hamiş kalmadan folik asit kullanan varmı

arkadaşlar bana daq doktorum hamilelik hangi ayda düşünüyosan 3 ay öncesinden içmeye başlıycaksın dedi..ben de adetim bitsin başlıycam

arkadaşlar bende yaklaşık 6 ay önce düşük yapmıştım,sonra doktorum bana folic asit günde 1 tane hamile kalana kadar iç dedi,düşükten 5 ay sonra hamile kaldım şuan 8 haftalık bebeğim ve bir süre daha iç dedi doktorum..bence doktor onayı ile içildiğinde hiçbir zararı yoktur..bebeğin ilk gelişimini çok olumlu etkiliyor..

FOLİC ASİT DÜŞÜĞE NEDEN OLUR DİYENLER ; arkadaşlar bu tezinize kesinlikle katılmıyorum,düşük neden olur bebek sağlıksız ise ve annede bir sorun varsa düşük olur.. benim düşüğüm kan pıhtılaşması nedeniyle düştü,,şimdi hamileyim folic asit te kullanıyorum bir zararını görmedim...

allahım tüm isteyenlere bir an önce sağlıklı gebelik ve sağlıklı bebekler nasip etsin..

merhaba arkadaşlar bende 3 buçuk yıllık evliyim bizde bebek istiyoruz. doktora gittim kistim vardı tedavi oldum şimdi folic plus kullanıyorum bugün 2 ci kutuya başlıyacağım inş bizlerde hamilelik duygusunu tadarız.a.s

teşekkurler kıslar fikirleriniz icin kullanmaya başladım ama hayırlısı bakalım faydasını gorursem yazarım inşallah hamiş oldugum haberini werirmmirmirmirmir

bende 1 seneden fa<ladır kullanıyorum gebelik öncesi alımı bebekte beyin gelişimi sinir sistemi için çok gerekli önemli bi ilaç yani gebeliği hızlandırmıyo peki folik asiti doktorunuzmu verdi kendi başınızamı alıyorsunuz çünkü doktorum bana folikasit artı aspirin verdi

ben gebe kalmayı kolaylaştırdığını falan duymadım, bu fikre de pek aklım yatmıyor açıkcası. folic asit bebeğin omurga sistemi oluşurken anormallikler olmaması açısından önemliymiş. arkadaşlar, doktorlar hamile kalmaya karar verdiğimizde folic asit kullanmaya başlamayı öneriyorlar çünkü bebeğin omurga sistemi ilk 28 günde oluşurmuş ve bildiğiniz gibi ilk 21 gün genelde hamile olduğumuzu bilmeyiz daha çok adet gecikince öğreniyoruz hamile olduğumuzu ve ilk 21 gün geçmiş oluyor habersiz, folic asitsiz. folic asit kullanılmaması bebeeğin sağlıksız veya düşük kilolu vs. olacağı anlamına gelmiyor sadece daha bir koruma sağlıyor yada oluşması muhtemel bir sakatlığı önlüyormuş. sonuçta annelerimiz folic asit falan kullanmamışlar :) ama eğer bir hamilelik planlıyorsanız zararı yok, yayarı var niye kullanmayalım.

ben hamile kalmadan 3 ay önce başladım günde 1 tane içiyordum arada unuttuğum için 5 haftalıkken falan bitti bebeğe çok faydası oluyormuş şuan 28 haftalık hamileyim dr söylediğine görede bebeğim gayet normal kemik gelişimi çok sağlıklı dedi bence önceden başlayın hem hamile kalınca günde 3 tane veriyorlar buda kilo yapıyormuş kullananlar öyle diyo erken başlayın zaten sizin vücudunuzun ihtiyacı olamdığından biriktirecektir o vitaminleri hiçbir zararı olmaz

canım bi türlü inanamıyom ben buna her başladıımda bırakıom tekrar bakalım kullanan varsa paylaşsın bizimle işe yaradıysa

tatlım eğer bir sorun yoksa en etkili yöntem yumurtlama dönemlerini takip etmek.
ben hamile kalmadan önce doktoruma gidip "3 ay sonra hamile kalmayı planlıyorum ve önceden hazırlık için ne yapmalıyım" diye sormuştum:) doktorumda gülümseyip nekadar programlısın demişti. ve folic asit e başladım o gün. bunu bebeğin ilk zamanları vücudumun onun gelişimine hazır olması için olduğunu söylemişti. yani tamamen bebeğin gelişimi ile ilgili birşey.
ve ben 3 ay sonra planladığım gibi hamile kaldım. takvim yöntemiyle. sikluslarımı hesapladım her ay.
ama şimdilerde amerikada hamile kalmadan 1 yıl önce folic asite başlanması için çalışmalara başlanmış. bence hamile değilsen hemen başla derim ben.
sağlıklı bebekler nasip etsin allah herkese...

bende hamile kalmadan folik asid alanlardanım...
ve bu bebeğin gelişimi için çok önemli..özellikle sinir sistemi, nörolojik gelişimi ve omurga sistemi için.dr da öle sölemişti...zaten hamileliğin ilk üç ayında folik aside devam ediliyor ... sonraki aylarda ELEVİD e geçiliyor ki bu vitamindede folik asit mevcut...
yada sadece folik asidi yiyeceklerden almalısınız...ki bu biraz zor...
ve ayrıca folik asit sadece bebek için değil... belli zamanlarda herkesin kullanılması gereken bişi .. yeterince folik asidi yediklerimizden alamıyorsak takviye niteliğinde zaten dr öneriyor....

ben hamile kalmayı planladığım ay adetim çok sancılı ve farklı olmuştu bende bi sorunmu var die doktora gittim oda bebek isiyrosan başla folic asite dedi o ay başladım ve 2 ay sonra hamile kalmıştım...ama onun bi etkisi olduğunu sanmıyorum..

Arkadaşlar Folic asit bebeğin gelişimi için son derece önemli,3 ay önceden kullanılması gereken bir vitamin..Hiç ihmal etmeyn lütfen..Planlı gebeliklerde çok büyük bir rol oynuyor.

kıylar bende hamıle kalmadan basladım bakalım bır haftam kaldı bellı olucak

Kızlar ben diyabet olduğum için planlı gebelik olmak zorunda.6 ay öncesinden hazırlıklara başladık.bir sürü tetkikler falan.doktorum bebeğin sinir sisteminin gelişimi açısından 4 ay öncesinden folik asite başlattı.Bebeğe hiç bir kötü etkisi yok benim bildiğim.Zaten nette de araştırırsanız folik asit alımının gebelik öncesinde başlanması gerektiği yazılıdır.Folik asit sadece ilaçla alınan bir şey değil.Bazı meyve ve sebzelerde de var.Brokoli, yerfıstığı vs.Fakat bunlardan alınacak folk asit yeterli olmayacağından ilaç ile ilave alınmalıdır deniyor.yine de siz bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…