Hamileyken işsiz kaldım, aklıma bir çözüm geldi! Akıl verin lütfen...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ADACYO, doğumdan sonra evde bebek/çocuk baksın mı?

• Bence evet, bu iyi bir fikir, neden olmasın?

OY: 34 45,9%
  • Hayır, bence 2 çocuğa yetişemez...

OY: 29 39,2%
  • Hayır, ben olsam güvenmez ve çocuğumu emanet etmezdim...

OY: 4 5,4%
  • Kararsızım, kimbilir, belki de...

OY: 7 9,5%

• Ankete Katılan
    74
canim biraz zorlanirsin belki ama olabilir yinede dedigin gibi beebgin zor zamanlarini atlattiktan sonra 1 -1 bucuk yas arasi cocuga bakabilirsin 2 ve üzeri inatci oluyo cünkü e bir yas altida zor olur senin icin bende bebgim 1 yasina geldikten sonra bu isi yapmayi düsünüyorum ama senin acil ihtiyacin var sanirim bu kadar bekleyemessin belki Allah hakkinda hayirlisini verisn canim

neden olmasın süper bi fikir hem bi anne zor durumdan kurtulur bebişini emin ele teslim eder hemde sende rızkını çıkarırsın jnm neden olmasın biraz zorlanabilirsin belki ama annelik sana her işin üstesinden gelmene yardımcı olur fazla zorlanmayacağını düşünüyorum jnm

güzel fikir bence bakabilirsin.iki çocuğu olanlar da bir şekilde yapıyor bunu ama bakacağın çocuk biraz daha büyük olsun bence.Allah hakkında hayırlısını versin canım...

güzel fikir bence bakabilirsin.iki çocuğu olanlar da bir şekilde yapıyor bunu ama bakacağın çocuk biraz daha büyük olsun bence.Allah hakkında hayırlısını versin canım...

Kızlar desteğiniz için çok teşekkür ederim... Başta daha olumlu başlayan anket, gittikçe olumsuza dönmeye başladı... Bakalım ne sonuç çıkacak... :sm_confused::sm_confused:

Kızlar desteğiniz için çok teşekkür ederim. başta baya olumlu başlayan anket, gün geçtikçe olumsuza dönmeye başladı. Bakalım ne sonuç çıkacak...:sm_confused::sm_confused:

canım Allah sağlıkla kucağına almak kısmet etsin bebeğini inşallah..

iki bebeğe hatta bir bebeğe bile bakmanın ne kadar zor ve yorucu olduğunu bebeğin doğduğunda anlayacaksın..

bak benimde daha geçen hafta 1 yaşına girmiş bebeğim var,6.aydan sonra emeklemeye başladığında aman düşmesin bir yeri acımasın diye peşinden gezmekten mahvoldum vallahi..şimdi birde yürüme aşamasında inan dur durak yok hiç..bide çalışan anneyim bu sabah 2 saat uykuyla geldim işe..sen düşün artık halimi..

bebeğin biraz büyüdükten sonra sende aynen ben ve tüm anneler gibi sürekli peşinden dolaşacaksın,büyüdükçe gündüz uykuları azalacak bırak 2.bebeğe bakmayı yeri gelecek yemek yemeye bile fırsatın olmayacak.. tabii bunların hepsi geçici dönemler ama çok yoruyor insanı..

bence bebeğin doğsun birkaç ay geçsin ozaman zaten sen kendi kararını vereceksin bence :))

Allah yardımcın olsun inşallah canım... daha bebeğin doğumuna 2-3 ay var anladığım kadarıyla umarum bu süre içinde eşin bir iş bulur ve sende evinde sadece kendi bebeğinle rahat rahat ilgilenerek anneliğin keyfini çıkarırsın...

bence gayet guzel bir fikir.
hem eve yine cift maas girer hem de kendi cocuguna kendin bakmis olursun.:teytey:
bir tasla iki kus.
zaten psikologlar bile 3 yasina gelene kadar anne baksin calismasin diyorlar.
cocugum yok dolayisi ile iki cocuga birden nasil bakilir bilmiyorum ama
kucucuk bebegini birakip ise gitmekten zor olmasa gerek.
Allah kolaylik ve saglikli dogum nasip etsin.:ecrin_bebek:

annen yakin oturuyor mu, saglikli mi
diyelim ki calisiyor olsan kim bakacakti cocuga bakici mi ailen mi

bencede çok güzel fikir.tabiki bakabilirsiniz...hem kendi bebeginize bakarsınız hemde para kazanırsınız.

bence çok guzel dusunmussun. hem bebegını buyutursun hem de baska bır çocukla ılgılenebılırsın.. kaydirigubbakcemile5 dunyanın en guzel ıslerınden bırı de çocuklarla ılgılenmek... hemde para kazanırsın... bebegıne ve sana sevgıler... a.s.

evet canım, nasipse ilk bebeğimi doğuracam 2,5-3 ay içinde...

Allah hayirli,saglikli evlat versin iyisallah,
evlat buyutmek,yetistirmek zaten buyuk bi sorumluluk bide emanete bakmak,baskasinin cocuguna bakmak dahada buyuk sorumluluk....
bunlara kendini hazir hissediyosan,hakkinda hayirlisi olsun derim...a.s.
her ne kadar cocuk bakmayi biliyoruz desekte,bebek dogduktan sonra cok daha baska seyler ogretiyo insana,
yani ilk defa anne olacagina gore,iyi dusun derim,bu isin artilari oldugu kadar eksileride var...........yanllis anlama seni kirmak istemem........cok buyuk sorumluluk bence,
hakkinda hayirlisi olsun derim ,tekrardan)))

Son düzenleyen: Moderatör:
kendi yeğenimi düşündüm konunuzu okuyunca. daha minik bebekken, ilk çocuğunu dünyaya getirmiş, kendini çocuk bakımında yeni yeni geliştirmeye çalışacağını düşündüğümüz bir anneye güvenemeyebilirdik.

ancak şu anda 13-14 aylık ve oyun oynama zamanı başladı. aynı yaşta bir bebeği olna bakıcı biçilmiş kaftan olurdu, çünkü oyun arkadaşı da olmuş olurdu bizim ufaklığın.

ayrıca seneler evvel oturduğumuz apartmanda bir komşumuz kendi çocuğuyla yaşıt bbir komşu çocuğuna bakıp para kazanmıştı. 1-1,5 ya da en fazla 2 yaşındaydı çocuklar o zaman.

yani şu anda size acil bir çözüm olamayabilir belki, belki de olur, sadece düşündüklerimi yazmak istedim.

bir de sizin bebeğiniz küçük olduğunda daha çok uykuya, sessizliğe (kimi bebek aramıyor) ve sizin ilginize ihtiyaç duyacak o arada daha büyük yaştaki çocuk kendini dışlanmış hissedebilir ya da aileler öyle olabileceğini düşünebilir.

ümidinizi kırmak değil niyetim, bakıcı konusu yakın tarihte evimizde çok konuşulmuş bir konu olduğu için düşüncelerimi paylaşmak istedim.
a.s.

Adacyo merhaba,
Bu topiği bugün gördüm ve çok üzüldüm. Hamileyken seni işten çıkaramazlar aslında. Sonuçta doğum iznine hak kazanacaktın. Bu ne olacak? Sana tazminat verdiler ama bu ücreti de dahil ettiler mi? Bence çok geçmeden hakkını ara. Karşı dava aç. Kesin kazanırsın. Hem hamilelik parasını alır hem de işe döndürülme hakkını geri alırsın. İşe geri gitmek istemessen de bunun karşılığında max 8 brüt maaş alırsın. Bizim iş yerinde hamile olmadan işten atılanlar bile dünya kadar para aldılar. Sen daha mağdur durumdasın canım. Hakkını yedirtme derim.

İlk önce hayırlısıyla bebeğini kucağına almanı dilerim.
Her iş yerinde hamile olan bayanları bi süreden sonra işten çıkarıyorlar fazla verimli olamadıkları için...
Evde bebek bakma konusuna gelincede bence bu söylendiğin kadar kolay bir şey değil.
Zaten senin bebeğin küçük olucak ve diğer bakmayı düşündüğün bebekte... bazı bebekler çok sorunlu olur uyku sorunu gaz sorunu vs vs vs... Yani ikisinden birini ister istemez ihmal etme gibi bi durum olabileceğini düşünüyorum...

Son düzenleme:
cnm allah yardımcın olsun.. zor olabilir ama yapabilirsin gibi geld bana..

canim bence önce kendi cocuguna adapte ol
tabiki ilerde bakabilirsin ama cocugunun huyu suyu belli degil
allah vermesin ama belki huysuz bir cocuk olacak
sana zor olur
ama ilerde tabiki güzel bir fikir neden olmasin
hayirli dogumlar dilerim sana

canım işten çıkarılmna üzüldüm.çoçuk bakbilirsin tabi.ama doğumdan sonrabir 2 ay geçsın bence onda sonra şöyle 8-9 aylıkta itibarnkı bebeklere bakabilirsin.böyle birşey düşündüğüne göre sorumluluklarının farkındasındır canım benım.Allah yrdımcın olsun.inş hersey yoluna girer...kndine iyi bak

Ben denemeni tavsiye ederim.Bazı bebekler daha fazla ilgi isterken bazıları annelerini daha az yora biliyorlar.o açıdan kesin bir fikir veremem ama denemeni isterim.Benim kuzenimin bebeği annesine neredeyse kendi gibi beş tane çocuk bakacak kadar şans veriyor ama gel görki benim bebeğim tek başına beş bebeğe bedel benim bebeğime benzerse bebeğin o zaman yapabileceğine inanmıyorum.Sen bir doğumunu yap o zaman duruma göre bir yol bulursun zaten meleğin kendi şansıyla kısmetyle gelecektir,içine daraltıp sıkma en büyük sorunun bu olur umarım bunlar insanı sıkan zaman zaman üzen ama çaresi olan dertler.Sana kolay güzel doğum dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…