• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken işsiz kaldım, aklıma bir çözüm geldi! Akıl verin lütfen...

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ADACYO, doğumdan sonra evde bebek/çocuk baksın mı?

• Bence evet, bu iyi bir fikir, neden olmasın?

OY: 34 45,9%
  • Hayır, bence 2 çocuğa yetişemez...

OY: 29 39,2%
  • Hayır, ben olsam güvenmez ve çocuğumu emanet etmezdim...

OY: 4 5,4%
  • Kararsızım, kimbilir, belki de...

OY: 7 9,5%

• Ankete Katılan
    74
canım bu konudaki kararı anca sen verebilirsin
çünkü bir bebeğe bakmak çok zor
bir de öyle bir bebek bulabilcekmisin?

[ı]bence cok güzel bir fikir hem cocuguna bakabileceksin hemde baska bir bebeğe ve para kazanacaksın mükemmel bir fikir[/ı]

canım bu konudaki kararı anca sen verebilirsin
çünkü bir bebeğe bakmak çok zor
bir de öyle bir bebek bulabilcekmisin?

Bir bebeğe bakmak zor tabii, hele iki bebeğe bakmak eminim çok daha zor... Ama insan mecbur kalınca neler yapmaz ki diye düşündüm ben de...
Böyle bir bebek bulabilecek miyim konusunu inan düşünmek istemiyorum. Bu işe kalkışma kararı verirsem ve hakkımda hayırlısıysa, rabbim yardım eder diye umuyorum... :Saruboceq:

bencede iyi fikir..
bebeginin huyuna suyuna alistikdansonra, hersey bi düzene gidrikden sonr 1,5-2 yas arasi bi cocuga bakabilirsin.. hem kazancin olur.. hemde tecrübe edinmis olursun..
rahatlikla sana emanetde edilir bi cocuk, cünkü kendin annesin o zaman
:1hug:

Bir bebeğe bakmak zor tabii, hele iki bebeğe bakmak eminim çok daha zor... Ama insan mecbur kalınca neler yapmaz ki diye düşündüm ben de...
Böyle bir bebek bulabilecek miyim konusunu inan düşünmek istemiyorum. Bu işe kalkışma kararı verirsem ve hakkımda hayırlısıysa, rabbim yardım eder diye umuyorum... :Saruboceq:

Canım zaten hiç bir anne daha yeni doğmuş bebeğini bakıcıya vermez bence..Anca 1 yaşından sonra veriyorlar benim gördüğüm..Ama yinede daha büyük çocuğa bakmak mantıklı gibi..Baktığın çocuğun peşinde koşmaktan kendi bebeğinle ilgilenemeyebilirsin...Yeni doğmuş bebekler çok fazla ilgiye ve bakıma muhtaçtırlar..Gecesi gündüzü olmaz..Sürekli meme ister,gazı çıkarılsın ,altı alınsın ister..:1rolleyes: Yani bütün zamanı bebek alır...Çok büyük sorumluluk...

Canım bencede yapabilirsin çünkü ikiz annesi olduğunu düşün onlar napıyo sen de onlar gibi yapabilirsin ama ikiside küçük olursa kolay olur fakat bakacağın çocuk yeni yürümeye başlamış bir çocuksa hem bebeğin hem o çok zor olur bence sen aynı dönemlerde iki bebek olmalarına dikkat et

Fikir iyi, iyide, vallaha güzelim bu ilk bebegin, ne kadarda bilincli olursan ol ilk cocukta cok acemilik cekiyor insan. Bir bebegin bakimi cok zor helede ilk aylar inanki ne yerde ne gökte oluyorsun, ev isi yemek camasirda cabasi!! Üstelik bir uykusuzluk mahf ediyor!:delphin:

Kendi cocugun bütün zamanini alicak zaten birde baska bir cocuk bakmak? bilmiyorum ama bence üstesinden gelmen zor olucak. 1 yasinda 2 yasinda bir cocuk alirim diyorsun ama o dahada zor, sürekli pesinden kosturmak zorunda olucaksin, bebek yine farkli yedir icir yatir ama ellendi ayaklandimi 2 dakika gözünü ayirmaman lazim, birde emanet cocuksa dahada dikkatli olmalisin!!:kahve:

Kendine güveniyorsan yap fakat ben 2 cocuk annesi oldugum halde kendime güvenemezdim cünkü benim cocuklarimin bakimi stressi herseyi ile bana yetiyor!!benneyaptımki

Umarim iyi bir cözüm bulursunuz:teselli:

Kızlar merhaba. Bu mesajıma cevap yazıp, akıl verirseniz sevinirim...
Hamileliğim nedeniyle kriz bahane edilerek işten çıkartıldım. Eşim de ben işten çıkartılmadan bir ay önce, firması kapandığı için işsiz kalmıştı... Hamile olduğum için iş arayamıyorum... Benim aklıma bir çözüm geldi. Daha eşime bile açmadım konuyu...
Acaba diyorum doğumdan sonra evde bebek mi baksam? Yani kendi çocuğumla birlikte yenidoğan ve çalışan bir annenin bebeğine daha? Ya da belki de biraz daha büyük başka bir çocuk.. Böylelikle, kriz ortamında bile insanların ihtiyaç duydukları bir hizmeti verir, ben de rızkımı çıkarırım... İki bebeğe/çocuğa yetişebilir miyim sizce? İkisi bir arada büyür giderler... Ne dersiniz? :uhm::uhm:
Yoksa çok mu fena bir fikir bu? Ne olur bana akıl verin... Benim de bebeğimi bırakacak kimsem yok... Doğumdan hemen sonra, bu kriz ortamında iş bulmam zor. hele de bir bakıcıya para vermeme yetecek kadar iyi bir iş bulmak konusunda pek ümidim yok...
Yorumlarınızı bekliyorum...
canım ii fikir bence,ama 1 yaş çocuğu al bencebakmak için Allah yardımcın olsun:Saruboceq:

Emin ol bebeğin doğduktan sonra bu fikirden vazgeçeceksin. Arkadaşların cevaplarını okumadım, bilmiyorum belki benimle aynı cevabı veren olacaktır ama yeni doğmuş bir bebek zaten tüm vaktini alacaktır. Böyle bir sorumluluğun zaten varken, ikinci bir çocuk veya bebek çok zor olur. :)

bence harika bi fikir ama bebeginin 3 aylik olmasini bekle bu arada bebek arastirsan daha iyi olur. umyorum hersey cok guzel olur senin ve ailen icin. bazen bazi zorluklar atlatilmadan birseylere kavusulmuyor. dualarimiz seninle canim esinde en kisa zamanda is bulur umarim en azindan bari o calissa biraz rahatlardiniz. hakkinizda hayirlisi.

ablacım bencede güzel fikir ama biraz zaman geçip kendi bebekine alıştıktan sonra daha doğru olur diye düşünüyorum ki o süreçte de annen yanında olacakmış ne güzel :)bence en güzel yanı senin kendi bebekini başkasına emanet etmene gerek kalmayacak bu durumda hemde eve katkın olacak.ama diğer bebekin yaşı ne olmalı konusunda tereddüt ettim.büyük olması sakıncalı olabilir mi yani kendisini onun ablası yada abisi yerine koyarsa aralarındaki ilişki nasıl olur acaba?hakkında herşeyin hayırlısı inşallah bebeğini sağlıkla kucağına almak büyütmek nasip olsun:CüvCüv::nazar:

canım simdi senın ilk bebgınya yetişemessın giib geliyor yadaen azındna bı sure kendı bebegınle pratık yap :)
bide seın kendı bebgı n olcakya anneler çekımser olabılır bu konuda kendı bebgın ve o annenın bebeği :)

Ben evde çocuk bakma olayına karşıyım her şekilde ama şöyle bişey anlatabilirim..bi akrabamız,karı-koca çalışan bi ailenin ütüsünü yaprdı..ayda 250 ytl alırdı.extra olarak da günlere yada ne zaman istenirse işte,pasta börek,yöresel yemekler filan yapardı..

Fikir olarak çok güzel ama uygulanabilir bir fikir mi derseniz,bence hayır:sm_confused:
Moral bozmak asla istemem ama gercekci olursak bence bu iş olmaz..
Birincisi bu daha ilk bebeginiz,tecrubeniz yok.Bebek veya cocuk bakımı konusunda yetersiz oldugunuzu dusunuyorum.Sonra kendi bebeginiz icin zaten yeterince yorulacak ve bocalayacaksınız.Velevki altından kalktınız,yine de zor...
Çünkü bugun calısan anneler mutlaka iyi referansı ya da en azından bebek bakma tecrubesi olan kişileri tercih ediyorlar.Annem de bir ajans aracılıgıyla bu işe kalkışmıştı ordan biliyorum.Yani her isteyene bu işi yaptırmıyorlar:sm_confused:Kaldıki bebegini baskasının evine verenine de hiç rastlamadım.Çevremde cocuguna baktıran cok kişi var ama herkes kendi evine gelinsin de bebege orda bakılsın istiyor.Hatta yanında ufak tefek bazı işler de bekliyorlar..
Kendi bebeginizin olması da bence dezavantaj cunku ufak bir bebegin ne derece bakıma muhtac oldugu aşikar..Bakıcısı olacagınız cocuga yeterince ilgi gosterememe durumunuz da göz önünde tutulacaktır.
Yani ancak sizi tanıyan,güvenen biri cocugunu size emanet edebilir..Yoksa aileye güven telkin etmeniz cok zor olacaktır kanımca..

Bence başka bir çözüm düşünün.
Allah yardımcınız olsun:Saruboceq:

Fikirleriniz için teşekkürler... Benim de aklımdan geçiyor tabii bunlar... Ben de bebeğime baktırmak istesem, evime gelip, aynı zamanda ev işlerine yardımcı olacak birini tercih edebilirim belki de... Diyorum yaa, çaresizlikten bin türlü fikir üretiyorum... İnşallah bir çıkış yolu bulurum...

bence olmaz canım ya çok zor yetişmen büyük çocuk kıskan ıp seninkine zarar verebilir küçük için ise ikisine aynı anda yetişmen cok zor daha önce bebek büyütmüş biri olarak tavsiye etmem

bnce iki çocuğua yetişmek çok zor..
bide bakalım siz bnmde bebeğim var evde değiniz zaman size emanet edebilicek biri var mı?
ben şahsen öyle birine çocuğum olsa baktırmak için vermem

hiç çocuğu olmayan yani kendikilerini byütmüş olan birine verirdim...

Ben evde çocuk bakma olayına karşıyım her şekilde ama şöyle bişey anlatabilirim..bi akrabamız,karı-koca çalışan bi ailenin ütüsünü yaprdı..ayda 250 ytl alırdı.extra olarak da günlere yada ne zaman istenirse işte,pasta börek,yöresel yemekler filan yapardı..

Canım haklısın da, üniversite mezunu, meslek sahibi biri oluşumu zaten gözardı ettim bebişim için... Evlere gündeliğe bile giderim sorun değil ama benim bebişime bakacak kimsem yok... Bakıcıya para verecek kadar iyi bir iş bulsam, zaten mesleğime geri dönüp, masa başı çalışıcam. Ama bebişimle ev işine gidemem ki... O nedenle oturduğum yerden, evde kızıma bakarken yapıp, para kazanabileceğim bir yol arıyorum kendime...

zaten doğunca kendin bu işin nekadar zor olduğunu hele hele başkasının bebeğinin sorumluluğunun dahada zor olacağını göreceksin.hem başaka bir annede bebeğinin başka bir bebekle aynı anda bakılmasını asla istemez.ikisinin aynı anda ağladığını düşün yada sancısı olduğunu yada aynı anda hastalandığını.bence pasta börek yapıp satma fikri hiçte fena fikir değil.allah yardımcın olsun canım.

canım bence sen önce hayılısıyla doğumunu bi yap kendi bebeğinle bi düzen oturt sonuçta sen de yeni anne oluyorsun kendi çocuğunu sakın ihmal etme derim ben... gün doğmadan neler doğar inşallah sen kendi alanın da bir iş bulursun... olmazsa da çocuk bakabilirsin bence ama o çocuk senin bebeğinden büyük olursa bebeğine zarar verme ihtimalini düşünmek istemiyorum....

Back