Hangi hayvanların bakımı yasaklanmalı?

1) SADECE pitbul değil 2 de labrador sahibiyim ve 3üne de aynı evde bakıyorum
2) benim gözümde katil değller
3) kötü köpek yoktur kötü sahip vardır
4) bigün çocuğum olduğunda hırsızlık yaparsa suçlusu benimdir yada cinayet.yetiştirmemde hata vardır?
gib gibi gibi çok örneğim var

ama hayvan besliyor musunuz merak ettim?Şeniz

1) düzgün yetiştirmenin önemini vurgulayan bir insan düzgün yetiştirmiştir zaten. ne mutlu sana
2) senin de dediğin gibi, senin gözünde...
3) kötü sahip en önemli faktördür. ama nasılki insalnar arasında kötülüğe daha yatkın olanları varsa köpekler arasında da bu vardır.
4) birgün bir çocuğum olursa hırsızlık yaparsa ya da cinayet işlerse bu sadece benim suçum değildir, kısmen benim suçumdur. çünkü genlerinde benden olmayanlar da vardır, bu tarz bir eyleme yatkınlığı ve kişiliğinin oluşmasına etki eden çevre faktörleri.

gördüğün gibi benimde örneklerim var a.s

Burda amaç kimsenin kimseyi ikna etmesi değil ki. sen görüşünü söylersin ben görüşümü.

bu arada şu an hayvan beslemiyorum ama hayatımdan her çeşit hayvan geçti. kedi, köpek, balık, tavşan, kaplumbağa, kuş, hamster...pek bi severim kerataları kaydirigubbakcemile3

Ne yani bir pitbullu şikayet etmek için saldırıp birini parçalamasını mı bekleyelim? Bence en başta önlem alınmalı yani yasaklanmalı..

pitbullarla içli dışlı olana kdr bnde szn gbi dusunuyodum..
pitbullar güclü,we bicok köpek gibi akıllı hayvanlar durup dururken bi insana saldıracağını pek sanmıyorum yanlış eğitilmediği sürece ve rott,pittbull,boxer wb. cinsi yani süs olmayan köpekler :) kin tutarlar,bunu arkadasımda yasadım,yavruyken hayvana eziyet ediyo hırpalıyo aradan bir sene geçiyor köpek büyüyor ancak bunu unutmuyor we bigün o kişiye saldırıyor..
sokakta hep görürüm bir köpek geçtimi hıştt pis köpek aç köpek diye birşeyler fırlatırlar halbuki haywan sadece ordan geçiyordur,we eğer akıllı bir köpekse mutlaka tepki werir..sonrada haberlerde wahşi köpek zawallı kadını parçaladı olur..bence haywandan önce suç haywan düşmanı insanlarda we haywanı yanlış eğitenlerde aranmalı..

biz suçlu köpek demiyoruz ki. ama saldırganlığa yatkınlığı da göz ardı edilemez bir gerçek. bu yanlış yetiştirilen köpeklerin sadece onlara zarar verenlere değil vermeyenlere de saldırdırdığının pek çok örneği var. bunun da önüne geçilemediği için yasak zaten.

X