Doğuma Hazırlık hamileyken ortaya çıkan alışveriş çılgınlığı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

giovinetta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
222
9
46
Diğer
Hamileyken bebeğime gerekli ürünlerin en iyisini alabilmek için çok vakit kaybetmişim. Onlarca sitede yüzlerce fotoğrafa bakıp, belki de binlerce yorum okudum. Bebeğim 8 ayını bitirdi. Evin içi bebek malzemeleriyle dolu (hala da ihtiyaç çıkıyor). Aslına bakarsanız boşuna stres yapıp kılı kırk yarmışım.

Benim yaşadığım yerde gezip bakabileceğim bebek mağazaları yok. Bu yüzden resmen internetten alışveriş bağımlısı oldum. Beğenmeyip geri gönderme hikayem de çoktur. Geçenlerde eşim dedi ki 'O kadar inceledin, iyisi olsun dedin, hangi birinin araştırdığın özelliklerini kullanıyorsun' :))) Hakikaten de en iyi özelliklere sahip en uygun ürüne ulaşmak için onca çaba harcadım, şimdi yalnızca "işlevlerini" görüyorlar. Örneğin bebek arabası. Her türlü özelliği olsun dedik aldık, kullanırken hiçbiri aklıma gelmiyor, kullanmıyorum sürüp gidiyorum :)) Sonra daha basitine ihtiyaç duyup tekrar masraf yapıyorsunuz! Oto koltuğu, ana kucağı, mama sandalyesi, puset (aaa, bi de hafifi lazım çıkıvermek için!), temizlik eşyaları, emzirme minderi-yastığı, biberonlar, emzikler (emse içim yanmayacak), bebişin gelişiminin farklı olabileceği düşünülmeden alınan 0-3 ay için alınan cicişler, sanki ülkede bezler tükenecekmiş gibi stoklanan 3-5 mega paket 3-6kg bebek bezleri (ilk ayında 5 kiloya ulaşacağını bilemezdim :)) Aklıma gelemeyen, kılı kırk yarıp aldığım ihtiyaçlar ve ihtiyaç zannedip yığdığım o kadar da gereksiz olan bisürü şey... "İlk çocuğum" diyerek çılgınca alınan onca şey... Öyle çok param olduğundan değil; giymedim giydirdim diyebilmek için belki de.. Ama anneleri dinlemek lazım sanırım.

İnsan yaşamadan bilemiyor tabi. Hamileyken alışveriş konusunda mantığını yitirenlerdenim :) Demek ki bu sebeple ikinciye daha rahat olunuyor ve yeni anne adaylarına onca ahkam kesiliyor "Çocuğun giydiği haram yediği helal yavrum". Çocuk dediğin 3 yılda alınan herbişeyi tüketiyor. Geride kalanlara israf mı desen masraf mı?

Daha 8 ayda hissettiklerim bunlar. Herkes benim gibi düşünmeyebilir tabi.

Sanırım sakin ve serin olmak gerekmiş. Oto koltuğunun yassı kafa sendromunu önleyici pedi, mama sandalyemizin çok aranan ama hiç kullanılmayan 5. kademesi, pusetin tam kapanabilen ama hiç kapatılmayan zavallı tentesi vb. diğerleri öyle diyor

ayyy çok şekersin canım ya ne güzel yazmışsın gözümün önünden aldıklarım geçti bi an desene benim de senden farkım yok ama işte insan eng:89::90:el olamıyor napalım.

Demekki hamilelikte kronik bir rahatsızlık bu.Bende mega boy 3-4 paket yenidoğan bezini stokladım( Ayrıca sürekli kusuyor diye 15-20 tane 0-3 ay tulumu yenidoğan takımlarını saymıyorum bile...Ve ben henüz doğum yapmadım ama ne kadar saçmaladığımı oğlumun eşyalarını yıkayıp ütülerken anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…