Evim 1+1 daha önce kedi besledim ama hayvanın kedi kumu yemeği vs. için ayrı odası vardı, şimdi öyle bir imkanım yok ve düzenli olarak kumunu değiştirip odasını temizlememe rağmen diğer odalara kum getirirdi. Şimdi de hayvan beslemek istiyorum ama ayrı bir oda imkanım yok ve evim küçücük. Önceki kedimin eksikliğini hissediyorum. Köpek bakamıyorum korkuyorum, sizce ne tür bir hyvan sahiplenmeliyim. Bakımı açısından hem ona eziyet olmadan hem de bana kolay olacak.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Hangi hayvanı besleyebilirim?
- Konu Sahibi atessh
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 28 Haziran 2011
- 60.910
- 153.300
- 898
Kedimi sokaktan sahiplenmiştim 7 aylık evsiz tekirdi kış boyu baktım. Bi gün hastane işi vardı, iyileştiğimi ameliyata gerek kalmadığını öğrendim. Bunu dışarıda mangalla kutlayalım dedik. Evdeki arkadaşı çağırdım, sağolsun kediyi de alıp gelmiş haberim olmadan. Kedi de tekrar doğaya gitmeyi tercih etti. Kaçtı yani aslında bana alışmıştı ama aynı evde yaşadığım başka bir arkadaşın da kaçmasında payı oldu. Neyse ki tırnaklarını falan hiç kesmemiştim. İçimde ukte kaldı, çok üzüldümDiger kedinize ne oldu?
Seviyorsaniz temizlersiniz yani kum tanesi dert olmaz.
Bence balık alın.
Balığı elimde sevemem ki
- 13 Nisan 2023
- 442
- 1
- 906
- 23
- 26
Balığı sevemem ki, kuş beslediniz mi hiç tuvalet eğitimi veriliyor mu? Sürekli kafeste beslemek istemem ama etrafı da kirletmesin. Ay çok sey istiyorum sanırım bilemedim. Bir hayvana da ev sahipliği yapmak iyi olurdu aslındaKuş bakabilirsiniz sanki ama onunda tüyüdür vb oluyor sanki balık daha iyi :)
Hamsterlar beni ürkütüyor biraz ya, bir de işin dini boyutunu da önemsiyorum, hani böyle fare cinsi falan ya sanki necis gibi geldi bana. Tabii bilgi sahibi değilim bu konuda ama.hamster alın kafeste bakarsınız :)
- 7 Temmuz 2008
- 4.921
- 12.067
- 733
Sizin balıktan başka şansınız yok .Balığı sevemem ki, kuş beslediniz mi hiç tuvalet eğitimi veriliyor mu? Sürekli kafeste beslemek istemem ama etrafı da kirletmesin. Ay çok sey istiyorum sanırım bilemedim. Bir hayvana da ev sahipliği yapmak iyi olurdu aslında
Elinize almayiverin .
Doğru diyorsunuz sanırım. Aslında keşke sokaktaki bir hayvana ev sahipliği yapabilsem iyi olurdu ama. Şu an imkanım doğrultusunda en iyi seçenek balık gibi duruyor. Ya da su kaplumbağası bilemedimSizin balıktan başka şansınız yok .
Elinize almayiverin .
- 10 Ekim 2014
- 31.830
- 142.519
- 798
Kedimi sokaktan sahiplenmiştim 7 aylık evsiz tekirdi kış boyu baktım. Bi gün hastane işi vardı, iyileştiğimi ameliyata gerek kalmadığını öğrendim. Bunu dışarıda mangalla kutlayalım dedik. Evdeki arkadaşı çağırdım, sağolsun kediyi de alıp gelmiş haberim olmadan. Kedi de tekrar doğaya gitmeyi tercih etti. Kaçtı yani aslında bana alışmıştı ama aynı evde yaşadığım başka bir arkadaşın da kaçmasında payı oldu. Neyse ki tırnaklarını falan hiç kesmemiştim. İçimde ukte kaldı, çok üzüldüm
Tahmin etmistim o yuzden sormustum.
Yani kediyi ne kisirlastirmissiniz ne tirnaklarini kesmissiniz zaten dogru durust bakmamissiniz gitmesi de işinize gelmiş hala kedi alayim yani nedir bu inat anlamiyorum.
Alışan kedi hic biyeri kacmaz kaciyorsa kisir degildir ya da bakilmiyordur.
Hadi kacti o kediyi bulmadan dönmezdim ben olsam nereye gidecek hayvan bilmedigi yerde bir anda.
Kedileri kısırlaştırmayı doğru bulmuyorum, insanlar gibi hayvanların doğasında da cinsellik var, biz bebek muamelesi yapmış olsak bile. Tırnaklarını bilerek kesmedim, çünkü zorla eve sokmuştum ve evdekiler evde hayvan istemiyordu. Korkum da bu olduğu için hayvanın doğasına aykırı bir davranışta bulunmadım. Farkındaysanız cins kedi değil. Tekir kediden bahsediyoruz. Anlayacağınız hayvana bir eziyetim olmadı.Tahmin etmistim o yuzden sormustum.
Yani kediyi ne kisirlastirmissiniz ne tirnaklarini kesmissiniz zaten dogru durust bakmamissiniz gitmesi de işinize gelmiş hala kedi alayim yani nedir bu inat anlamiyorum.
Alışan kedi hic biyeri kacmaz kaciyorsa kisir degildir ya da bakilmiyordur.
Hadi kacti o kediyi bulmadan dönmezdim ben olsam nereye gidecek hayvan bilmedigi yerde bir anda.
- 10 Ekim 2014
- 31.830
- 142.519
- 798
Kedileri kısırlaştırmayı doğru bulmuyorum, insanlar gibi hayvanların doğasında da cinsellik var, biz bebek muamelesi yapmış olsak bile. Tırnaklarını bilerek kesmedim, çünkü zorla eve sokmuştum ve evdekiler evde hayvan istemiyordu. Korkum da bu olduğu için hayvanın doğasına aykırı bir davranışta bulunmadım. Farkındaysanız cins kedi değil. Tekir kediden bahsediyoruz. Anlayacağınız hayvana bir eziyetim olmadı.
Kisirlastirmayi dogru bulmuyorsaniz evinize de almayacaksiniz kisirlatirmak dogasina aykiriysa evinize sokmakta aykiri degil mi? İşinize ne kolay geliyorsa onu yapiyorsunuz cunku kisirlastirmaya, çip taktirmaya, aşilara para lazim sorumluluk lazim onu da yapasiniz yok
Kisirlasmadigi surece ciftlesmesi gerekiyor. Dolayisiyla evden kacar, disiyse devamli dogurur, ciftlestirmeyip eve kapatorsaniz rahim iltihabi gibi hastaliklara davetiye cikartmis oluyorsunuz devamli dogursa onlara nasil bakacaksiniz? Sahiplendirseniz tekir kediyi kim alir sokaklar dolu zaten?
Son düzenleme:
Kış aylarında hayvana evde bakmanın neresi yanlış? İşime kolay geleni yapacak olsam cins kedi alır evde bakardım. O da olmadı daha önceden kısırlaştırılmış bir kedi sahiplenirdim. Ki bu durumda kısırlaştırılması benim tercihim olmadığı için sorumluluğunu da almamış olurdum. İşime böyle gelirdi, gelecek olsaydı. Ayrıca "illa kedi alacağım, kedi seveceğim" diye bir şey demedim. Evde hem hayvana hem de bana temizlik konusunda eziyeti olmayan bir hayvana nasıl ev sahipliği yapabilirim diye sordum. Duyar kasılması gereken bir konu size hak veriyorum ancak yanlışınız var.Kisirlastirmayi dogru bulmuyorsaniz evinize de almayacaksiniz kisirlatirmak dogasina aykiriysa evinize sokmakta aykiri degil mi? İşinize ne kolay geliyorsa onu yapiyorsunuz
Kisirlasmadigi surece ciftlesmesi gerekiyor. Dolayisiyla evden kacar, disiyse devamli dogurur, ciftlestirmeyip eve kapatorsaniz rahim iltihabi gibi hastaliklara davetiye cikartmis oluyorsunuz devamli dogursa onlara nasil bakacaksiniz? Sahiplendirseniz tekir kediyi kim alir sokaklar dolu zaten?
O zaman her sekste hamile kalalım her sene doğuralım kediler senede 2 kere doğurur 12 yavru eder. Kediyi çifteştirmeyince de iyi bir şey değil. Kısır hayvan daha sağlıklı olur. Onlar doğum kontrolü mü biliyor. Bakmayacağın hayvanı alma bırak. Sokak hayvanları bile kısır.Kedileri kısırlaştırmayı doğru bulmuyorum, insanlar gibi hayvanların doğasında da cinsellik var, biz bebek muamelesi yapmış olsak bile. Tırnaklarını bilerek kesmedim, çünkü zorla eve sokmuştum ve evdekiler evde hayvan istemiyordu. Korkum da bu olduğu için hayvanın doğasına aykırı bir davranışta bulunmadım. Farkındaysanız cins kedi değil. Tekir kediden bahsediyoruz. Anlayacağınız hayvana bir eziyetim olmadı.
Almak için almadım, ev sahipliği yapmak istedim. Kış gelince, sonra da gitti zaten.O zaman her sekste hamile kalalım her sene doğuralım kediler senede 2 kere doğurur 12 yavru eder. Kediyi çifteştirmeyince de iyi bir şey değil. Kısır hayvan daha sağlıklı olur. Onlar doğum kontrolü mü biliyor. Bakmayacağın hayvanı alma bırak. Sokak hayvanları bile kısıhay
- 25 Aralık 2013
- 5.027
- 3.460
- 448
Kuş besledim evet kediden de zor diyebilirim:) çünkü tuvalet eğitimi veriliyor mu hiç duymadım etraf tüyden haliyle kirleniyor tabii, kedi biraz daha mantıklı bu durumda en azından tuvalet eğitimi veriliyorBalığı sevemem ki, kuş beslediniz mi hiç tuvalet eğitimi veriliyor mu? Sürekli kafeste beslemek istemem ama etrafı da kirletmesin. Ay çok sey istiyorum sanırım bilemedim. Bir hayvana da ev sahipliği yapmak iyi olurdu aslında
- 20 Haziran 2024
- 1.001
- 1.025
- 48
- 48
Daha önce kuş beslemediyseniz önermem çünkü çok kolay hastalanabilen canlılar. Kafesini sürekli temiz ve mamasını da sürekli taze tutmak gerekiyor. Ayrıca tuvalet eğitimi olmaz kafesten çıkartırsanız her tarafı pisler. Ayrıca ilgi isterler, odaya kapatmak olmaz.Balığı sevemem ki, kuş beslediniz mi hiç tuvalet eğitimi veriliyor mu? Sürekli kafeste beslemek istemem ama etrafı da kirletmesin. Ay çok sey istiyorum sanırım bilemedim. Bir hayvana da ev sahipliği yapmak iyi olurdu aslında
Hamsterlar fare değil sincap soyundan gelmekte, hepsini Allah yarattı. Ben hiç hamster bakmadığım için bakımı kolay mı değil mi bilemiyeceğim. Kedi zor değildir aslında, kum kabının girişine yerleştirilen ve kumun dağılmasını önleyen kum tutucu matlar var. Ancak önceki kedinizin başına gelenlere üzüldüm. Kediyi eve aldıysanız kısırlaştırmanız lazım, dişi ise sürekli doğurur, doğurmazsa hastalanır. Erkek ise her tarafa koku bırakır. Ayrıca kedi de köpek de masraflıdır.Hamsterlar beni ürkütüyor biraz ya, bir de işin dini boyutunu da önemsiyorum, hani böyle fare cinsi falan ya sanki necis gibi geldi bana. Tabii bilgi sahibi değilim bu konuda ama.
- 23 Ocak 2024
- 553
- 545
- 18
Sanırım kısırlaştırmayı pipisini komple kesmek zannediyo. Doğasında cinsellik var yazıp eve alıp kısırlaştırmadan çiftleştirme yapacaktı galiba. Bilinçsiz olmak ayrı cahil olmak çok ayrı bir durum. İnce çizgide bile yürümüyor hala hayvan istiyorum diyor. Fikri var ama hayvana dair bilgi sıfırKisirlastirmayi dogru bulmuyorsaniz evinize de almayacaksiniz kisirlatirmak dogasina aykiriysa evinize sokmakta aykiri degil mi? İşinize ne kolay geliyorsa onu yapiyorsunuz cunku kisirlastirmaya, çip taktirmaya, aşilara para lazim sorumluluk lazim onu da yapasiniz yok