Merhabalar,
3 ay çocuk denedikten sonra 3. ayda gelen ve 1 gün süren kanamadan sonra doktora gittim. Adetlerimde bir düzensizlik olduğunu düşünüyordum. Doktor yaptığı vajinal muayenede yara daha doğrusu damarlanma olduğunu söyledi. Aletle de baktı, parmak testi de yaptı (bir parmakla kontrol yapıp diğer parmakla karına bastırılıyor ağrı varsa yerini bulmak için. Bu kontrolü yaptığında tuhaf gelmişti ama daha sonra yapılan bir muayene olduğunu okudum internette)
Smear ve kültür testi yapıldı, sonuçlar daha çıkmadı ama yakma yapılacağını söyledi. Daha hiç çocuğumuz olmadığından korkuyordum yara işleminden ama daha vahim olanı hala adet olmadım, sanırım hamileyim.
Doktor gebelik testi yapmamamı, sonuçlar çıkınca kana bakacağını söyledi. Sonuçlar çıkmadan panik yapma dedi ama aylardır çocuk isterken şimdi moralim çok bozuk. Yarayı yaktırmazsam bebeğe zararı var, dondurma hamileyken yapılmıyormuş ama hamileyken yara yaktıran da duymadım, okumadım.
Aranızda hamileyken yara yaktıran varsa lütfen paylaşır mısınız? Sadece sözlü sorduğum başka bir doktor da smear iyiyse birşey yapmamayı tavsiye etti ama görmeden. Bu sefer de bebek için riskli olmasından endişeleniyorum..
Çok endişeliyim, hem yapılan kontrolden hem de yaradan dolayı. Böyle bir durum yaşayan, hamileyken yara yaktıran var mı?