• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hangi bölümden randevu almalıyım ?

Adetin 3. Gunu kadin hastaliklari doktoruna gidin sikayetlerinizi soyleyin. Vitamin degerlerinize baktirin, cinko, d vitamini, b12 , seker, tsh vs isteyin. Killanma ve sac dokulmesi icin testosteron hormonuna da baktirin.
Bir sorun gorurse endokrinolojiye gitmenizi soyler. Ona da direkt randevu alinmiyor. Once dahiliyeye gidip ondan sonra randevu aliniyor. Ayri ayri doktorlara gitmeye gerek yok yani bir doktor o tahlillerin hepsini isteyebilir gerekli gorurse de baska bolume gidersiniz.

Adetin 3. Gunu kadin hastaliklari doktoruna gidin sikayetlerinizi soyleyin. Vitamin degerlerinize baktirin, cinko, d vitamini, b12 , seker, tsh vs isteyin. Killanma ve sac dokulmesi icin testosteron hormonuna da baktirin.
Bir sorun gorurse endokrinolojiye gitmenizi soyler. Ona da direkt randevu alinmiyor. Once dahiliyeye gidip ondan sonra randevu aliniyor. Ayri ayri doktorlara gitmeye gerek yok yani bir doktor o tahlillerin hepsini isteyebilir gerekli gorurse de baska bolume gidersiniz.
2. ya da 3. gün etkiliyor mu ? Yani sonuçlara göre kadın doğum doktoru beni yönlendirir dahiliyeye de gitmeyin mi diyorsunuz ? Sadece kadın doğum doktorundan randevu alayım madem.

2. ya da 3. gün etkiliyor mu ? Yani sonuçlara göre kadın doğum doktoru beni yönlendirir dahiliyeye de gitmeyin mi diyorsunuz ? Sadece kadın doğum doktorundan randevu alayım madem.
Bence oyle. Ben de cok gittim geldim o doktorlara benzer sikayetlerden. Kadin dogumcu o tahlilleri ister ama belirtin. Adetin 2 ya da 3. Gunu gitmek gerekiyor. Hormonlariniza bakar fsh lh prolaktin gibi.

Bence oyle. Ben de cok gittim geldim o doktorlara benzer sikayetlerden. Kadin dogumcu o tahlilleri ister ama belirtin. Adetin 2 ya da 3. Gunu gitmek gerekiyor. Hormonlariniza bakar fsh lh prolaktin gibi.
Çok teşekkürler. Öyle yapayım madem. Ya önceden gittiğimde bazı doktorlar şuna gerek yok buna gerek yok diyordu sinir oluyordum. Gittiğimde ısrarla söylerim.

Kızlar selam. Bugün regl oldum ve yarın ya da ertesi günü doktora gitme planım var. Şimdi 3 dertten muzdaribim. 1 - saç dökülmesi 2 - troid insülin direnci şeker bakılacak (vitaminler) 3- daha önce doktorum kadın doğumdan hormon testi östörojen testi yaptırmamı istedi. (sivilceye benzer alerjik noktalar vardı cildimde) Öncelikle hangi testin içinde ne oluyor bilmiyorum. Şimdi hastaneden randevu alırken hangi bölümden ya da bölümlerden alayım. Yani demek istediğim şu; Mesela kadın doğuma gittiğiminde hormon testini yapınca bu test troid - insülin direncini kapsıyor mu ? yoksa özel olarak ayrıca mı yaptırmam gerek. saç dökülmem için kan testi istiyorum. (Ya da bu baska bir testte çıkar mı ?) Virüsten dolayı hepsi üst üste geldi. İyice kafam karıştı yani bir yardım etseniz bana.

Kadın doğum ve endokrin yada dahiliye.
Kadın doğumda hormon testi yapılır ama yorumlanmasını endokrin yada dahiliye daha iyi yapar.

Kadın doğum ve endokrin yada dahiliye.
Kadın doğumda hormon testi yapılır ama yorumlanmasını endokrin yada dahiliye daha iyi yapar.
Doğru. Aradığım sekreter akşam 9 a kadar sıra alabilinceğini söyledi ama açmıyor kimse telefonu. :( Sabah alacağım ya da adetimin 3. günü gideceğim. Test sonuçlarını aldıktan sonra dahiliyeye gitmek daha mantıklı. Acaba sırf sonuçlar için sıra almak gerekir mi. Beş dakika baksalar keşke, hayır sadece yorumlama için 80-90 tl ücret ödemekte dokunur insana.

Doğru. Aradığım sekreter akşam 9 a kadar sıra alabilinceğini söyledi ama açmıyor kimse telefonu. :KK43: Sabah alacağım ya da adetimin 3. günü gideceğim. Test sonuçlarını aldıktan sonra dahiliyeye gitmek daha mantıklı. Acaba sırf sonuçlar için sıra almak gerekir mi. Beş dakika baksalar keşke, hayır sadece yorumlama için 80-90 tl ücret ödemekte dokunur insana.

sizin 5 dk dediğiniz şey için yıllarca okuyorlar ve zaten ülkemizde hasta sayısı çok çok fazla. 80-90 tl gayet iyi bir rakam bence. İnternetten randevu olmuyor mu? Öyle alabilirsiniz belki. Sonuçlar içinde sıra almak gerekir tabi.

sizin 5 dk dediğiniz şey için yıllarca okuyorlar ve zaten ülkemizde hasta sayısı çok çok fazla. 80-90 tl gayet iyi bir rakam bence. İnternetten randevu olmuyor mu? Öyle alabilirsiniz belki. Sonuçlar içinde sıra almak gerekir tabi.
Orası öyle tabiki. Hafife almıyorum asla. Ama işte devlet hastanesinde alışığız ya hemen kapıdan girip sonuç göstermeye:) olsun. İnternetten alamıyorum. Sabah erken arayıp almaya çalışacağım. Kadın doğumdan alıp öğleden sonradan dahiliyeye giderim artık. Valla kafam allak bullak oldu:) Bide bilginiz var mı ? Troid seker için kaç gibi yemeyi kesmemiz gerekli 9 sonrası yemeyim birşey diyorum.

Orası öyle tabiki. Hafife almıyorum asla. Ama işte devlet hastanesinde alışığız ya hemen kapıdan girip sonuç göstermeye:) olsun. İnternetten alamıyorum. Sabah erken arayıp almaya çalışacağım. Kadın doğumdan alıp öğleden sonradan dahiliyeye giderim artık. Valla kafam allak bullak oldu:) Bide bilginiz var mı ? Troid seker için kaç gibi yemeyi kesmemiz gerekli 9 sonrası yemeyim birşey diyorum.

en az 8 saat açlık yeterlidir.

Bende öyle düşündüm canım. Arkadaş 2 farklı doktordan randevu alınmıyor dedi. Kadın doğumu seçeceğim zaten hasta olduğum için kaçırmamam lazım. Bu endokrinoloji bölümü dahiliyeden daha mı kapsamlı bakıyor ? b12 vs içinde mi? Eğer alınabilirse oradan da sıra alırım (tabi yönlendirme olmadan alınıyorsa)
Ayni hastanede iki farkli bolume randevu alip gitmisligim cok var. Hastaneden hastaneye degisiyorsa bilmiyorum. Endokrinoloji daha detayli bakiyor ama yonlendirme gerekiyor mu bilmiyorum randevu bulmanin zor oldugunu biliyorum. Dahiliye ve kadin doguma randevu al onceligin kadin dogum olsun mhrs den alinca zaten verilmiyosa iki bolume vermez ama bende ordan aliyodum. Endokr. Arastir randevu durumunu yogun bi bolumse devlet hastanelerinde aylar oteye sira bulunuyor olabilir

Hormon testi icin reglin 3. Gününde gitmeniz lazim. Dahiliye endokrin kadin dogum üçü de hepsine istem yapabilir ayrica. Yani birine randevu alman yeterli.

Adetin 2.3. Günü kadın doğuma mutlaka gidin diğerleri için dahiliyeye görünün ama bence sizin sıkıntınız polikistik over sendromundan kaynaklı olabilir. Kadın doğumcuya da bahsedin bu sıkıntılarınızdan.

Adetin 2.3. Günü kadın doğuma mutlaka gidin diğerleri için dahiliyeye görünün ama bence sizin sıkıntınız polikistik over sendromundan kaynaklı olabilir. Kadın doğumcuya da bahsedin bu sıkıntılarınızdan.
Öyle mi dersiniz bende ondan korkuyorum 😢😢 inşallah çıkmaz. 3. günü gidersem geç olur mu ? Eşim perşembe beraber gideriz diyor ama bilemedim zaten sırada alamadım sabah verirseler eğer yarın gideceğim.

Back