- 10 Nisan 2009
- 22
- 0
- 40
-
- Konu Sahibi mariposita
arkadaşlar bebekler sizin kediler sizin ....
bebeğinizi istediğiniz ortamda büyütebilrsiniz...
ben kesinlikle evinde hayvan besleyen birinin evine girmem...
nasıl sigara içmeyen birine sigara leş gibi kokuyosa bilinki hayvan beslenen evlerde öle kokuyor...
sigara içen birisi ben kokmuyorum dediği gibi hayvan besleyenlerde bunu diycekler...
ama kokuyo.....
hayvanları doğasına bırakın özgürce yaşasınlar......
babies film, ben film indirilen sitelerden indirmiştim. bebeğim özellikle tibetli çocuk kadar doğal ortamda büyüsün isterdim.özelden yazıyorum şimdi.
ben hamileykende dogumdan sonrada yillarca kedi besledim.cesitli cocuk doktorlarina danistim.ben almanyada yasyiorum, nerdeyse tüm almanlarin evinde kedi köpek var.onlarin cocuklarida bizimkiler kadar normal ve saglikli.hicbir sakincasi yok akrabalarinizin ailenizin ve cahil insanlarin sizi bunaltmasina izin vermeyin.köpek zaten dinimizde caiz degil evde beslemek ama kediyi peygamber efendimiz (sav) bile cok sever beslermis.hatta ona kedilerin babasi diye isim vermisler.su an ikinci kez hamileyim ve yine bir yavru kedi aldik.ilki birgün cikti ve dönmedi eve 4 yil kaldi bizimle.bebeginizin alerjisi olmadigi sürece hicbir sakincasi yok.kediler son derece temiz ve uysal hayvanlar.lütfen asilarini yaptirin ve 6 ayda bir parazit ilacini verin.cocugunuz varsa mutlaka kuduz asisinida yaptirin.onun disinda bir cocugun bir hayvanla büyümesi kadar güzel birsey yok.
çok güzel yazmışsınız aklıma takılan bişi bizim vet 2 ayda bir iç dış parazit yapıyor , çokmu sık yaptırıyoruz acaba. benimde bira yadan az bir zamanım kaldı kuzum gelicek inşallah pisim hep karın hizamda yatıyor sol tarafa yatıyorum yavrum oda bir patisi karnımda yatıyor bunu bu ara sık yapıyor bebişle temas halindelerheralde :))))))))))))
Sevgili moon 83,
kediniz ev kedisi ise ilerde 6 ayda bir yeter,birde cig et vermiyorsaniz tabii.ama disari cikiyorsa avlaniyorsa veya düzenli cig et sakatat veriyorsaniz parazit ilaci 3 ayda bir yeterlidir.benim ilk kedim geceleri cikardi.dolasir sabah geri gelirdi.yilda bir asi yaptirirdik kuduz dahil, 3 ayda bir parazit kürü.simdi 2 haftadir yeni bir kedimiz var.ev kedisi olarak kalmasini istiyorum.cünkü öbürü bir gün cikti (8 ay önce) ve bir daha dönmedi.cok üzüldük, dört yildir bizimleydi.ev kedilerinde asi bile 2 yilda bile yeterliymis, veterinerleri zengin etmenin alemi yok sonucta.cünkü disariyla temasi yok hayvanin.
daha sen dur.bebegin bir büyüsün bir yasina gelsin müthis oynuyorlar.ve inan kedi bebege acayip toleransli davraniyo.yani bebek bilmeden cekistirsede canini istemeden acitsada, bizim kedimiz ogluma asla zarar vermezdi yani tirmalamazdi isirmazdi.bizim icin bebegin önemli oldugunu bilirdi.ama kiskanirdibebegi kucagimiza alinca oda gelirdi hemen.bende burdayim gibisinden.cok üzüldük gidince.müthis hayvanlar kediler.