• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hangi dershaneye gideceğime karar veremedim

bak canım bana şunu cevapla .hangi dersanede iyi olan öğrencilerle daha çok ilgilenmezler sence. hiç bir dersane aman bu öğrenci kötü iyi zaten yapar diye düşünmüyor buna emin ol.dersaneler ticari yerlerde bunu unutma.onların ilk amaçları dereceleri çıkartmaktır.sen de varsa hayallerin kendine söz vereceksin benle ilgilenmezlerse ben çalışırım ilgilendiririm kendimi diyeceksin.bu hayatta gözün açık olacak canım.tamammı her dersanede aynı durumlar söz konusu.ben içimdekileri söyledim güzelim gerisi senin bileceğin bişey.varsa soruların cevapların seve sever.bu arada sana şunu söyleyebilirim ben sabahın okullarnda da okdum her soruna cevap verebilirim merak ettiğin canım.
lise 3 te FEM e gittim gitmez olaydım hocaya soru verirsin şuan başım ağrıyor sonra gel hoca okula gitmemiz gerekiyr diyoruz sonra gelin der gene ben hiç memnun kalmadım son sene inadına gitmedim kendim çalıştım evde FEMin bana veremediği 30 puanı ben kendim yaptım daha burda yazamadığım şeyler var hem ben gerçek müslüman ve ATATÜRKÇÜYÜM o dershaneye gittiğme bin pişman oldum...hadi selametle

ben bu süreci yıllar 6-7 sene önce yaşamış biri olarak sana şunları tavsiye ederim:

öncelikle dersanen evine yakın olmalı benim dersanem-ben o zamanlar değişim dersanesine gidiyordum,şimdi kapandı sanırım - evime çok yakındı,arkadaşlarım saatlerini yolda geçirirken ben evde dinlenirdim.

ikinci olarak fem dersanesine gitmeyi ne kadar iyi olduğu vs gibi laflar olsa da hiç mi hiç düşünmedim.giden arkadaşlarım oldu onların bana aktardıklarını sana söyleyebilirim.en iyi sınıflarla çok ilgilendikleri- ki bütün dersanelerde genelde öyledir - diğerleriyle hiç ilgilenmedikleri, tercih dönemindeyse sırf dersaneden kazanan çok görünsün diye zorla tercih yaptırmak istedikleri hatta siz tercih formunu verin biz sizin yerinize dolduralım dediklerini arkadaşlarım bana söylediler.bir de arkadaşlarım ortamını pek beğenmemişlerdi-açık açık yazmıyorum ama anlamışsındır sanırım.

kültür dersanesi hakkında bir fikrim yok.

uğur dersanesinin iyi bir dersane olduğunu biliyorum.hatta benim de gitmeyi düşündüklerim arasındaydı.kaynakları bakımından da- benim zamanımda en az fem ve final kadar iyiydi.etüd vs gibi olanakları da çok iyiydi

sonuçta hiçbir dersane senin kazanmanı garantilemez, iş yine sende biter... elbette ki özel sınıflara daha çok ilgi gösterirler -zaten bi kere özel sınıflar diğerlerinden çok daha önce işliyor konuları ve daha fazla soru çözmek için daha çok zamanları oluyor ama ama bazıları diğer sınıfları hiç düşünmez onlarla hiç ilgilenmez bazılarıysa gerçekten ilgilenir(benim dersanem her öğrenciyle en üst düzeyde ilgilenirdi mesela)
tabi bir de şu var.ben mef,fem,final,uğur dersanelerinin en çok tercih edildiği(hala öyle sanırım) dönemde tüm bu dersanelerden %100 burs almış olmama rağmen değişimi tercih etmiştim,nedeniyse ortamın bana sıcak gelmesi ve her ne kadar iyi bir dersane olsa da çok fazla öğrencisinin olmaması(istanbulda 2 şubesi vardı) ve evime yakın olmasıydı.başka dersanelerdeki öğrenci yoğunluğu içinde sıradan bi öğrenci olabilecekken az öğrencinin olduğu bir yerde daha çok ilgi gördüm,tabi sadece ben değil dersanemdeki bütün öğrenciler.bunu da düşün derim.

lafı çok fazla uzattım galiba kusura bakma.
sonuç olarak eğer bu 3 dersane arasında kararsız kaldıysan ve maddi anlamda diğerlerinden bir farklılığı,aileni zorlayacak bir durumu yoksa ben uğuru tercih et derim canım..

Allah kolaylık versin,sınavda da başarılar dilerim..

lost cum.yazdıkların senin görüşündür elbetteki birşey diyemem.ama ben şuna inanıyorum hoca başım ağıyormu diyor bugün git yarın gel mi diyor.o zaman geçeceksin hocanın karşısına"hocam ben bu dersaneye bir sürü para veriyorum.ve ben kayıt olurken ki söylenenlerin uygulanmasını istiyorum.ve siz benim sorularımı çözmek zorundasınız"diceksin.bu dünyada hakkını sonuna kadar alacaksın yoksa her zaman ve heryerde aynı olaylarla karşılaşırsın canım.

lost cum.yazdıkların senin görüşündür elbetteki birşey diyemem.ama ben şuna inanıyorum hoca başım ağıyormu diyor bugün git yarın gel mi diyor.o zaman geçeceksin hocanın karşısına"hocam ben bu dersaneye bir sürü para veriyorum.ve ben kayıt olurken ki söylenenlerin uygulanmasını istiyorum.ve siz benim sorularımı çözmek zorundasınız"diceksin.bu dünyada hakkını sonuna kadar alacaksın yoksa her zaman ve heryerde aynı olaylarla karşılaşırsın canım.
Haklısın canım hakkımı aradım hak aramanın en güzel yolu ALLAHA havale etmektir ama FEM dershanesi tarikat yollarıyla dershane kurmaya devam etsin...

ilk yıl kültür dersanesine gittim,evimin tam karşısında diye..gitmez olaydım!!
hayat görüşlerimizin farkını saolsun hocalarım bir an olsun unutmadılar ve ona göre muamele yaptılar..
her gün kavga her gün bi sorun..!!barajı bile geçemedim..

2.yıl final dergisi dersanesine gittim,ve olaganüstü bi farkla istanbl üni kazandım..
sistem öğrenci yaklaşımı harikaydı..senin çalışamnla da alakalı cnm..

arkadaşım istanbulda şubesi varmı bilmiyorum ama karacan dersanesi varsa sakın kaçırma karacana yazıl derim ben gittim ve kazandım çok ilğililerrrr kesinlikleeee her yıl arıyorlar ne zaman mezun oluyorsun gel bizle çalış diyeee

Yazdığın dershaneleri bilmiyorum ben ticaret lisesi mezunuyum.Liseden sonra iki yıl finale gittim.Çok memnundum.Öğlenciydim.Sabahları yada haftasonları gider etütte test çözerdim arkadaşımla.Aklımıza takılan soruları tenefüste öğretmenlere sorardık.

Anlamazdığımız bir konu varsa öğretmenin peşine takılır, o konuyu anlatacağı tüm sınıflarda (Hafta içi sabah,yada hafta sonu gruplarına katılarak) dersi tekrar tekrar dinlerdik.

ben öğlenci olmama rağmen sabahları yada haftasonları istediğimiz zaman başka sınıflardaki derslere katılırdık.hocalarımızın iznini alarak.

Tabi ben Adana Finalden bahsediyorum.Sizin ordaki de aynı kalitede mi bilmiyorum.Öğretmenlerin çok çok iyi öğrencilerle ayrıca ilgilendiğini duymuştuk.Ama bu ilgilenme zaten ders dışında olan bir şey.Normal sınıfta dersimizi alırken sınıfta hepimizle eşit ilgilenilirdi.
Eminim ki diğer dershanelerdede durum böyledir.Sen sınıfında dersini iyi aldıktan sonra.Öğretmenlerin kime özel ders verdiğiyle bence ilgilenmemelisin.

Sen de çok başarılı ol derim ben.Senlede böyle özel ilgilenilmesini istiyorsan.

Onlarada hak vermek lazım isim yapmak için çok çok iyi yerlere öğrenci göndermeleri gerekiyor.Hem durum böyle olmasa kim tercih eder ki o dershaneleri?

Bir dershane düşünün hep orta derecede isim yapmış üniversitelere öğrenci gönderiyor.
Bunu mu tercih edersiniz yoksa çok iyi üniversitelere daha fazla öğrenci gönderen dershane mi?

arkadaşlar fem dershanesine kayıt yaptırdım
inşallah benim için hayırlı bir seçim olmuştur

ben fem dershnesine gitmiştim.o da çok iyi bir dershane.özellikle girebilirsen erkek şubesini tavsiye ederim.bilmem biliyormusun 1-2 sınıfı karma yaparlar genellikle.öğretmenler gerçekten de çok ilgili.öğretmenlere soru sormak için onları boş bulabiliyorsun.diğerlerinde olduğu gibi ders bitti ben gidiyorum asistanlar öğrencilerin sorularını çözer mantığı yok.zaten asitan da yok.genelde danışman ablalar abiler oluyor.aile ortamı gibi bir ortamı var.ayrıca soruları da çok güzel.tam öss tarzı.

Back