kendi yeğenimi düşündüm konunuzu okuyunca. daha minik bebekken, ilk çocuğunu dünyaya getirmiş, kendini çocuk bakımında yeni yeni geliştirmeye çalışacağını düşündüğümüz bir anneye güvenemeyebilirdik.
ancak şu anda 13-14 aylık ve oyun oynama zamanı başladı. aynı yaşta bir bebeği olna bakıcı biçilmiş kaftan olurdu, çünkü oyun arkadaşı da olmuş olurdu bizim ufaklığın.
ayrıca seneler evvel oturduğumuz apartmanda bir komşumuz kendi çocuğuyla yaşıt bbir komşu çocuğuna bakıp para kazanmıştı. 1-1,5 ya da en fazla 2 yaşındaydı çocuklar o zaman.
yani şu anda size acil bir çözüm olamayabilir belki, belki de olur, sadece düşündüklerimi yazmak istedim.
bir de sizin bebeğiniz küçük olduğunda daha çok uykuya, sessizliğe (kimi bebek aramıyor) ve sizin ilginize ihtiyaç duyacak o arada daha büyük yaştaki çocuk kendini dışlanmış hissedebilir ya da aileler öyle olabileceğini düşünebilir.
ümidinizi kırmak değil niyetim, bakıcı konusu yakın tarihte evimizde çok konuşulmuş bir konu olduğu için düşüncelerimi paylaşmak istedim.
a.s.