• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hanımlar yardımcı olurmusunuz:(

amanede

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
794
4
68
İstanbul
arkadaslar ekimde düğünüm olacak allah nasib ederse.salon arayışlarına başladık en uygun salon 4000 lira fiyat verdi bir tane 2800 e bulduk fakat onunda içinde foto ve videosu yok ayrıdan tutup para ödememiz gerekiyor ayrıca cumartesi gündüz olursa 2800.aksam ve havai fişeklerin patladığı bir düğün hayal etmiştim.
geleyim konunun aslına biz 4 bilezik bir set takımı diye anlaşmıştık (bende tek tek anlaşma yapılmasına karsıyım ama iki tarfta öyle istedi)nişanımda bi tane bilezik takıldı şimdi 3 bilezik bir set takılcak düğünde.k.pederim 3 bilezik ve seti yapacak,alışverişimizi eşyalarımızı salonumuzu gelinlik vs nişanlım halledecek.bizim bütcemiz sınırlı.maddi durumumuz pek iyi değil.eğer salon tutarsak düğün bittikten sonra düğünde takılan paralarla ödeyeceğiz salonun parasını.(mantıklı düşünüyorum ve 2000 e bile salon bulsak salon istemiyorum o parayı oraya verene kadar baska bir borcumuzu kapatırıs diye düşünüyorum.sonuçta düğünden sonra herkes çekilcek borcuda mutluluğuda nişanlım ve bana kalıcak)kendi ailemle bunları konustum ve salon tutmayıp kapının önünde yapmak istiyorum düğünü hem istediğim gbi aksam olur ve havai fişek patlatılır dedim.babam sonuna kadar destek ztn durumları iyi değil yazık günah iyi düşünmüşsün dedi.ama annem iyi düşünmüşsün ama bunları karsı tarafa yada nişanlına söyleme.sen bu fedakarlığı yapıyosun duygunu bırakıp mantığınla hareket ediyosun iyi yapıyosun ama en azından salon tutulmayacaksa bir bilezik fazla taksınlar dedi.(bu arada bileziklerimiz 1500 lük stanbdart bu fiyatı aşmıycaz ve düşürmiycez) annem bu düşüncesini karsı tarafla paylaşsa tepkileri ne olur kızlar.ayıplanırmıyız yoksa annem doğrumu düşünüyor.birde sizce benim düşüncelerim mantıklımı iyimi yapıyorum lütfen yardımcı olun fikir verin bana.
hepinizi ayrı ayrı seviyorum şimdiden teşekkürler:)

sen fazlasıyla fedakarlık yapıyosun zaten neden ayıplanasın ama düğün zamanı iki ailede çok hassas oluyor yani uygun bi dille söylendiğinde bir sorun olmaz fakat ilerde düğünüm daha güzel olsaydı diye üzülürsün.. buda bi gerçek sonuçta hayatta bir defa olacak birşey.

yanlış anlamadıysam nişanlının ailesininde durumu pek iyi değilmiş..
o zaman bence bi bilezik daha takın biz salondan vazgeçtik demek pek olmaz gibi geliyo..
ne bileyim zaten yarın birgün borcunuzu ödeyemeseniz, nişanlınız ailesinden bi şekilde maddi destek alır, şimdiden bi bilezik daha fln demek pek hoş olmaz gibi :26:

sen fazlasıyla fedakarlık yapıyosun zaten neden ayıplanasın ama düğün zamanı iki ailede çok hassas oluyor yani uygun bi dille söylendiğinde bir sorun olmaz fakat ilerde düğünüm daha güzel olsaydı diye üzülürsün.. buda bi gerçek sonuçta hayatta bir defa olacak birşey.

canım teşekkür ederim ilgilenipte okuduğun için çok saol.şimdi nişanlımdan telefon geldi bir tane salon bulmuş tanıdık olduğu için zar zor 1600 fiyat vermiş ama bu fiyatta cumartesi gündüz için.ayrıca konustuğu yer bildiğimiz salon fakat salondan çok çay bahçesi havası var ne demeliyim nasıl karar vermelyim şaşırmış durumdayım...::::::::(

Fedakarlık yapacaksanız, karşılık beklememeniz gerekir, 1 bilezik de eksik olsun ne olacak, siz 1 fazla taksanız ne olur, 1 eksik taksanız ne olur..Böyle maddi konular için tatsızlık çıkmasına değmez diye düşünüyorum..

yanlış anlamadıysam nişanlının ailesininde durumu pek iyi değilmiş..
o zaman bence bi bilezik daha takın biz salondan vazgeçtik demek pek olmaz gibi geliyo..
ne bileyim zaten yarın birgün borcunuzu ödeyemeseniz, nişanlınız ailesinden bi şekilde maddi destek alır, şimdiden bi bilezik daha fln demek pek hoş olmaz gibi :26:

banada öyle geliyor haklısınız ama erkek tarafı salondan vazgecme düşüncemizi bilmiyorlar durumları sıkısık olduğu halde salon arayısınladar.annemde en az 3000 salona verene kadar en azından 1500 e bi bilezik daha alınır dio.beynim allak bullak oldu..tşk ederm cnm yorumun için

Dugun yerine nikah yapsaniz, ardindan da yemege cikilsa daha iyi olmaz mi?

Takilariniz da cebinizde kalsa?

Bu parasizlikta yazik degil mi bu kadar masrafa?

sen birşeyden kısarsın bunun gözü zaten tok derler elindekindende olursun ne bilezik olur ne güzel bi salon... bu senin en güzel günün fazlada ödün verme.. orta dereceli güzel bi salonda yap düğününü. ilerde tanıdıklarının düğününe gittiğinde benimde böyle olsaydı deme. en mutlu gününü en güzel şekilde yaşa ne karşı tarafı zorlayacak kadar çok olsun isteklerin nede hayallerinden vazgeçecek kadar az canım mutluluklar dilerim düğün zamanı çok karışık oluyor herşey herşeyi güzellikle halledin..

Dugun yerine nikah yapsaniz, ardindan da yemege cikilsa daha iyi olmaz mi?

Takilariniz da cebinizde kalsa?

Bu parasizlikta yazik degil mi bu kadar masrafa?

teşekkür ederm yorumun için tatlım.ama düğün istiyorum kapı önünde bile olsa o çalgı çınlayacak ben oynıycam gelinliğimle nabıım en büyük hayalim bu benim:)

sen birşeyden kısarsın bunun gözü zaten tok derler elindekindende olursun ne bilezik olur ne güzel bi salon... bu senin en güzel günün fazlada ödün verme.. orta dereceli güzel bi salonda yap düğününü. ilerde tanıdıklarının düğününe gittiğinde benimde böyle olsaydı deme. en mutlu gününü en güzel şekilde yaşa ne karşı tarafı zorlayacak kadar çok olsun isteklerin nede hayallerinden vazgeçecek kadar az canım mutluluklar dilerim düğün zamanı çok karışık oluyor herşey herşeyi güzellikle halledin..

canım teşekkür ederim yorumun için.şuanda kafamda su var kapı önünde yapsam içimde kalıcak düğünüm güzel olmadı diye.ayrıca bir bilezik daha diycek annem ve ortalık karıscak canlar sıkılcak gerek yok.şu çay bahcesi tarzında olan salonu 1600 etutsakmı acaba.sonradan demem heralde göstersli bi salon değilde neden çay bahcesi gbi basit bir salon diye.evliler daha iyi bilir pişman olmakta istemiyorum sonradan

bence onlara salon olmasın ama hiç olmazsa bi bilezik takın onun yerine demenizdense, bırakın bi salon bulup yapsınlar bi şekilde..
öbür türlü daha kırıcı olacak, siz şimdi onların durumunu düşünüyosunuz bu çok güzel ama karşılığında bişey istemek, bu şey daha az maddiyat gerektirse bile, pek hoş olmayacak bence yanlış anlaşılır..
en azından salon için sıkışsalar bile, ne yapalım oğlumuzu evlendiriyoruz yapıcaz mecbur fln derler..
ama siz onun yerine bi bilezik fln deyince, düşünceli hareket etmeye çalışırken daha da kırabilirsiniz nişanlınızın ailesini..

düğün yıllarca unutulmaz.benim için salon önemli değil diyordum ama her düğüne gittiğimde kendi düğünüm aklıma geliyor ve bir şekilde ödendi iyiki gönlüme göre yapmışım diyorum. salonda yap bence canım bilezik dediğin arada gidiyor farkında bile olmadan.ama düğün unutulmuyor.

salon tutmayalım bir bilezik daha takın demenizi karşı taraf hoş karşılamayacaktır. kabul ederler belki ama gözlerinde düşersiniz.

Bence de istediğin gibi yap canım düğününü.Bir kere olacak bir şey sonuçta içinde kalmasın..

çay bahçesi dediğiniz yer açık alan sanırım.. Hem illa ki düğün salonu olmasına gerek yok ki canım.. İstediğiniz gibi süslersiniz, ortama biraz ışıltı katarsınız çok da şirin olur..

arkadaslar ekimde düğünüm olacak allah nasib ederse.salon arayışlarına başladık en uygun salon 4000 lira fiyat verdi bir tane 2800 e bulduk fakat onunda içinde foto ve videosu yok ayrıdan tutup para ödememiz gerekiyor ayrıca cumartesi gündüz olursa 2800.aksam ve havai fişeklerin patladığı bir düğün hayal etmiştim.
geleyim konunun aslına biz 4 bilezik bir set takımı diye anlaşmıştık (bende tek tek anlaşma yapılmasına karsıyım ama iki tarfta öyle istedi)nişanımda bi tane bilezik takıldı şimdi 3 bilezik bir set takılcak düğünde.k.pederim 3 bilezik ve seti yapacak,alışverişimizi eşyalarımızı salonumuzu gelinlik vs nişanlım halledecek.bizim bütcemiz sınırlı.maddi durumumuz pek iyi değil.eğer salon tutarsak düğün bittikten sonra düğünde takılan paralarla ödeyeceğiz salonun parasını.(mantıklı düşünüyorum ve 2000 e bile salon bulsak salon istemiyorum o parayı oraya verene kadar baska bir borcumuzu kapatırıs diye düşünüyorum.sonuçta düğünden sonra herkes çekilcek borcuda mutluluğuda nişanlım ve bana kalıcak)kendi ailemle bunları konustum ve salon tutmayıp kapının önünde yapmak istiyorum düğünü hem istediğim gbi aksam olur ve havai fişek patlatılır dedim.babam sonuna kadar destek ztn durumları iyi değil yazık günah iyi düşünmüşsün dedi.ama annem iyi düşünmüşsün ama bunları karsı tarafa yada nişanlına söyleme.sen bu fedakarlığı yapıyosun duygunu bırakıp mantığınla hareket ediyosun iyi yapıyosun ama en azından salon tutulmayacaksa bir bilezik fazla taksınlar dedi.(bu arada bileziklerimiz 1500 lük stanbdart bu fiyatı aşmıycaz ve düşürmiycez) annem bu düşüncesini karsı tarafla paylaşsa tepkileri ne olur kızlar.ayıplanırmıyız yoksa annem doğrumu düşünüyor.birde sizce benim düşüncelerim mantıklımı iyimi yapıyorum lütfen yardımcı olun fikir verin bana.

evet mantıklı davranıyosun fakat bilezik konusuna kadar yani tanesi 1500 tl olan 4 bilezikmi istiyosunuz doğrumu anladım eğer öleyse karşı tarafta yanlış anlaşılmaya sebep olabilir,anlaşma gibi olur..

3ekimde düğünüm oldu ve gündüzden çok yağmur yağmıştı. ekimde düğün yapacaksanız kapalı bir yer tutun bence. gündüz düğünleri bana hep soğuk gelmiştir. hiç düğün havası yok gibi....

evet mantıklı davranıyosun fakat bilezik konusuna kadar yani tanesi 1500 tl olan 4 bilezikmi istiyosunuz doğrumu anladım eğer öleyse karşı tarafta yanlış anlaşılmaya sebep olabilir,anlaşma gibi olur..

canım 4 bilezik bir set diye anlaşıldı en bastan iki tarafında arzusuyla.ben bileziklere hiç karısmadım.sadece set istedim aileler 4 bilezik ve set olsun dediler ortak seklde kabul edildi.tanesi 1500 evet ama bu benm isteğim diretmem dayatmam değil.yine karsı tarafı düşünmem.yani yine çift taraflı onaylanan bir fiyat onlar o fiyattan fazlasını yapamıyorlar bende 15 gr dan asağısını istemiyorum ortak nokta 1500 oluyor yani cnm.

3ekimde düğünüm oldu ve gündüzden çok yağmur yağmıştı. ekimde düğün yapacaksanız kapalı bir yer tutun bence. gündüz düğünleri bana hep soğuk gelmiştir. hiç düğün havası yok gibi....

galiba benim asıl derdimde bu canım yarama parmak bastın aksam düğünü istiyorum ben ama salon tutulursa gündüz olacak mecburen çünkü akşam fiyatı 4000 gündüz fiyatı 1600 e de bulduk 2800 ede:(

Back
X