- 17 Eylül 2015
- 1.282
- 949
- 123
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
teşekkürler buna da bakayım,diğer önerdiğiniz belgeseli dün izledim bu arada.özellikle diş meselesine gelince durum iyice kötü oldum,çok etkilendim.az yağlı besinlerin zararını da biliyordum ama iyice emin oldum.zaten hayatımdan paketli gıdayı çıkardım kilo verince arada tüketirim diyordum ama ı ıh bir daha asla ağzımı sürmem,teşekkür ederim size:)+ Bende Fed Up belgeselini çok beğenmiştim. Tekrar izlemek için ararken size de tavsiye edeyim.
Eki Görüntüle 1843402
Evet en güzeli tamamen kesmek,yoksa bağımlılık yapan şey az tüketildikçe daha işkenceye dönüşülüyormuş ve bağımlılıktan hiç kurtulunamıyormuş.bi'nevi sigarayı bırakmak gibi,ben de tamamen bırakmak gerektiğini düşünüyorum.Off bunu duyduğuma üzüldüm. Çok geçmiş olsun black swan. İnşAllah tamamen sağlığına kavuşur Anneciğiniz.
Şeker kanser hücrelerini besliyor demişti bir doktor o aklıma geldi.
Aynen bende kahveyi şekerli içemiyorum bir yudum alsam midem bulanmaya başlıyor.
İyi ki bırakmışsınız sizde. Aynen kuru meyve ve taze meyveler tatlı ihtiyacını gideriyor.
Zararlı her şeyden amamen uzak durmak en iyisi.
Food, inc belgeselini izledim ama epey bir zaman oldu tekrar izleyebilirim.Hatırlatmış oldunuz teşekkürler. :)
Börek, poğaça, açma, ekmek hayatımın vazgeçilmezleri.
Bir gün içinde güne poğaça ile başlayıp öğlen pizza yiyip, geceyi krep ile sonlandırabilirim.
Onları yerken inanılmaz mutluyum.
Çorba, salata hiç aramam. Yemeye kalksam onlara da ekmek eşlik ediyor..
Ve nihayet 1.62 boya 69 kilo iki yıldır değişmiyor
Aslında çok yediğimi düşünmüyorum ama kötü besleniyorum işte.
Çay, kahve desen şekersiz içemem.
Bir kupaya 4 küp şeker atarım.
Kahve şekersizse koca çikolatayla götürürüm falan.
Göbek ve simitlerim oraya yerleşmiş gibi ilk kez bu kadar takmış olsam da hamur sevdamın önüne geçemedi
bu takıntı.
Herkes hiç göstermiyorsun yaa dese de çıplak halimi bilen benim
Bu hamura olan aşkım ne olacak benim?
yaa bana da verir misiniz ben de açım :)Ben şimdi pişi yapıyorum
Bence sen de yemelisin nomu
Bende aynen böyleydim 1 sene önce.Börek, poğaça, açma, ekmek hayatımın vazgeçilmezleri.
Bir gün içinde güne poğaça ile başlayıp öğlen pizza yiyip, geceyi krep ile sonlandırabilirim.
Onları yerken inanılmaz mutluyum.
Çorba, salata hiç aramam. Yemeye kalksam onlara da ekmek eşlik ediyor..
Ve nihayet 1.62 boya 69 kilo iki yıldır değişmiyor
Aslında çok yediğimi düşünmüyorum ama kötü besleniyorum işte.
Çay, kahve desen şekersiz içemem.
Bir kupaya 4 küp şeker atarım.
Kahve şekersizse koca çikolatayla götürürüm falan.
Göbek ve simitlerim oraya yerleşmiş gibi ilk kez bu kadar takmış olsam da hamur sevdamın önüne geçemedi
bu takıntı.
Herkes hiç göstermiyorsun yaa dese de çıplak halimi bilen benim
Bu hamura olan aşkım ne olacak benim?
sizi çok takdir ettim ben de böyle sağlıklı beslenmeye başladım henüz 10 gün falan oldu ama meyve yememeniz iyi değilBende aynen böyleydim 1 sene önce.
Önce çaya kahveye şekeri kestim.
Hatta nescafe yerine filtre kahve koydum ve sütsüz içmeye başladım.
Sonra o kola yok mu o kola(ki sabah bile içerdim o derece severdim ),onu bıraktım,yerine soda koydum (çayı şekersiz içmekten daha çok koydu bana bu ama geçti)
Çikolata,hamur işi,makarna,pilav ve tatlılar (meyvede dahil)birden kestim hepsini,asla yemedim (zordu kabul ediyorum,bir ısırik alsam ne olur ki diye çok geçirmiştim içimden ama almadım) ve 3 haftanın sonunda hiçbiri aklıma gelmedi.
Şu an ayda yılda 1 canım isterse tadıyorum ama asla gerisi gelmiyor,devamını getirmiyorum.
Benim için hepsi bitti
Hayatimda yoklar artık ve kendimi hiç olmadığım kadar enerjik,zinde hissediyorum. Sizin tabirinizle hamur yediğim günlerde (abarttıysam miktarı )kolumu kaldırmaya halim olmuyordu.
1 senedir kahvaltımda peynir,mevsimine uygun sebzeler, zeytin ,bazen yumurta ve ekmek yerine çiğ kuruyemiş tüketiyorum.
Yemeklerin yanında kola ićmek yerine ayran içiyorum,yoğurt yada salata muhakkak tüketiyorum.
Ve cidden iyi hissediyorum.
Size tavsiyem kendinize 1 gün verin,ne istiyorsanız yiyin o gün,kendinizide hazırlayın yarın sağlıklı besleneceğim bunlar hayatımda olmayacak diye ve başlayın,birdenbire kesin. Sigara gibi bağımlılık yapiyor hepsi emin olun,yedikce yemek istiyor insan.
Meyve tüketmiyorum çünkü bende insülin direnci var,bu sebeple benim için şeker meyve. Oda basit karbonhidratlar gibi ayda yılda bir yenecek birşey benim için,yersem sabah kahvaltısında yiyorum.sizi çok takdir ettim ben de böyle sağlıklı beslenmeye başladım henüz 10 gün falan oldu ama meyve yememeniz iyi değillütfen meyveye "şeker" gözüyle bakmayın,onun şekeri yararlı bir şeker,işlenmiş ya da rafine değil.taze meyvelerden(mevsimlik tabii ki) kuru meyvelerden kaçınmayın vücudumuz için çok ama çok önemli.meyve suyu ben de içmiyorum ama posasıyla beraber smoothie yapıp tüketiyorum.
anladım eğer doktorunuz tavsiye ettiyse tabii yemeyin ama günde 1 porsiyon az şekerli olanlardan tüketebilirsiniz bence:) greyfurt vs olabilir mevsiminde.ve evet saat de çok önemli kahvaltı da yemek en güzeli.Meyve tüketmiyorum çünkü bende insülin direnci var,bu sebeple benim için şeker meyve. Oda basit karbonhidratlar gibi ayda yılda bir yenecek birşey benim için,yersem sabah kahvaltısında yiyorum.
Bende sizi tebrik ederim,en doğrusunu yapıyorsunuz. Uzun vadede anlayacağız yararını ama zarardan döndük o kesin.
Bu aralar ananas tüketiyorum,bazen karpuz,bazen hurma ,bazen muz ama dediğim gibi sabah kahvaltıda maksimum haftada 2 kez ve genelde yumurta yemek istemediğim zamanlarda,dolayısıyla dengeliyorum. Zaten 2 öğün besleniyorum,baya kilo verdim,5 kg fazlam var,onuda bu yaz atacağım inşallah, sonrada beslenme duzenimi bozmam,kilo almaya müsaitim.anladım eğer doktorunuz tavsiye ettiyse tabii yemeyin ama günde 1 porsiyon az şekerli olanlardan tüketebilirsiniz bence:) greyfurt vs olabilir mevsiminde.ve evet saat de çok önemli kahvaltı da yemek en güzeli.
yaa bana da verir misiniz ben de açım :)
aynen benim de kilo sorunum var,ben de kilo verdikten sonra bile yaşam felsefem haline getireceğim.yazık vücudumuza,akıllandım artık.Bu aralar ananas tüketiyorum,bazen karpuz,bazen hurma ,bazen muz ama dediğim gibi sabah kahvaltıda maksimum haftada 2 kez ve genelde yumurta yemek istemediğim zamanlarda,dolayısıyla dengeliyorum. Zaten 2 öğün besleniyorum,baya kilo verdim,5 kg fazlam var,onuda bu yaz atacağım inşallah, sonrada beslenme duzenimi bozmam,kilo almaya müsaitim.
teşekkürler buna da bakayım,diğer önerdiğiniz belgeseli dün izledim bu arada.özellikle diş meselesine gelince durum iyice kötü oldum,çok etkilendim.az yağlı besinlerin zararını da biliyordum ama iyice emin oldum.zaten hayatımdan paketli gıdayı çıkardım kilo verince arada tüketirim diyordum ama ı ıh bir daha asla ağzımı sürmem,teşekkür ederim size:)
Çok haklısın.Vücuda ve beyne o tatları tamamen unutturmak lazım. Annenizin iyi olmasına sevindim. Doktorlardan çok duymuştum kanser-şeker ilişkisini ama hiç örnekle karşılaşmamıştım.Anlattığında bende etkilendim doğrusu.Evet en güzeli tamamen kesmek,yoksa bağımlılık yapan şey az tüketildikçe daha işkenceye dönüşülüyormuş ve bağımlılıktan hiç kurtulunamıyormuş.bi'nevi sigarayı bırakmak gibi,ben de tamamen bırakmak gerektiğini düşünüyorum.
Annem artık temiz besleniyor temiz gıda alıyor bu yüzden çok iyi neyse kibana da erken yaşımda ders oldu,ondan önce hiç takmazdım vücudumu.Güzel sarsıldım.
+1gel senle göbek tokuşturak teletabiler gibi
Aynı benBir gün içinde güne poğaça ile başlayıp öğlen pizza yiyip, geceyi krep ile sonlandırabilirim.
Aynen! ve cidden benim kötü beslenmekten hep kilo sorunum vardı,yani artık diyet yapmak istemiyordum diyet kelimesinden bile nefret ediyorum.her kış kilo alıp her yaz diyete girmek bence en büyük işkence.insanın komple yaşam felsefesini değiştirmesi gerekiyor.artık buna başladım zorlanmıyorum da açıkcası pek,gayet mutlu ve huzurluyumBunu duyduğuma sevindim. Belgesel amacına ulaşmış demektir. Diş mevzusu tam bir ibretlikti. Durumun ne kadar vahim olduğunu gösteren bir örnekti sadece.Ve evet kilo verince o gıdalara geri dönüş olursa sıkıntı başlar. Kilo aynı kalsa bile sağlıksız bir vücut olur.İşte o yüzden yaşam boyu beslenme tarzını kazanmak ve oturtmak önemli.
Çok haklısın.Vücuda ve beyne o tatları tamamen unutturmak lazım. Annenizin iyi olmasına sevindim. Doktorlardan çok duymuştum kanser-şeker ilişkisini ama hiç örnekle karşılaşmamıştım.Anlattığında bende etkilendim doğrusu.
Hani derler ya 'her şerde bir hayır vardır' aynen öyle olmuş. Erken yaşta bilinçlenmen büyük avantaj.
Okuduğuma göre kilo verme sürecindeymişsin. Bu düşünce biçimlerini edindiğin için işin çok daha kolaylaştı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?