• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hanımlar yardımcı olurmusunuz:(

canım 4 bilezik bir set diye anlaşıldı en bastan iki tarafında arzusuyla.ben bileziklere hiç karısmadım.sadece set istedim aileler 4 bilezik ve set olsun dediler ortak seklde kabul edildi.tanesi 1500 evet ama bu benm isteğim diretmem dayatmam değil.yine karsı tarafı düşünmem.yani yine çift taraflı onaylanan bir fiyat onlar o fiyattan fazlasını yapamıyorlar bende 15 gr dan asağısını istemiyorum ortak nokta 1500 oluyor yani cnm.

anladım canım,salon tutmayın bir bilezik daha takın konusunda yanlış anlarlar diye düşünüyorum yinede sen bilirsin...hayalindeki gibi yap herşeyi sonra içine ukte olur,herşey gönlünce olsun...sedefle sorunlar çözüldümü bu arada doğum yaptımı :1:

anladım canım,salon tutmayın bir bilezik daha takın konusunda yanlış anlarlar diye düşünüyorum yinede sen bilirsin...hayalindeki gibi yap herşeyi sonra içine ukte olur,herşey gönlünce olsun...sedefle sorunlar çözüldümü bu arada doğum yaptımı :1:
sedefin doğumuna daha çok var bizim düğünden 2 ay sonra olcak.sorunların çözülüp çözülmediğini zaman gösterecek.şuanlık nişanlımla kararım evlendikten sonra mümkün mertebe mecburi durumlar dısında grşmemek .benim planım ise yaptığı ilk terbiyesizlkte tokadı gecirip o zmn esim olacak esim alıp birdahada grsmemek.nişanlıma bu konuda güveniyorum grsmek istemessem grsmeyiz.umarım evlendikten sonra değişenlerden olmaz nişanlımda hayal kırıklığına uğramam

hmm o zaman şöyle olabilir mi, düğün gündüz olur hem ucuza gelir akşamı da arkadaşlarınızla ya da ailece bi yemeğe gidersiniz ufak bi kutlama da öyle yaparsınız. umarım istediğin gibi olur herşey.. mutluluklar dilerim..

hmm o zaman şöyle olabilir mi, düğün gündüz olur hem ucuza gelir akşamı da arkadaşlarınızla ya da ailece bi yemeğe gidersiniz ufak bi kutlama da öyle yaparsınız. umarım istediğin gibi olur herşey.. mutluluklar dilerim..

buda güzel bir fikir değerlendiricem canım teşekkür ederim:)

Öncelilkle hayırlı olsun canım...Bana sorarsan düğünü istediğin gibi yap...Ben de nişanlıyım ve önceden sadece nikah isteyen ben şimdi her iki memlekette de düğün yapacak hale geldim..İnsanın içinde kalmasın bişey bence....
Ayrıca baştan ne anlaşılmışsa o olur bi bilezik fazla istemeniz karşı taraf için eksi puan bence...Aklında bulunsun canım...

gerekirse bir bileziğinden daha fedakarlık et ama salonda yap düğününü içinde ukte kalmasın canım.yağmur yağar bi aksilik çıkar bişey olur ne biliyim bir kez yaşıyosun.videodan kısarsın düğünün tamamını değilde 90 dakkalık kısmını çekersin fotoyuda o şekilde onu uygun yaparsın.sen ne yaparsan yap kıymet bilinmez.sen düşüceli birisin belli ama bi kez oluyor orta dereceli bir salon tutun o kadarlık imkan varken.kınayı dışarda yaparsın yine patlatırsın havai fişek içinde kalmaz.ama gündüz düğünümü akşam düğünümü dersen akşam düğünü daha görkemli.dışardan gelen misafirlerin çok yoksa veya yatırcak yerin varsa akşam yap düğününü.herşey para adım atsan para zaten belli miktar borca giriyosun olcaksa güzelinden olsun..

Bastan anlasmissiniz bir bilezik daha istemek ayıp olur gibi geliyor bence imkan varsa düğünün icine sinecek gibi yap bilezik eşya bunlar yine alınır ama bir gelinliğinin birde düğünün telafisi yok bence

ben de senin tam tersi durumundayım canım. ben ısrarla sade bir tören olsun, en fazla 1-2 saat sürsün telaşındayım. ama eşimin ailesi daha görkemli olsun,salon tutulsun,yemek verilsin düşüncesinde. belki de ben bir an önce bu stresten kurtulmak istiyorum,bilemiyorum. zaten 1 yıldır evliyiz ama düğün olmayınca evli gözüyle bakılmıyor işte. bana kalsa hiç gerek yok düğüne, bir kına olsun sonra ertesi gün de gelin alma hooop işte bittii :46: eşimin ailesinin de durumu çok iyi değil, herşeyi biz yapacağız nasipse. en az masrafla yapılan bir düğün bile 10 binden aşağı değil ne yazık ki. ben de o kadar parayı eğlenmek için harcamaktansa birikim yapıp evimizi almaktan yanayım. ama gel gör ki evdeki hesap çarşıya uymuyor. diyeceğim o ki, düğün yapayım içimde kalmasın şu da olsun dediğimiz şeyler en fazla 2-3 saat sonra tükenip gidecek. ama inan maddi sıkıntılar bundan çok çok daha uzun sürüyor ve sonrasında " keşke bu kadar parayı buraya harcayacağıma elimde tutup eksiğimi kapatsaydım" diyorsun. zannetmeki öylesine konuşuyorum. öyle çok sıkıntı yaşadık ki biz 1 yılda. insan evlilik hayatının içine girmeden anlamıyormuş gerçekten. ben şu düğün olsa bitse de artık önüme baksam diyorum şu an. ne bilezik, ne düğün hiçbir şey değil şu an aklımdakiler. sadece evimi düzenimi kurabilmek. insanın nefsine kalsa öyle çok şey istiyor ki. biz de sürekli nefsimizin ihtiyaçları için didinip duruyoruz. sonra da bir yığın sıkıntıyla kalıveriyoruz. maddi sıkıntılarla başlama bence evliliğine. illa ki gelinliğinle oynamak istiyorsan kına gecen için küçük bir cafe ayarlayıp kınadan önce gelinliğini giyebilirsin. bizde bunu yapan çok kız oldu düğününde. çok da hoş oluyor inan. hem kızkıza çok daha güzel eğleniyorsun:21: benim de en büyük hayalim muhteşem bir kır düğünüydü. ama öyle farklı bir dünya ki evlilik. hayal ettiklerimizden çok farklı inan bana :42:yaşadığın sorunlarda "iyi ki düğünümü de böyle yapmışım" deyip ona sığınamıyor insan. son karar tabi ki sana kalmış canım, senin düğünün herşey gönlüne göre olmalı muhakkak. ama benim nacizane düşüncem bu yönde. düğünden sonra yaşayacağın sıkıntıları da gözönünde bulundur karar verirken. ve asla tokgözlü olursam insanlar benden daha çok şey bekler diye de düşünme. sen nefsini ne kadar dizginlersen, Rabbim de seni o kadar mükafatlandıracaktır inan bana. biz insanların gözünde ne olacağımızı düşünmekten, Yaradana layık olabilmeyi unutuyoruz ne yazık ki. benim annem de bana hep tokgözlü olma, kıymetin bilinmez der. açgözlü gelinler daha bir kıymetli oluyormuş, genel görüş bu yönde anneler arasında sanırım:9: inşallah sıkıntısız, huzurlu bir evliliğin olur tatlım. gerisi boş:16:

yazım da ne uzun olmuş yaa. okuyunca farkettim şimdi :9: kusura bakma canım,kısa bir yorum yapamadım bu konuya. durumlar birbirine benzeyince içimi döküverdim ben de işte :39:

Back
X