım
zemuszemus
bencede gebersınler yaşamaları zaten suc bu tıp ınsanların ahh ahhh ben soole bı baş bakan falan olsaydım ne yasalar cıkartırdım anasını satım ınsana işkence yapana bin tl para cezası:):) hayana işkence yapana muebbet hapis yaadddaaa idam:)vereliniortakah nerdeee benimde en çok istediğim şey o hele bide boğa dövüşleri var ya hayvanlara mızrakları saplıyolar o hayvan o adamı en acı şekilde öldürsün yinede bi gıdım acımam valla gebersin pislikler