Mutfak Püf Noktaları Hamur yapmanın incelikleri

xhxuxzxuxnx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2007
1.409
8
arkadaslar bir türlü mayali hamuru tutturamiyorum mayasi cok gec geliyor 2-3 saatte geliyor acaba neyi yanlis yapiyorum CADIARZU

cnm yemek bölümüne açarsan daha çok fikir verir arkadaşlarımız.mayalı hamur ben yapıyorum ama tutturuyorum acaba ortam sıcaklığı nasıl?bir de iyice yoğurmak geliyor sanırım

instant maya kullanıyorsan onu kullanma ya yaş maya ya da kuru maya kullan
bir de sıcak yerde mayalanması gerekir
son olarak unun bayatlamış ya da kötü bir marka olabilir

canım konuyu yanlış yere acmısın ....
hamuru katı yoguruyor olmayasın yada..mayayı az kullanıyorsundur....
ıslatılarak hazırlanan mayalar gec kabarıyor ...
ama unun ıcerısıne hemen katılan toz mayalar var onlar hemen kabarıyor...
ıstersen bır dene..yesıl renktekı paketlerde oluyor...
marka yazılmıyor canım...

haklisin canim yanlis yere acmisim-tatlicadiarzu- nasil tasicam peki bu konuyu?vallahi her türlü denedim önce biraz firinda isit dediler yaptim olmadi.... sütünü yagini ilik koy dediler yaptim olmadi... iyicede yoguruyorum ama yine olmuyor... benim elimde var galiba bir tuhaflik 3 saat sürermi yaaaafisfisfis

yas mayada denedim kuru maya denedim sicak olsun diye kaloriferin üzerine koydum ama yine ayni su an tam 3 saat oldu anc yeni yeni kabariyo

3 saat tabiki geç bi zaman dilimi ama annem erkenden yapar mayalı hamuru geç kabarır 15 dkada kabaracak değilya 3 saatte fazla üzerini falan iyice sarar annem sıcakta durması lazım belkide mayan bayattır kabartmıyordur....

3 saat tabiki geç bi zaman dilimi ama annem erkenden yapar mayalı hamuru geç kabarır 15 dkada kabaracak değilya 3 saatte fazla üzerini falan iyice sarar annem sıcakta durması lazım belkide mayan bayattır kabartmıyordur....

maya taze, un taze hersey taze... kaloriferin üzerinde iyice sardim annemde öyle yapiyor iyice sariyor 45 dakikada falan geliyor hamuru

hamuru sert yapıyorsundur.mayalı hamuru ele yapışan baya cıvık yapöalısın.tek kullanımlık insast kuru maya kullanmanı tavsiye ederim ....

İçerik nedeniyle konunuz” Mutfak Püf Noktaları”bölümüne taşınmıştır

Editör arkadaşımın da bilgisine

ılık suyla mayala canım mayalarken bir keşme şeker at mayayı erittiğin kaba ve sıcak ortamda tut

hepinize tesekkür ederim arkadaslar,hemen hemen hepsi zaten uyguladigim seyler ama yinede bi gözden gecireyim ben:kahve:

Benimkiler 15 dakikada kabarıyor valla
Üzerini ıslak bi bezle örtüyorum azıcık dinlensin diye
Kapdan taşmaya başlayınca girişiyorum artık süprizzzzz

X