Hamiliyim Yarım olan karpuz taşdım sıkıntı olur mu acaba?

Sevimsizpamukseker

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
774
21
24
Daha ilk üç ayın içindeyim inşallah bir şey olmaz geçen sefer düşük oldu
Dikkat etmeye çalışıyorum ama bazen farketemiyorum eşimde abarttımı filan düşünüyor kendiside söylüyor ağır kaldırma karpuza dersem onu da ben mi diyecek
Gülünecek ama benim yaşadığımı kimse bilemez arkadaşlar

Son düzenleme:
Takıntı değil geçen seferki gibi olmasını istemiyorum birde yarım karpuz hafif belimi ağırttı

İnşallah keseyi kalp atışını bir duyayım başka bir şey istemem leklenme de olmasınıdan korkuyorum istemiyorum geçen sefer oldu sonra düşük oldu doktorda sıkıntı dedi lekelenme

Karpuz deyince 10 kg bi şey sandım. Ben de bi 6-7 kg taşıyınca telaşlanmıştım ama insanlar 2. 3. Çocuklarını doğuruyor ilk çocuklarını taşımaya devam ediyorlar o sırada, 1.5 kg karpuzdan ne olabilir? Sizin ilk gebeliğiniz sağlıksız gebelikti, sağlıksız gebelikte 1 tane elma taşısanız yine ilerlemezdi çünkü vücut sağlıksızı uzaklaştırmaya programlı. Kayınvalidenizi dinlemeyi bıraksanız mı beliniz mi gevşek dedi yine ne dedi?

tekrar düşük yaşamak istemiyorum
İaynı şey yaşmak istemiyorum
geçen seferki gibi olmasını istemiyorum
leklenme de olmasınıdan korkuyorum istemiyorum geçen sefer oldu sonra düşük oldu
konu sahibi o kadar negatif negatif cumleler kurmussun ki biraz dikkat et lutfen agzindan cikana laflara. konustugumuz seyleri hayatimiza cekeriz. sen boyle diye diye hayatina olumsuz seyler çekiyorsun.
cok mu zor "allahin izniyle bu sefer saglikla doguracagim" demek de negatifi, eski olumsuzluklari anip duruyorsun?
ilk bebegim dusuk dedigin de kimyasal gebelik.
pek cok kadin bunu yaşıyor, farketmiyor bile.
5. haftadaymissin. bebek bekleyip gün gün takip etmesen belki "adetimi bir hafta gec oldum" diyecektin hic aklinda dilinde düşük kelimesi olmayacakti.
o kadar da büyütecek bir sey degil - ki defalarca tekrarlanmadiysa-
karpuz dedigin sen de yazmissin 2 kilo diye.
sence iki kilo karpuz mu bebek icin daha zararli yoksa yaptigin stres mi?
biraz kendini sakinlestirmeyi öğren yoksa kalan 8 ay coook zorlanirsin.
ayrica bir arkadas daha yazmis, insanlar hamileyken ilk cocuklarini kucaklarindan indirmiyor, bebek arabalarini kaldiriyor indiriyor diye. birkac kilo agirlik zarar verse onlara verirdi. hic bir sey olmaz merak etme.

Takıntı değil geçen seferki gibi olmasını istemiyorum birde yarım karpuz hafif belimi ağırttı
Takıntı tam da bu şekilde oluyor. Biz ne söylersek söyleyelim aynı şeyleri söylüyorsunuz. Allah çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Bu gebeliğiniz kaç haftalık. Daha ağustos ayında kimyasal gebelik geçirmişsiniz.

Önceki gebeliğiniz sağlıksızmış. Ben hiç dikkat etmedim gebelikte, en başından beri ağır da kaldırdım uzandım da eğildim de. Şuan 31 haftalık hamileyim cam sildim bugün canım çıktı :). Normalde yapmadığınız şeyleri tabi ki yapmayın. Ben normal hayatımda da ağır kaldırdığım için falan bişey olmadı şükür. Artık karnım çıktığı için kaldırmıyorum onun yerine sürüklüyorum sürükleyebilirsem. Bugün 19lt damacana sürükledim. :). Evde su yoksa ve pazarsa 5litre su alıp eve taşıdığım oluyor marketten.

Bravo valla maşallah ben hamile olmadığım halde yapamıyorum bu dediklerinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…