hande80 kitap okuma günleri 7. anket

1

• Ankete Katılan
    12
  • Anket Kapalı .

hande80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2008
427
0
96
İstanbul
Kazanan yalnızdır
Kazanan Yalnızdır’da Paulo Coelho, On Bir Dakika ve Zâhir’de öne çıkan temalara geri dönüyor. İçinde yaşadığımız dünyada, lükse ve ne pahasına olursa olsun başarıya olan bağımlılığımızın, yüreğimizin sesine kulak vermemizi engellediğini anlatıyor bize.

Coelho okuru bu defa, kendi deyimiyle Süpersınıf’ın hayallerin gerçeğe dönüştüğü sinema ve moda dünyasına girebilenlerin toplandığı Cannes Film Festivali’ne götürüyor. Bu ayrıcalıklı sınıfın bazı üyeleri zirveye ulaşmıştır ve konumlarını yitirmekten korkarlar: para, güç ve ün tehlikededir: çoğu insanın, bedeli ne olursa olsun, uğruna her şeyi yapmaya hazır olduğu değerler.

Kitabın kahramanları bu modern gösteriş dünyasında buluşur: Rus milyoner İgor, Ortadoğulu moda devi Hamid, başrol peşinde Amerikalı aktris Gabriela, hayatının vakasını çözmeyi uman dedektif Savoy ve başarılı bir mankenlik kariyerinin eşiğindeki Jasmine. Dayatılan türlü hayalin yarattığı kargaşada, kendi kişisel hayalini belirlemeyi ve gerçeğe dönüştürmeyi kim başaracak?

Kolera Günlerinde Aşk
Gabriel Garcia Marquez

Kolera Günlerinde Aşk, bırakılmış bir sevgilinin, yeniyetmelik yıllarından başlayarak yaşlılığın alacakaranlığına dek süren yarım yüzyıllık aşkının öyküsü. Gabriel Garcia Marquez'in, ustalığı, bu öyküyü bir destana dönüştürüyor: aşkın, deli-akıllı, yabanıl-evcil, tensel, romantik tüm biçimlerinin pastoral bir şiirin büyüsüne büründüğü bir destan. On dokuzuncu yüzyılın yirminci yüzyıla dönüştüğü bir zaman dilimini kapsayan bu bitmeyen aşkın gerisinde, çağdaşlaşma çabası içindeki bir toplumun çeşitli yönlerini, özellikle taşra kentsoyluluğunun saçmalıklarını ince bir alayla eleştiriyor yazar. Roman boyunca, aşk acılarının lirik rüzgârlarının esintileri arasında, Gabriel Garcia Marquez'in, insancıl mizahı, sürekli olarak duyuruyor kendini.

B aba ve Piç
Elif Şafak
Cevriye Teyze: "Bizim sorunumuz sürekli yanlış anlaşılmak. Batılı zannediyor ki Türkler de Araplar'a benzer. Niye? Biz kendimizi gösteremediğimiz için. Bir kişi bir kişidir demeden anlatacağız. kendimizi Batılara."

Nihilizm Manifestosu'ndan: "İnsanların ezici çoğunluğu asla düşünmez, düşünenler de olsa ezici çoğunluk olmaz. Ayrımı gör! Tarafını seç!"

Jinekolog: "Yapmayın böyle... her şey yolunda gidecek merak etmeyin. Sadece uyku. Uyuyacaksınız, rüya göreceksiniz, daha rüya bitmeden biz sizi uyandıracağız ve sonra evinize gideceksiniz. Bir daha hiçbir şey hatırlamayacaksınız."

Nar ağacı: "Merak etme. Anlatacağım hikâye hazin gelebilir ilk başta ama mutsuz sayılmaz..."

Şuşan Nine: "Ancak bir Ermeni sayıca böylesine azalmanın, azıcık kalmanın ne manaya geldiğini anlayabilir. Budanmış bir ağaç gibi küçüldük... Rose özgürdür elbette, istediği adamla çıksın, hatta evlensin, bizi alakadar etmez. Ancak Barsam'ın evladı Ermenidir ve Ermeni gibi yetiştirilmelidir."

Gassal: "Kadın sen aklını mı kaçırdın? Bizim dinimizde yok öyle herkes görsün diye alıp eve götürmeler! Komşularınız illa da rahmetliyi görmek istiyorsa, gidip mezarını ziyaret etsinler."

Nüfus Memuru: "Madem öyle, münasip gördüğünüz ilk isme de saygıda kusur etmeden ufak bir değişiklik yapalım. Levon'a yakın bir isim gene ama bariz surette müslüman olsun. Levent nasıl mesela?"

Ohannes İstanbuliyan: "Lütfen oku. Eğer iyi değilse yak hepsini. Söz veriyorum sana sebebini bile sormayacağım. Ama eğer beğenirsen, Şafak Matbaasındaki Garabed Efendi'ye götür."

Ağulu Bey: "Ama hikâyenin en önemli kısmını kaçırdınız. Onu da öğrenmek isterseniz söyleyin yeter çünkü biz gulyabaniler her şeyi biliriz. Oradaydık."

İkinci Şoför: "Olmaz öyle şey. Cenaze arabasının önüne kadın oturtmam

Çanlar Kimin İçin Çalıyor
Ernest Hemingway

İspanya iç savaşının anlatıldığı roman, 1940'larda yazılmıştır. Böyle olmasına karşın, hâlâ birçok ülkede çevirisi yayımlanmakta, hâlâ en çok okunan kitaplar arasında yer almaktadır. Bu ilginin nedeni, bir serüven romanı oluşunda ya da Hemingway'in o kendine özgü anlatış biçiminde aranabilir. Ancak şöyle bir saptama da yapılabilir: Çanlar Kimin İçin Çalıyor'da Hemingway, ülkü birliği etmiş insanların inançlı kavgası yanında, romantizmi de etkileyici bir öğe olarak kullanmıştır. En güç koşullarda, ölümle yüz yüzeyken bile sevgi, umut, korku bütün canlılığıyla yaşanır romanda. Ortak amaç doğrultusunda, bir toplumsal kavga için, ayrı ulustan bilinçli insanların öyküsüdür Çanlar Kimin İçin Çalıyor.

LİSTEDEKİLER
Sarissa
maiberf
burcu_brc
prensesi
hande80
ameli
sliuistu
gnydn64
smoker
glntpl
Punchshe
arapsabunu
neyneyse

Not: Katılmak isteyenler Sarissa'ya özel mesaj atsınlar.
Lütfen "Kitap Günü"ne katılmayacaklar oy kullanmasın. [/B]

Son düzenleme:
kızlar kusura bakmayın geceikltim ama yılbaşı hazırlıkları bir taraftan diğer taraftan kızım anca açabildim hadi bakalım oylama başlasın, inşallah kitaplar hoşunuza gider...

secimler super yaa..cok begendim..oyumu hewinwaydan yana kullanacagim ama anket biciminde acmadin mi yoksa benim telefon anket formatini mi gostermiyor mu?

Yeni anketimiz hayırlı olsun.
Kitaplar gayet güzel, teşekkürler Hande.
Hemen oyumu kullanıyorum çünkü kullanabileceğim tek kitap var zaten.
Son üç kitabı okumuştum.
Çanlara Kimin İçin Çalıyor u çok eskiden okuduğum için hatırlamıyorum fazla.
O seçilirse tekrar okuyabilirim ama diğer ikisini gayet ne hatırlıyorum.
Kolera Günlerinde Aşk'ın filmini de izlemiştim.
Yani benim oyum Kazanan Yalnızdır'a

fıstıklar ben oyumu kullandım :) çanlar kimin için çalıyoru daha öncede okumak istemiştim umarım o seçilir ve bende edinebilirsem okurum..

bu arada diğer anketteki kitabı okuyamadım biliyorsunuzdur..
çok üzgünüm ama alamadım (

neyse; herkesin yeni yılını kutluyorum kitap kurtlarım benim :))
yeni yıldada elinizden kitap dilinizden sohbet eksik olmasın

canım rahat edinebilesin diye özellikle seçtim kitapları
hepimize mutlu yıllar kızlar

canım rahat edinebilesin diye özellikle seçtim kitapları
hepimize mutlu yıllar kızlar

ayyyyy canım çok sağolasın çok mutlu oldum inanki kitapları görünce dedimki ohh ne güzel en az 1 yıllık kitaplar bende okuyabileceğim..

baba ve piç i seçen arkadaşlar kızmasın onu okumuştum okumasam ona verirdim ama oy verdiğim kitapta gerçekten merak ettiğim bir kitap

oylama bitsinde hemen koşa koşa kütüphaneye gideceğim.

Acaba yine mi listemizde temizleme yapmamız gerekecek
Hiç başladığımız sayıyla bitiremiyoruz.
Neyse ki yeni katılımlar oluyor.

Sarissa
maiberf
burcu_brc
prensesi
Maip
MissA
hande80
ameli
sliuistu
gnydn64
smoker
glntpl
Punchshe
arapsabunu
neyneyse

Handeciğim listemize arapsabunu ve neyneyse de katıldı.
İlk sayfadaki listeye isimlerini eklermisin?

merhabalar herkese,

ben aranıza yeni katıldım. oyumu da kullandım. hemingway seçtim ben. hep okumak isteyip okuyamadığım bir kitaptı. diğer kitaplar da olabilir. sonucu merakla bekliyorum. herkese iyi okumalar.

benim oyum hemingway'e orta okula giderken okumuştum pek hatırlamıyorum tekrar okumayı çok isterim.

slm kızlar ben de şimdi kullandım oyumu ve 'kolere günlerinde aşk'a verdim

ben oyumu hamingwaya vermistim ama su an gabriel marquezin yuzyillik yalnizligini okuyorum..anlatacak kelime bulamiyorum..bence bu adama biraz agirlik vermek lazim okumada..hatta oyle ki kendi ayimda sirf bu adamin kitaplarini oylmaya sunabilirim )

ben oyumu hamingwaya vermistim ama su an gabriel marquezin yuzyillik yalnizligini okuyorum..anlatacak kelime bulamiyorum..bence bu adama biraz agirlik vermek lazim okumada..hatta oyle ki kendi ayimda sirf bu adamin kitaplarini oylmaya sunabilirim )

Yüzyıllık Yalnızlık'ta biraz isim karmaşası yaşansa da okunması gereken bir yazar.
İnsan gerçekten edebi bir zevk alıyor.
Kolera Günlerinde Aşk
Yüzyıllık Yalnızlık
Kırmızı Pazartesi kitaplarını okudum.
Bunlar dışında seçersen mutlu olurum

diyosun ki öyle yada böyle okutcam size bu adamı :)) inşallah bakalım sayende yeni bir yazarla tanışırız belki ??

ben de kırmızı pazartesi kitabını okudum. ayrıca yüzyıllık yalnızlık kitabını ingilizce okumaya çalıştım ama başarısızlıkla sonuçlandı

slm kızlar,oylama ne kadar zaman sürecek...
bir an önce kitaplarımızı alıp okuyalım güzel güzel

ben isin sakasindayim canim ama bir tane koyarim araya onu eksik etmem:) kafamda oyle cok yazar var ki hangisini sizinle paylasacagma karar veremiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…