Hamileyken yatış pozisyonu...

Bilgenurrr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2014
35
8
86
43
Merhaba Arkadaşlar,

Ben hamileliğimin 7. ayı içindeyim ve ağrıların en yoğun yaşandığı dönemlere girmiş bulunmaktayım. Doktorum tarafından da, internette araştırdığım her yerde de "hamilelerin sol tarafa yatmaları gerektiği" tavsiye ediliyor. Buna uymaya çalışıyorum ama sürekli sola yatmak çok sıkıntı oluyor. Her yerim tutuluyor ve ağrılar ikiye katlanıyor. Sırt üstü yatıyorum bazen, o zaman da farklı ağrılar oluyor. Şunu merak ediyorum, sürekli mi sola yatmak gerekiyor? Sağa yatsak yada sırt üstü yatsak bebeğe zararlı mı oluyor? Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

sola yatmak gerekiyor evet ama çok ağrı oluyor mecbur değişim yapıyorum ben, sağa dönüyorum mesela bir müddet sonra tekrar sola dönüyorum. ama sırt üstü yatmamaya çalış o iyi değilmiş canım hiç. sola yatınca kan akışı daha iyi oluyormuş, sağdan da oluyormuş akış ama soldaki gibi değil. doktorum solun ağrıyınca sağa dön dedi sonra tekrar sol dedi. ama gün içerisinde tv seyrederken falan solda durmaya çalış dedi, gün içinde ağrı daha az oluyor ama geceleri çok kötü

ben gunduz hep saga uzanıyorum
gece yatarkende sola uzanıyorum
sırt ustu sadece gunde 2 saat uzanıyorum ondada ayagımın altına baya yuksek yastık koyuyorum
sırt ustu yatmak rahıme ve makata baskı yapar
sadece sol tarafına yatmana gerek yok yoruldukca saga yatabılırsın
sola yatınca kan akısı daha fazla oluyor bebek daha cok oksıjen alıyor onun ıcın onerıyorlar
hayırlı olsun bebısınız

Arkadaş doğru demiş canım... Geçrekten doğuma kadar zorlu bir sürece girmişsin... Ben de rahat uyku uyumanın hele ki sere serpe uyumayı özlemiştim... Elinden geldiğince soluna yat ama bu mutlak bişi değil elbette.. Sağına da dön... Ama sırt üstü yatmamaya çalış.. Sırt üstü yatınca sen de hissedersin karnın gerilir, kan akışı çok yavaşlıyormuş karın hacmin küçülüyormuş.. Zaten ben sırt üstü yatamazdım çünkü nefesim kesilirdi nefes alamazdım : ) Gece boyunca bir sağa bir sola bir sağa bir sola... Hele biraz daha geçsin.. Son6-7 hafta soldan sağa dönerken 5 dakika geçiyordu : ) Rabbim kucağında da göstersin inşallah hayırlı doğumlar..

Canim benim favori yatis pozisyonum zaten sol, sag sol degistire degistire yatiyorum, ama nedense sagda cok rahat edemiyorum bu yuzden cok uzun surmeden yine sola donuyorum istem disi.. Ayni yerde sabaha kadar yatsam her yerim tutulur heralde, buda hic saglikli degil, arada bir degistirmekte fayda var bence

36 haftadir araliksiz soluma yatiyorum diyebilirim onceleri bebek icin yapiyordum ama son zamanlara dogru mecbur kaliyorsun sola yatmaya . sirt ustu saniyorum bebege iyi degilmis oksijen gitmesi acisindan yuzustu zaten yatamiyorsunuz ben saga yattigim zamanda hersey agzima geliyor solda bu olmuyor . En iyi sol tarafda uyumak oluyor kolum bacagim uyussada

Merhabalar ben de sürekli evdeyim ve yatıyorum dikişim var. Bu konuyu ben de merak ediyorum. Gündüz çoğunlukla Sırt üstü rahat ediyorum. Geceleri sol sağ değişiyor. Bu haftalarda sakıncalı mı Sırt üstü ne zamana kadar yatılabiliyor?

Sırt üstü ve sağa dönüp yatınca hemeroid problemi ve vucutta ödem toplama sorunları ortaya çıkıyor.Sırt üstü yatmakta rahmi olduğu gibi vucuda baskıya maruz bırakıyor bayılmalara kadar yol açıyormuş tansiyon düşürüyormuş.Bende huzursuz bacak sendromu yaşıyorum.37. haftaya geldim sola yatmakta ısrarcıyım.Sola yatınca bebek daha iyi besleniyor.Sağa dönünce ve sırt üstü yatınca büyük damara baskı yapılıyor problemler olabiliyor diye korkuyorum.Son bir haftadır geceleri ağlayacak oluyorum acılarlaa uyanıyorum önce ayağa kalkıyorum sonra sağa dönüyorum 10 15 dk o şekilde yatıyorum solu dinlendiriyorum.Tekrar dönüyorum.Bu şekilde geldik bu haftaya kadar hayırlısıyla sağlıkla doğsunlar herşey onlar için

ben su an 16. haftamdayım, sag sol sırt ustu karısık pozısyonda yatıyorum.. zaten hep cenın pozısyonunda donerek uyurum sımdıde bırsey degısmedı...

cok teşekkür ederim arkadaslar, bende sola yatmaya çalısıyorum ama cok agrı yapıyor bir süre sonra. uyusuyor her tarafım. sırt üstü yatıyordum ama artık yatmamaya calısayım. sağa dönüp solu dinlendirmek en mantıklısı. Allah korusun bebişe bişi olmasın da... Hepinize sağlıklı hamilelikler ve doğumlar dilerim.

Sola yatmak mi gerekiyormuş . enteresan. eskiler hep der kalp solda olduğu için sola yatmayin. Doktora sorayım bende.

Benim doktorum 32 den sonra onenlı dedi.
Ve zaten sen yattıgında anlarsın rahatsız oldugunda donersın dedi,hala her turlu yatabılıyorum

sırt üstü yatsam zor kalkarım ben
nasıl yatabılıyorsun? :=) sol taraf denıldıyse, soldan başka bır tarafa dönüş yok dıye bır kural yok. sureklı sola yatmak zaten yanını agrıtır. vardiyalı çalışsın yanların; sol agrırsa saga, sağ agrırsa sola yat. bu durumda önemlı sey senın rahatlıgın.

canim ben hamilelijde nasil rahat ediyosam oyle yatardim ama en cok sola.birtek sirtustu yatmak sakincali baya nefesdarligi yasatiyor cunki buda oksijensizlikden oluyormuş

Ben de bunu özellikle doktoruma sormuştum, sola yatmanızı tavsiye ediyoruz, demişti. Çünkü bebeğe kan ve oksijen taşıyan damar sağ taraftaymış, sola yatınca bu damarların üzerindeki baskı azalacağı için, bebeğe de anneye de daha çok oksijen taşınıyormuş, böylece bebek de daha iyi gelişiyormuş. Ancak arada sırada sağınıza dönmenin de zararı yokmuş. Mesela benim arada dönmem gerekiyor, çünkü miniğin ayakları sol tarafta, soluma yatınca o kadar çok patinaj yapıp, ayaklarını ittiriyor ki, etim acıyor. Sırt üstüyse zaten yatamıyorum, karnım acıyor, bir de sırt üstü yatınca omuriliğe daha çok ağırlık bindiği için sırt ağrılarına da sebep oluyormuş. Oyy vallahi döne döne yatmayı, yüz üstü yatağa gömülmeyi özledim.

Sola yatmak benim icin hep iskence oldu. Sola yatinca kalbim sikisiyo sanki,ama saga yatinca daha rahat nefes aliyomus ve daha rahat ediyomus gibi hissediyorum.

Fakat hamileler icin en saglikli yatis sekli evet sol yana yatmak. Tabiki surekli sola da yatamazsin, saga da. Mumkun oldugunca sola yatmaya calis ama saga da yat sirt uatu de yat. Paylastir yani.

Ya bende gobegimin uzerine devriliyorum yan yatinca uyaninca farkediyorum. Utanmasam yuz ustu yaticam, korkuyorumda bisey olurmu olmazmi bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…