ben bu süreci yıllar 6-7 sene önce yaşamış biri olarak sana şunları tavsiye ederim:
öncelikle dersanen evine yakın olmalı benim dersanem-ben o zamanlar değişim dersanesine gidiyordum,şimdi kapandı sanırım - evime çok yakındı,arkadaşlarım saatlerini yolda geçirirken ben evde dinlenirdim.
ikinci olarak fem dersanesine gitmeyi ne kadar iyi olduğu vs gibi laflar olsa da hiç mi hiç düşünmedim.giden arkadaşlarım oldu onların bana aktardıklarını sana söyleyebilirim.en iyi sınıflarla çok ilgilendikleri- ki bütün dersanelerde genelde öyledir - diğerleriyle hiç ilgilenmedikleri, tercih dönemindeyse sırf dersaneden kazanan çok görünsün diye zorla tercih yaptırmak istedikleri hatta siz tercih formunu verin biz sizin yerinize dolduralım dediklerini arkadaşlarım bana söylediler.bir de arkadaşlarım ortamını pek beğenmemişlerdi-açık açık yazmıyorum ama anlamışsındır sanırım.
kültür dersanesi hakkında bir fikrim yok.
uğur dersanesinin iyi bir dersane olduğunu biliyorum.hatta benim de gitmeyi düşündüklerim arasındaydı.kaynakları bakımından da- benim zamanımda en az fem ve final kadar iyiydi.etüd vs gibi olanakları da çok iyiydi
sonuçta hiçbir dersane senin kazanmanı garantilemez, iş yine sende biter... elbette ki özel sınıflara daha çok ilgi gösterirler -zaten bi kere özel sınıflar diğerlerinden çok daha önce işliyor konuları ve daha fazla soru çözmek için daha çok zamanları oluyor ama ama bazıları diğer sınıfları hiç düşünmez onlarla hiç ilgilenmez bazılarıysa gerçekten ilgilenir(benim dersanem her öğrenciyle en üst düzeyde ilgilenirdi mesela)
tabi bir de şu var.ben mef,fem,final,uğur dersanelerinin en çok tercih edildiği(hala öyle sanırım) dönemde tüm bu dersanelerden %100 burs almış olmama rağmen değişimi tercih etmiştim,nedeniyse ortamın bana sıcak gelmesi ve her ne kadar iyi bir dersane olsa da çok fazla öğrencisinin olmaması(istanbulda 2 şubesi vardı) ve evime yakın olmasıydı.başka dersanelerdeki öğrenci yoğunluğu içinde sıradan bi öğrenci olabilecekken az öğrencinin olduğu bir yerde daha çok ilgi gördüm,tabi sadece ben değil dersanemdeki bütün öğrenciler.bunu da düşün derim.
lafı çok fazla uzattım galiba kusura bakma.
sonuç olarak eğer bu 3 dersane arasında kararsız kaldıysan ve maddi anlamda diğerlerinden bir farklılığı,aileni zorlayacak bir durumu yoksa ben uğuru tercih et derim canım..
Allah kolaylık versin,sınavda da başarılar dilerim..