hamileyken zayıflayabilirmiyim?

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.625
arkadaşlar 6 haftalık hamileyim ve 64 kiloyla hamile kaldım ve biliyorum kiilerleyen aylarda çok kilo alacağım.ancak benim normalde olmam gereken kilo 54 yani on kilo altı.yememden içmemden ödün vermeden sadece yürüyüş yaparak 3.ayıma kadar acaba kilo verebilirmiyim ve bu zayıflama bebeğe zarar verirmi?eğer riskli olursa denemiycem bile,lütfen bilgisi,düşüncesi ve deneyimi olan arkadaşlar yazsın.

arkadaşlar 6 haftalık hamileyim ve 64 kiloyla hamile kaldım ve biliyorum kiilerleyen aylarda çok kilo alacağım.ancak benim normalde olmam gereken kilo 54 yani on kilo altı.yememden içmemden ödün vermeden sadece yürüyüş yaparak 3.ayıma kadar acaba kilo verebilirmiyim ve bu zayıflama bebeğe zarar verirmi?eğer riskli olursa denemiycem bile,lütfen bilgisi,düşüncesi ve deneyimi olan arkadaşlar yazsın.

bende 62.5 kiloyla amile kaldım 4 ayda 3,5 kilo aldım 66 yı gördüm bende üstelik gebelik diyabeti çıktı diyet yaptım yüyrüüş yapamadım biraz sorunlu hamileliğim ve bir kilo vermişim diyetisyen bana hamilelrin kilo vermseni tavsiye etmiyoruz bizim hamilelikte yapacağımız şey fazla kilo almalarını engellemek dedi

canim ben kilo verebilecegini sanmiyorum.hicbirsey yemesende ortalama 7 kilo alacaksin zaten bebekten dolayi.keske hamile kalmadan kilo verseydin ama olsun hamilesin artik ve bebeginin sagligini dusunmelisin.bence oncelikle doktorunla gorus o sana gunluk neler yemen gerektigini soyleyecektir ona gore yemen gerekenleri gunluk ihtiyacin kadar ye fazlasini yeme.ve alabilecegin en az kiloyu alarak doguma git.dogumdan sonra verirsin insallah butun fazlaliklari..sevgiler..

eger ben gibi bulantilarin olurda birsey yiyemezsen zaten kilo verirsin. ben iki ayda 6 kilo vermistim.
ama kilo vermek icin cabalamani onaylamiyorum acikcasi. bebek saglikli dogsun iyi gelissin de, o kilolar nasil olsa verilir, bence kafana bile takma..

bence hamillelikte kilo verilmesi yanlis cunku bende bir anneyim dogurana kadar 14 kilo aldim onemli olan bebegin sagligi dogumdan sonra gidiyor cogu risk altina girme bence bebegin iyi beslensin derim

saglikli beslendigin sürece zaten fazla kilo almazsin ve bebegin icin kilo vermekten vazgec yanlis olur...bebeginin sagligi icin

ilk üç ay yani 12. aya kadar zayıflanıyor.
Ama çaba harcamayın.Normalde spor yapmıyorsanız şimdi spora kalkışmak zararlı zaten.
Hamile kalmadan önce zayıflamak ideal olan, artık hamilelik sonrasına plan yapın.

ilk aylar zaten mide sorunuyla geçer genelde.ıstemesende kilo verirsin.Ama eğer iştahım açık hala yiyorum diyorsan biraz yürüyüş yaparak fazla kilo alımını engellemiş olursun.Sonraki aylar istesende veremezsin yemesen bile alıyorsun çünkü bebiş alıyor...

Birde sakın aç bırakma kendini bu aylarda.Sık ve az ye meyve sebze ye.Uzun süre aç kalmak bebeği besleyememene ve keton oluşmasına neden olur.Yani vücudundaki depolar yıkılmaya başlar bu da bebeğe zarar verir....

X