Hangi bölümden randevu almalıyım ?

Hormon vs onlarla özel ilgileniyorlar. Dahiliye daha kapsamlı. Ama dediğinizin asıl yeri endokrinoloji. Geçmiş olsun.
Teşekkürler. Kadın doğuma gidip testleri söyleyeceğim şeker vitamin vs sonra endokrinolojiye gidip sonuç gösteririm ya da doktor yönlendirir herhalde. Kadın doğumcu benim alanım değil yapmamazlık etmez sanırım seker, vitamin testlerini.

Hormon testi icin reglin 3. Gününde gitmeniz lazim. Dahiliye endokrin kadin dogum üçü de hepsine istem yapabilir ayrica. Yani birine randevu alman yeterli.
Peki doktor 3. günü yumurtalıklara bakıyor mu? Bir arkadaş 2. günü gitmen gerekli demişti.

Özel hastaneye gidicem. Ama önceliğim kadın doğum. Kadın doğumdaki test sonuçları için dahiliyeye gider gösteririm. Ki sonuçlara göre doktor söyler herhalde şuraya git diye. 2 sene içinde kendime ne yaptım bilmiyorum. İş bulamıyorum bulsam belki biraz kilo veririm. Artık çok bunaldım evde. 50 55 kiloydum 74 e kadar nasıl çıktım başardım.

Valla doktoruna göre değişir. Ben hamileyken para verip gittiğim doktordan vitamin testi istemiştim. Öyle test mi var varsa ben de yaptırayım diyip dalga geçmişti. Ve yapmamıştı. Umarım yapan bir doktora gidiyorsunuzdur. Onun dışında kadın doğumcu ultrason muayenesi yapar sıkıntı kendisiyle alakalı değilse endokrine ya sevk eder ya da gidin der. Hastaneye girdimi insan bir türlü çıkamıyor. Tez sonuç alırsınız inşallah. Sevgilerle.

Evet işte bundan korkuyorum kimi doktor böyle yapıyor. Mesela yıllar önce sivilcelerim için kan testi istedim adam güldü bana ne alaka kan testi çok istiyosan yaptırayım ama gereksiz demişti. Başka bir doktor kendi istemişti kan testini düşünün. Valla ilk defa gideceğim bir doktor. Zaten o hayır derse direk endokrinden sıra alırım ya da en kötü dahiliyeden. Kesinlikle çıkamıyorsunuz. Bide adetin 3. günü gitsem olur mu ?

Peki doktor 3. günü yumurtalıklara bakıyor mu? Bir arkadaş 2. günü gitmen gerekli demişti.
Bakar tabi yumurtalikta ne degisecek günden güne :) yumurtayi gormek icin ovulasyondan sonra bakar hadi yumurtlama duzeyin nasil falan diye. 2.gunle 3.gun arasinda fark olmaz.

Bakar tabi yumurtalikta ne degisecek günden güne :) yumurtayi gormek icin ovulasyondan sonra bakar hadi yumurtlama duzeyin nasil falan diye. 2.gunle 3.gun arasinda fark olmaz.
Tesekkürler bilmemislik tecrübesizlik işte :) bu konularda hiç bilgim yok kadın doğuma hormon testi vs ilk kez yaptıracağım. Umarım doktor hepsini yapar seker testine kadar içimden bir ses uğraşmayacağını söylüyor ya.

Olur tabi ki.

Öyle mi dersiniz bende ondan korkuyorum inşallah çıkmaz. 3. günü gidersem geç olur mu ? Eşim perşembe beraber gideriz diyor ama bilemedim zaten sırada alamadım sabah verirseler eğer yarın gideceğim.
İnşallah çıkmaz yıpratıcı bi sorun. 3.gün de sıkıntı olmuyor ama 2.günü genellikle istiyorlar. Doktorunuza bağlı yani.
Covidden dolayı sıra verilmiyor randevulu gitmeniz gerekiyor diye biliyorum

İnşallah çıkmaz yıpratıcı bi sorun. 3.gün de sıkıntı olmuyor ama 2.günü genellikle istiyorlar. Doktorunuza bağlı yani.
Covidden dolayı sıra verilmiyor randevulu gitmeniz gerekiyor diye biliyorum
Yıpratıcı derken ? Kilo vermek vs zor oluyor değil mi? Bu arada doğum kontrol hapı mı kullanılıyor tedavide ?Bilginiz var mı ? Randevu aldım yarın gideceğim 3. gün diyenlere güvenerekten. Umarım doktorda sıkıntı etmez.

Kızlar merhaba bugün adetimin 2. Günü doktora 32 günlük bir gecikme için gitmiştim o da ilaç verdi ve dün adet oldum kan verdim anlayam var mı acaba

Eklentiler

• 1C0C7082-E8EA-4F38-AE7A-2C8666082A93.jpeg
    90,6 KB · Görüntüleme: 30
Hormon testlerini aile hekimi yapmiyor. Her testi isteyemez aile hekimi.

Kızlar muayene ücreti 85 tl kan testlerini vs sorduğumda burada öğreniyorsunuz dediler. 3 tüp kan ve doppler çekilcek sizce 400 tl çok mu ? özelde. Bilemedim uzun süre gitmedim ama bu kadar beklemiyordum. Ayrıca alttan muayne falan olmadım kapıdan şikayetlerimi söyledim bu kadar.

Merhaba prolaktin hormonum çok yüksek çıktı. Ve troidim yine yüksek. Seker ve insüline bakılmadı. Prolaktan hakkında bilginiz var mı

İnsülin direnci dolayısı ile kilo alımı çok hızlı olurken vermek daha zor oluyor ama imkansız değil korkmayın. Ben pcos hastasıyım 4sene önce teşhis edildi ve kilo aldıkça aşırı belirtilerim de arttı lazer yaptırdığım halde tüylerim bitmedi aksine geri döndü yüzümde tüylenmeler arttı sivilceler yüzümde değil ama sırtımda çok var saçlarım seyreldi dökülmekten adet düzensizliği ve infertelite sorunu yaşıyorum. 3.5 senelik evliyim çocuk sahibi olamadım. İmkansız değil pcosta normal yoldan hamile kalan binlerce kadın var tabi ama genellikle yardımcı üreme teknikleri ile hamile kalınabiliyor(aşılama tüp bebek gibi). Korkulacak bişey değil kilonuza dikkat ettiğiniz sürece etkilerini minimum hissediyorsunuz. İnşallah çıkmaz tabiki çıkarsa da korkmayın her üç kadından biri pcos şu dönemde.

Son düzenleme:
Çok tesekkür ederim bilgiler için. Bu bana denilen süt hormonu denilen şeyde sıkıntıymıs gebelikte Umarım sıkıntı yasamam suan için düşünmüyordum hamilelik böyke olunca korktum biraz ama ilk önce kendi sağlığım. ki sağlıklı hamilelik geçireyim.

Prolaktin hormonu süt hormonu diye biliyorum. Hani emziren anneleri süt korur diye bi inanç var ya sanırım sebebi bu herhalde prolaktini yüksek olan kadın hamile kalması biraz zorlaşıyor ama kolay bişey düşürülebilir kontrol altına alınabilir.
Eşim psikolojik ilaçlar kullandığı zaman prolaktin hormonu yükselmişti erkekte iktidarsızlığa sebep oluyor kadınlarda ise gebeliği zorlaştırıyor diye biliyorum. Tabi bildiklerim yanlış da olabilir detaylı araştırmadım. Ama korkulacak bişey yok. Rahatlıkla çözülecek bişey. Rabbim şifa versin gebelik isteyen tüm kadınların gönlüne göre versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…