Hamileyken antidepresan kullanıp sağlıklı bebekler dünyaya getirenler...

cerennsu

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2010
119
24
Meraba arkadaşlar forumda yeniyim okb hastasıyım 26 yaşındayım ve 3 yıllık evliyim.Bir bebeğimin olmasını çok istiyorum fakat ilaçsız 1 aydan fazla duramıyorum.İlacım lustral 2-3 doktora sordum gebelikte sakıncası olmadığını söyleyenlerde oldu ilk 3 aydan sonra kullanırsam daha iyi olcağını söyleyenlerde oldu.Forumda geçmiş konularıda okudum 1 kişi var fakat onunda üyeliği iptal olmuş ulaşamadım kendisine.Sizlerden ricam antidepresanla hamilelik geçirip sağlıklı bebekler dünyaya getirenler mutlaka var aranızda sizlerin varlığını ve tecrübelerini bilmek istiyorum bilgi verirseniz sevinirim.

merhaba canım
okb hastalıgının ne oldugunu bılmıyorum ama ben panık atak tedavısı ıcın 2 yıl lustral kullandım.
hamıle kalmadan önce ılacı bıraktım.sıkıntı yasıyorum ama gebelıgı cokıstedıgım ıcın ıyı sayılırım.eger senındeboyleyse ve gebelıgı ıstıyorsan o zaten terapı gıbı gelıyor.doktorlar ılk 3 ay kulanmaya karşı.sadece daha hafif olan pasiflora falan kullanabılırsınız dıyorlar
3 aydan sonra ıse ılac tamamen zararsız demıyorlar.ama anne ılaçkullanmadıgında yasadıgı ve bebegı etkıleyen sorunlar eger ılacın etkılerınden daha fazlaysa, kar zarar tespıtı yaparak karar verıyorlar.yasın kac.henuz gencsen tedavını tamamladerım.ama su an hastalıgın hakkında bır bılgım olmadıgı ıcın daha fazla sey soyleyemıyorum.bence doktorunla ve bır kadın doğumcuyla goruş.acil şifalar dilerim

ben kullandım cnm. bebeğimçok şükür sağlıklı. etrafımda da çok var kullanan .seni çok iyi anlıyorum bendede aynı rahatsızlık var. ilaçkullanmamak içi çok direndim ama emin ol o şekilde daha zarar veriyoruz bebeğe. doktoruna danış hafif dozda verir.

zerabuu teşekkür ederim içimi rahatlattın.Bu berbat hastalık ilaçsız kontrol altına alınmıyo malesef.Allah hepimize şifa versin inşallah.Sen hamileliğinin hangi aylarında kullandın? Birde pssiflora falanmı kullandın yoksa bildiğimiz lustral prozac gibi antidepresanlardanmı kullandın?

ben kullandım cnm. bebeğimçok şükür sağlıklı. etrafımda da çok var kullanan .seni çok iyi anlıyorum bendede aynı rahatsızlık var. ilaçkullanmamak içi çok direndim ama emin ol o şekilde daha zarar veriyoruz bebeğe. doktoruna danış hafif dozda verir.

zerabuu benımde ıcımı rahatlattın çok zorlanırsam bı cıkısı var demek kı bunu bılmek guzel.

cerensu benım acıklamalrı begenmedın herhalde .amabende doktorumun dedıklerını aktardım.ama onumuzde kullanıpta saglıkla bebegını kucaklamıs bırı var bu ınsanın ıcını rahatlatıyor.istediğin zamanda hamıle kalmanı ve rahat ve tadını cıkardıgın bır hamılelık yasamın dılerım.

6 ay dayandım cnm sonra kullandım pasiflore yetmedi bana kar zarar dengesi kurdum içmemek daha da kötüydü. sonuçta bebeğim etkileniyor sıkıntıdan. İlk doktorum sabredeceksin dedi. Psikiyatrım kullanabilirsin senin tercihin dedi sonraki doktorum verdi. çok şükür bir zararı olmadı. Ama ağır bir ilaç kullanmadım. İnan ki etrafımda 2-3 tane değişik ağır ilaç kullana da oldu. Kızı anadolu lisesinde okuyor. Sonuçta bizimde anne olmaya hakkımız var. Biraz zorlayın kendinizi. Araştırın en hafif zararsız ilacı kullanmaya çalışın. Ama korkmayın. Stresten uzak durmaya çalışın. Hergün en az yarım saat yürümeye çalışın. Allaha dua edin. İnsan üzülüyor korkuyor ama eminim birşey olmayacaktır.

mumble açıklamalarını ben daha önce birçok doktordan duyduğum için cevap yazmadım yoksa beğenmeme gibi bir durum söz konusu değil canım.
zerabuu burda seninle karşılaşmam çok iyi oldu benim adıma ancak özellikle öğrenmek istediğim nokta kullandığın ilaç ve dozajı.Yanlış anlama amacım ilaç ismi almak vb. şeyler tabiki değil sadece ben 50 mg lustralin altına düşemiyorum.Passiflora falan kar etmiyo yani. Endişemde bu yönde 50 mg lustral ağır olurmu acaba?Bu arada bebeğinle birlikte ömür boyu sağlık ve huzurla yaşarsın umarım.Sorularıma cevap vererek beni bilgilendirdiğin için ayrıca teşekkür ederim.Sadece senden değil bizzat bir kadın doğum doktorundan daha duydum Antidepresanın zarar vermediğini ama bizzat yaşayandan duymak en güzeli tabi.Bir de hamile kaldığını öğrendiğinde ilaç kullanıyomuydun? Kusura bakma çok soru soruyorm ama okb yi bilirsin acayip takıyorum kafama.

merhab cerennsu,
Ben de 2.5 senelik evliyim ve panik atağım var.Daha önceki birkaç konuya da yazmıştım ama eski konulardı.Ben 6 senedir ilaç kullanıyorum,mayıstan beri ilk kez düzenli tedaviye başladım 60 mg dan 30 mg ilaca düştüm.Önceki halimden eser kalmadı o kadar iyiyim ki ama ilacı bırakırsam herşey kötü olacakmış gibi geliyor.Buradaki birçok kişiden okuyunca bende 2 aydır korunmayı bıraktım ama tam olarak değil,korkmuyorum nedensen artık.Allah alnımıza ne yazmışsa o olur.İletişimimizi kesmezsek sevinirim birbirimize destek oluruz en azından.Sevgilerle

merhaba

hakikaten yaşayan birinden duymak çok güzel. bende herşey iyi giderken 5.ay sonunda soğuk algınlığı yaşadım ve tıkanma ve kuruma oldu ondan sonra anksiyete başladı boğulucam korkusu ile başa çıkamadım. çoook uğraştım ama olmadı. psikiyatr bana lustral başladı kullanmamak için çok direndim ama olmadı. şimdi içim ezile ezile kullanıyorum. vücudum öyle tepki verdi ki kullanmayınca dayanılır gibi değil. bebeğime zarar veriyorum diye çok daha üzülüyorum. bana son 1 ay kala bırakıcaz dedi ama siz ne zaman başlayıp ne zaman bıraktınız. bebekte yoksunluk sendromu oluyormuş nasıl olacak bilmiyorum.

merhaba

hakikaten yaşayan birinden duymak çok güzel. bende herşey iyi giderken 5.ay sonunda soğuk algınlığı yaşadım ve tıkanma ve kuruma oldu ondan sonra anksiyete başladı boğulucam korkusu ile başa çıkamadım. çoook uğraştım ama olmadı. psikiyatr bana lustral başladı kullanmamak için çok direndim ama olmadı. şimdi içim ezile ezile kullanıyorum. vücudum öyle tepki verdi ki kullanmayınca dayanılır gibi değil. bebeğime zarar veriyorum diye çok daha üzülüyorum. bana son 1 ay kala bırakıcaz dedi ama siz ne zaman başlayıp ne zaman bıraktınız. bebekte yoksunluk sendromu oluyormuş nasıl olacak bilmiyorum.

Merhaba,
Forumda geçen seneki yazışmalarınızı okudum. Ben de aynı hastalıktan muzdariptim ve Paxil kullanıyordum. Hamile kaldığımı öğrenince mecburen bıraktım. Şimdiye kadar ilaçsız dayandım ama artık dayanamıyorum. Şu an 7 aylık hamileyim, hatta 7,5'a yaklaştım. Artık ilaç içmek istiyorum, psikolojim berbart durumda. Yazışmalarınızı okuyunca merak ettim Hamileyken ilaç kullandınız mı? Sonuçları ne oldu? Bebeğiniz nasıl? Hangi ilacı ne kadar kullandınız? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sevgiler

merhaba canım
okb hastalıgının ne oldugunu bılmıyorum ama ben panık atak tedavısı ıcın 2 yıl lustral kullandım.
hamıle kalmadan önce ılacı bıraktım.sıkıntı yasıyorum ama gebelıgı cokıstedıgım ıcın ıyı sayılırım.eger senındeboyleyse ve gebelıgı ıstıyorsan o zaten terapı gıbı gelıyor.doktorlar ılk 3 ay kulanmaya karşı.sadece daha hafif olan pasiflora falan kullanabılırsınız dıyorlar
3 aydan sonra ıse ılac tamamen zararsız demıyorlar.ama anne ılaçkullanmadıgında yasadıgı ve bebegı etkıleyen sorunlar eger ılacın etkılerınden daha fazlaysa, kar zarar tespıtı yaparak karar verıyorlar.yasın kac.henuz gencsen tedavını tamamladerım.ama su an hastalıgın hakkında bır bılgım olmadıgı ıcın daha fazla sey soyleyemıyorum.bence doktorunla ve bır kadın doğumcuyla goruş.acil şifalar dilerim

Merhaba,
Forumda geçen seneki yazışmalarınızı okudum. Ben de aynı hastalıktan muzdariptim ve Paxil kullanıyordum. Hamile kaldığımı öğrenince mecburen bıraktım. Şimdiye kadar ilaçsız dayandım ama artık dayanamıyorum. Şu an 7 aylık hamileyim, hatta 7,5'a yaklaştım. Artık ilaç içmek istiyorum, psikolojim berbart durumda. Yazışmalarınızı okuyunca merak ettim Hamileyken ilaç kullandınız mı? Sonuçları ne oldu? Bebeğiniz nasıl? Hangi ilacı ne kadar kullandınız? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sevgiler

Merhaba,
Sevgiler

Bu mesajı yazalı çok olmuş. Merak ettim ilacsız devam ede bildinizmi. Bende aynı ilacı kullanıyordum. Şu an almıyorum. İnşallah dayana bilirim

Kimse bebeğini zor durumda bırakmak istemez ama sağlığı da el vermiyorsa mecburen kullanmalı. Arkadaşım hamileliği süresince kullandı ve çok şükür bebeği sağlıklı

Merhaba arkadaşlar... Hastalık sebebiyle malesef 29. Haftaya kadar dayanabildim.şuan lustral almaya başladım. Bir yandan hastalığım diğer yandan bebeğe birşey olucak korkusu ile günlerim geçiyo. Allah yardımcımız olsun.

cerensu bebeğiniz nasıl ? herhangi bir etkisi oldu mu ilaç kullanımınızın ? Çok uzun yıllardır antidepresan kullanıyorum ve gebe kalırsam bırakacak olmamdan yoğun bir depresyon yaşayacak olmaktan korkuyorum. Bu açıdan çok önemli sizin verdiğiniz bilgiler.

Bende okb hastasıyım 1 yıldır lustral kullanıyordum ama artık gebelik düşünüyorum. Önümüzde ki ay nasip olursa aşılama olacak. Şu anda 25mg lustral kullanmama rağmen yine de psikiyarima danıştım ve bana kesinlikle bırakmam gerektiğini sonuçta bu bir kimyasal dedi zaten hamile kalınca kendini çok daha farklı hissedeceksin bence ilaca hiç gerek kalmicak dedi. Bende şimdi bir gün kullanıp bir kullanmıyorum. Yani aşılama tarihine kadar bırakmış olacağım. İnşallah kendimi kötü hissetmem ve güzel bir hamilelik geçiririm. Rabbim bu yolda hepimizin yardımcısı olsun...

Bende okb hastasıyım 1 yıldır lustral kullanıyordum ama artık gebelik düşünüyorum. Önümüzde ki ay nasip olursa aşılama olacak. Şu anda 25mg lustral kullanmama rağmen yine de psikiyarima danıştım ve bana kesinlikle bırakmam gerektiğini sonuçta bu bir kimyasal dedi zaten hamile kalınca kendini çok daha farklı hissedeceksin bence ilaca hiç gerek kalmicak dedi. Bende şimdi bir gün kullanıp bir kullanmıyorum. Yani aşılama tarihine kadar bırakmış olacağım. İnşallah kendimi kötü hissetmem ve güzel bir hamilelik geçiririm. Rabbim bu yolda hepimizin yardımcısı olsun...
Ben çok kotu kecirdim hamileliyi. Stresden kilo da verdim. Ama almadim ilac. Cunki ilac alsaydim bu seferde bebege bi sey olacak dusuncesi stres verirdi. Coook zorda olsa ilacsiz bitdi 9 ay. Cok sukur. .. MasAllah bebekde iyi....

cerensu bebeğiniz nasıl ? herhangi bir etkisi oldu mu ilaç kullanımınızın ? Çok uzun yıllardır antidepresan kullanıyorum ve gebe kalırsam bırakacak olmamdan yoğun bir depresyon yaşayacak olmaktan korkuyorum. Bu açıdan çok önemli sizin verdiğiniz bilgiler.
En iyisi esinizle konusun. 9 ay boyunca size destek olsun. Ben birakdim. Evet yogun bir Depresyonda yasadim. Ama cok sukur Rabbim yardimci oldu. Ilacsiz dayana bildim. Esimde anlayis gosterdi bana.
Anne olmak çok guzel. Sizede saglikli depresyonsuz hamilelik diliyorum.

merhaba ilk ayından itibaren kullandın mı?ben 7 haftalık hamileyim dr pasiflora verdi

X