• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi diyet?

reoc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2012
1.430
1.715
133
Merhaba. Boyum 158 cm ve 59 kilogramım. 1 hafta-10 gün önce 60 kgdım. Sabah ve akşam yulaf ezmesi veya müsli, öğlen de 1 dilim ekmeğin yanında 1 çeşit yemek ve yoğurt yiyerek ve neredeyse her gün ortalama 3.5-4 km yürüyerek bu kiloyu verdim.Benim yerimde başka biri olsaydı daha fazla da verebilirdi; ancak hem tip 1 diyabet hem de haşimato söz konusu.Tiroit bezim yavaş çalıştığı için kilo vermekte zorlanıyorum.Yulaf ezmesi yediğim ilk günlerde bağırsak hareketlerinde sorun yoktu; ama sonrasında sorun olmaya başladı.O yüzden yulaf ezmesini bırakacağım. Karatay diyeti önceleri mantıklı gelmişti.Bazı yorumları okuyunca bu diyetin pek doğru olmadığını düşünmeye başladım. Bu kadar hayvansal protein alınca kabızlık sorunu olabilir.Ayça Kaya diyeti daha mantıklı gibi.Bu diyetlerin olumlu ve olumsuz yanları sizce neler? 2-3 ayda 50-52 kg olmak istiyorum. Düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Bu diyetleri yapan binlerce kişi var; ama cevap yazan bir kişi dahi yok.

canım ben dukan karatay yaptım inanılmaz kabızlık yapıyor mutsuz ediyor ve geri aldım hepsini şimdi diyetisyene başladım

kabızlık oldu mu sibel sende de ben mahvoldum ve çok hızlı geri geldi 21 kilo verdim 5 ayda...3 ayda geri geldi şimdi çok kabız oluyorum dukandan miras kaldı şimdi sebze yapıyoruz diyetisyenle işe yaradı gib ama eskisi gibi olmuyor

Reoc madem diyabetsin . Sana montignaci incele derim .

canım ben dukan karatay yaptım inanılmaz kabızlık yapıyor mutsuz ediyor ve geri aldım hepsini şimdi diyetisyene başladım
Kabızlık olunca kilo vermek de çok güç oluyor. İnşallah diyetisyenle güzel sonuçlar elde edersin.Cevabın için çok teşekkürler.

Dukan yaptim 12kg geri aldim
Geri alman çok can sıkıcı olmuştur. Ben hala kilo veremiyorum.Bu ara kilo meselesine epey taktım.Cevabın için teşekkürler.

Reoc madem diyabetsin . Sana montignaci incele derim .
Kitabını piyasada sanırım bulmak zor belki de imkansız.Aslında bana mantıklı geldi. Ne duyarsak yapıyoruz ya en azından öğle yemeğinde karabuğday ve yoğurt mu tüketsem diyorum. Eski kiloma dönmek istiyorum.

Kitap yok evet ama
Linkindende gereken bilgiyi alabilirsin kitap sart degil ..
Seker dengen bozuksa adi ne olursa olsun gl endeksine dayali bir beslenme uygulamalisin ....

Kabızlık olunca kilo vermek de çok güç oluyor. İnşallah diyetisyenle güzel sonuçlar elde edersin.Cevabın için çok teşekkürler.

Geri alman çok can sıkıcı olmuştur. Ben hala kilo veremiyorum.Bu ara kilo meselesine epey taktım.Cevabın için teşekkürler.

Kitabını piyasada sanırım bulmak zor belki de imkansız.Aslında bana mantıklı geldi. Ne duyarsak yapıyoruz ya en azından öğle yemeğinde karabuğday ve yoğurt mu tüketsem diyorum. Eski kiloma dönmek istiyorum.

kabizlik cok oldu evet.zaten önceden de vardi.dukandan sacim döküldü erkek tipi sakaklardan acildi.hala cikmadi.psikolojim alt üst oldu aman diyim

kabızlık oldu mu sibel sende de ben mahvoldum ve çok hızlı geri geldi 21 kilo verdim 5 ayda...3 ayda geri geldi şimdi çok kabız oluyorum dukandan miras kaldı şimdi sebze yapıyoruz diyetisyenle işe yaradı gib ama eskisi gibi olmuyor
Karatay cok az denedim acaba yapsam mi diye aklimdan geciyor hani.ama dukan o kadar psikolojimi bozdu ki diyet aklima gelince yemek yiyesim geliyor

Merhaba. Boyum 158 cm ve 59 kilogramım. 1 hafta-10 gün önce 60 kgdım. Sabah ve akşam yulaf ezmesi veya müsli, öğlen de 1 dilim ekmeğin yanında 1 çeşit yemek ve yoğurt yiyerek ve neredeyse her gün ortalama 3.5-4 km yürüyerek bu kiloyu verdim.Benim yerimde başka biri olsaydı daha fazla da verebilirdi; ancak hem tip 1 diyabet hem de haşimato söz konusu.Tiroit bezim yavaş çalıştığı için kilo vermekte zorlanıyorum.Yulaf ezmesi yediğim ilk günlerde bağırsak hareketlerinde sorun yoktu; ama sonrasında sorun olmaya başladı.O yüzden yulaf ezmesini bırakacağım. Karatay diyeti önceleri mantıklı gelmişti.Bazı yorumları okuyunca bu diyetin pek doğru olmadığını düşünmeye başladım. Bu kadar hayvansal protein alınca kabızlık sorunu olabilir.Ayça Kaya diyeti daha mantıklı gibi.Bu diyetlerin olumlu ve olumsuz yanları sizce neler? 2-3 ayda 50-52 kg olmak istiyorum. Düşüncelerinizi paylaşır mısınız?
Karatayin olumsuz nasil yorum duydun canim? Bende arastiriyorum.ayca kaya daha mantikli gibi

diyabetseniz karataya baslayin. gercekten insülin kullananlar bırakıyor herkesin her hastaligi yoluna giriyor bire bir sahidiyim. hic tereddut etmeyin. bu kadar tok kalarak bu kadar guzel seyler yiyerek hem kilo verip hem saglikli olmak kadar güzel bi sey yok.

Karatayin olumsuz nasil yorum duydun canim? Bende arastiriyorum.ayca kaya daha mantikli gibi
İleride kalp ve böbrek hastalıklarına yol açabileceğini, bol proteinin kabızlığa yol açtığını okumuştum. Bir de ben şeker hastası old. için her zaman olmasa da ara öğün yapmak zorundayım.Karatay diyetinde ara öğün yok. İnternetten kitabını ücretsiz olarak indirip inceleyebilirsin. Dukanın kısa sürede bu kadar zarar verdiğini daha önce duymamıştım. Geçmiş olsun.Psikoloji çok önemli. Ben de bu kadar hastalıkla kendimi bozuk makine gibi hissediyorum. Kilo verememek psikolojimi olumsuz etkiliyor. 59 kilo belki çok değil; ama hastalık nedeniyle "verememe" düşüncesi beni üzüyor. Ben bir de Montignac'ı araştıracağım.

diyabetseniz karataya baslayin. gercekten insülin kullananlar bırakıyor herkesin her hastaligi yoluna giriyor bire bir sahidiyim. hic tereddut etmeyin. bu kadar tok kalarak bu kadar guzel seyler yiyerek hem kilo verip hem saglikli olmak kadar güzel bi sey yok.
Ara öğün yapmadan Karatayı nasıl uyguladılar? Bir de ben yumurta sevmem. Sabahları iki yumurta yemek gerekmiyor mu?

Kitap yok evet ama
Linkindende gereken bilgiyi alabilirsin kitap sart degil ..
Seker dengen bozuksa adi ne olursa olsun gl endeksine dayali bir beslenme uygulamalisin ....
Montignac da mı proteine dayalı bir beslenme? Çok az araştırabildim.

Ara öğün yapmadan Karatayı nasıl uyguladılar? Bir de ben yumurta sevmem. Sabahları iki yumurta yemek gerekmiyor mu?
karatay kahvaltisiyla acikmaniz kan sekerinizin dusmesi falan mumkun degil. cunku sizi cabuk aciktiran, elinizi ayaginizi titreten gsi si yüksek hicbir besin yenmiyor.
yumurta yemeyenler icin kahvaltida muz serbest.
bence kitabını alin tarafsızca okuyun.
ben daha bugun unsilin vurmayi karatay sayesinde birakmis bi insanla tanıştım.

sakın karatay yapmayon benim 170 olan kolestrolümü 350 ye çıkarda tiligliseltim ise 600 doktor naptın sen dedi dedim ki tereyağ yedim :))) kadın kalp vakfı dava açmış kardiyoloji derneğindekiler ihraç etmişler. ben iyi verdim ama sonra aldım üstelik kolestrolüm çok kötü oldu ben önermem hele ki şeker hastası olanın damarları daha hassas olur

arkadaşlar bişi soracağım nasıl konu açıyoruz burdan ben yeni üyeyüm bilmiyorum yardım eder misiniz

Montignac da mı proteine dayalı bir beslenme? Çok az araştırabildim.
Bu sayfalarda linki var , 6-7 senedir yardimci oluyorum yapacak bayanlara ..
Montignacta ekmek, sebze ,et , sut urunu ,kuruyemis , vede meyve var ... Karatayin ekmek ve meyvelisi ... Ekmek yanliz kahvaltida . Diger ogunlerde sebze ,salata ,yogurt tarzinda yada et turu salata yogurt .. 25 senelik diyet hatatimda uyguladigin en saglikli beslenme . Gl . Endekse dayali .

Back
X