- Konu Sahibi EU2
Bence evet, bu iyi bir fikir, neden olmasın?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım bu konudaki kararı anca sen verebilirsin
çünkü bir bebeğe bakmak çok zor
bir de öyle bir bebek bulabilcekmisin?
Bir bebeğe bakmak zor tabii, hele iki bebeğe bakmak eminim çok daha zor... Ama insan mecbur kalınca neler yapmaz ki diye düşündüm ben de...
Böyle bir bebek bulabilecek miyim konusunu inan düşünmek istemiyorum. Bu işe kalkışma kararı verirsem ve hakkımda hayırlısıysa, rabbim yardım eder diye umuyorum... :Saruboceq:
canım ii fikir bence,ama 1 yaş çocuğu al bencebakmak için Allah yardımcın olsun:Saruboceq:Kızlar merhaba. Bu mesajıma cevap yazıp, akıl verirseniz sevinirim...
Hamileliğim nedeniyle kriz bahane edilerek işten çıkartıldım. Eşim de ben işten çıkartılmadan bir ay önce, firması kapandığı için işsiz kalmıştı... Hamile olduğum için iş arayamıyorum... Benim aklıma bir çözüm geldi. Daha eşime bile açmadım konuyu...
Acaba diyorum doğumdan sonra evde bebek mi baksam? Yani kendi çocuğumla birlikte yenidoğan ve çalışan bir annenin bebeğine daha? Ya da belki de biraz daha büyük başka bir çocuk.. Böylelikle, kriz ortamında bile insanların ihtiyaç duydukları bir hizmeti verir, ben de rızkımı çıkarırım... İki bebeğe/çocuğa yetişebilir miyim sizce? İkisi bir arada büyür giderler... Ne dersiniz? :uhm::uhm:
Yoksa çok mu fena bir fikir bu? Ne olur bana akıl verin... Benim de bebeğimi bırakacak kimsem yok... Doğumdan hemen sonra, bu kriz ortamında iş bulmam zor. hele de bir bakıcıya para vermeme yetecek kadar iyi bir iş bulmak konusunda pek ümidim yok...
Yorumlarınızı bekliyorum...
Fikir olarak çok güzel ama uygulanabilir bir fikir mi derseniz,bence hayır:sm_confused:
Moral bozmak asla istemem ama gercekci olursak bence bu iş olmaz..
Birincisi bu daha ilk bebeginiz,tecrubeniz yok.Bebek veya cocuk bakımı konusunda yetersiz oldugunuzu dusunuyorum.Sonra kendi bebeginiz icin zaten yeterince yorulacak ve bocalayacaksınız.Velevki altından kalktınız,yine de zor...
Çünkü bugun calısan anneler mutlaka iyi referansı ya da en azından bebek bakma tecrubesi olan kişileri tercih ediyorlar.Annem de bir ajans aracılıgıyla bu işe kalkışmıştı ordan biliyorum.Yani her isteyene bu işi yaptırmıyorlar:sm_confused:Kaldıki bebegini baskasının evine verenine de hiç rastlamadım.Çevremde cocuguna baktıran cok kişi var ama herkes kendi evine gelinsin de bebege orda bakılsın istiyor.Hatta yanında ufak tefek bazı işler de bekliyorlar..
Kendi bebeginizin olması da bence dezavantaj cunku ufak bir bebegin ne derece bakıma muhtac oldugu aşikar..Bakıcısı olacagınız cocuga yeterince ilgi gosterememe durumunuz da göz önünde tutulacaktır.
Yani ancak sizi tanıyan,güvenen biri cocugunu size emanet edebilir..Yoksa aileye güven telkin etmeniz cok zor olacaktır kanımca..
Bence başka bir çözüm düşünün.
Allah yardımcınız olsun:Saruboceq:
Ben evde çocuk bakma olayına karşıyım her şekilde ama şöyle bişey anlatabilirim..bi akrabamız,karı-koca çalışan bi ailenin ütüsünü yaprdı..ayda 250 ytl alırdı.extra olarak da günlere yada ne zaman istenirse işte,pasta börek,yöresel yemekler filan yapardı..