Güzelim allerset ve zyrtec aynı içerikteki ilaçlar. Biliyorsun beyine geçip uyku hali yapma riski fazla. Aerius daha üst kuşak bir ilaç. Gebeliğin c kategorisi lafı seni korkutmasın. Hamilelikte çok sık kullanılan progestanlar bile B kategorisi.arkadaşlar yaklaşık 5 haftalık hamileyim
ama benim ileri derece alerjim var (küf mantarı)
küf mantarı alerjim olduğundan 4 mevsim evde ve dışarda tutuyor sürekli
gebelik öncesi xyzal kullanıyordum
çocuk düşünmeye başlayınca zyrtece döndüm
doktorlar kesinlikle kullanmayacaksın diyor ilacı
ama böyle yaşamam imkansız
çok mecbur kalırsan aerius kullan dedi, ama baktım gebelik kategorisi c
ben de allerset aldım
sizler neler yapıyorsunuz bu durumda?
Güzelim allerset ve zyrtec aynı içerikteki ilaçlar. Biliyorsun beyine geçip uyku hali yapma riski fazla. Aerius daha üst kuşak bir ilaç. Gebeliğin c kategorisi lafı seni korkutmasın. Hamilelikte çok sık kullanılan progestanlar bile B kategorisi.
Kategorinin C olması bebeğine zarar verecek anlamına gelmez. Bu ilaçlar hayvanlarda denenmiş zararlı olmamış, ama insanlar üzerinde yeterince çalışma yapılmamış ilaçlardır. Ve firmalar en ufak ayrıntıyı yazmaları hukuki zorunluluklarıdır.
Doktorunun tavsiyelerini takip et. Kaldı ki birçok vajinal fitil D kategorisi olduğu halde kar zarar hesabı yapılarak gebelere kullandırılıyor.
Aerius ve doxafin eşdeğer ilaçlar. İçi aynı firma farklı sadece. Aerius kullanıyormuş gibi kullanabilirsin. Ben de eczacıyım zaten. Bir de sabah akşam burnunu serum fizyolojikle yıkayabilirsin. İlla damla halini almana gerek yok. Büyük serum şişeleri işini görür. en azından havayollarını açık tutar nefesini rahatlatır.aerius kalmadı diye eczacı aynı içerikte olduğunu söylediği doxafin verdi
bu ilaç hakkında bir fikrin var mı peki?
kafam karışık yaa
hiç kullanmamak lazım ama ilaçsız ayakta durmam bile çok zor
Aerius ve doxafin eşdeğer ilaçlar. İçi aynı firma farklı sadece. Aerius kullanıyormuş gibi kullanabilirsin. Ben de eczacıyım zaten. Bir de sabah akşam burnunu serum fizyolojikle yıkayabilirsin. İlla damla halini almana gerek yok. Büyük serum şişeleri işini görür. en azından havayollarını açık tutar nefesini rahatlatır.
Bn de hamile kalırım ihtimaline karşı aylardır ilaç kullanmıyordum ama bazı şeyler bebeğe ilaçlardan çok zarar verebiliyor, mesela enfeksiyon şu an mecburen gynoflor kullanıyorum. Biraz da kafayı rahat tutmak lazım, yoksa o hesapla kafein bile zararlı sabah akşam alıyoruz.
Benim bir hastam doktor almayı reddedince, düşsün diye yapmadığı kalmamış kurt ilacı bile kullanmıştı ki acayip zararlı. Çocuk sapasağlam doğdu düşmedi, allah korusun yeter ki yavrularımızı.
çok çok teşekkür ederim bilgilendirme için
o zaman ilacı içebilirim
çok sevindim sizinle karşılaştığıma
allah herkesin bebeğini korusun
banada yardımcı olur musun? bende de alerjik rinit var yılboyu hergün gebelik boyu ilaç kullandın m ı ne yaptın?
Aerius ve doxafin eşdeğer ilaçlar. İçi aynı firma farklı sadece. Aerius kullanıyormuş gibi kullanabilirsin. Ben de eczacıyım zaten. Bir de sabah akşam burnunu serum fizyolojikle yıkayabilirsin. İlla damla halini almana gerek yok. Büyük serum şişeleri işini görür. en azından havayollarını açık tutar nefesini rahatlatır.
Bn de hamile kalırım ihtimaline karşı aylardır ilaç kullanmıyordum ama bazı şeyler bebeğe ilaçlardan çok zarar verebiliyor, mesela enfeksiyon şu an mecburen gynoflor kullanıyorum. Biraz da kafayı rahat tutmak lazım, yoksa o hesapla kafein bile zararlı sabah akşam alıyoruz.
Benim bir hastam doktor almayı reddedince, düşsün diye yapmadığı kalmamış kurt ilacı bile kullanmıştı ki acayip zararlı. Çocuk sapasağlam doğdu düşmedi, allah korusun yeter ki yavrularımızı.
zemzemsu hamilemisiniz.eğer öyleyse doktorunuz size hangi ilacı tavsiye etti.neler dedi
merhaba eczilayda,
bendede aynı sorun var,aerıus sonsası xyzal ve en son rupafin kullandım.
hamilelik itibariyle bıraktım ama bu hapşuruklar beni delirtiyor.kanama problemleride yaşıyorum ve belkide hapşurukla oluşan kasılmalarında neden olabileceğini düşünüyorum.
ilaçlar konusunda kafam karışık olsada serum fizyolojikle burun yıkamak hapşuruğa iyi gelirmi?
ne kadar sıklıkla kullanmam gerekir?
şimdiden çok teşekkür ediyorum.
evet 15 haftalık hamileyim bi kaç KBB ye gittim kimi öneriyor kimi dr önermiyor bende anlamadım ilk 3 ayın bitmesini bekledim ilaç kullanmak için fakat ne yapacağımı çok şaşırdım ama 2 günde bir alerji oluyorum burnum tıkalı kaşınıyor akıyor acıyor ve sık hapşuruyorum 24 saat bu şikayetler devam ediyor 24 saat kesiliyor 24-48 saat sonra tekrar aynı döngü ben çok yoruldum
başlığı görünce içim çok kötü oldubendede yılboyu süren allerjik rinit rahatsızlıgım var.bahar aylarında ortaya çıkan astım rahatsızlıgım ve kronik sinüzit rahatsızlıgımda cabası.hamileliğimi öğrendiğimden beri kbb doktorum ilacımı değiştirdi.normalde onceair kullanıyordum,hamileyim diye sizin söylediğiniz ilaçları verdi ve hiçbir faydasını görmedim.1 aydan beri sinüzitim azmış durumda.kadın doğum doktorumda ialçlarımı gördü ve kesinlikle kullanmıyorsun dedi.çok zorda kalırsan burun spreyi olur dedi,her zaman değil tabiki dedi.dün sabah astım rahatsızlıgımdan acillik oldum ve kriz esnasında istifra ettim.sabahın köründe çıkan şeyler iltihaptı,bembeyazdı.acil doktoru astım spreyi verdi ama yinede kullanmaya korkuyorum.süreklı hapsurmaktan,keyifsiz olmaktan,burnumun sinüslerimin kulaklarımın dolmasından nefret geldi.ne yapıcam bilmiyorum.hapşururkende kasılıyor karnım resmen,Allah yardımcımız olsun kızlar.Hapşururken bebeğim düşücek diye çok korkuyorum
arkadaşlar yaklaşık 5 haftalık hamileyim
ama benim ileri derece alerjim var (küf mantarı)
küf mantarı alerjim olduğundan 4 mevsim evde ve dışarda tutuyor sürekli
gebelik öncesi xyzal kullanıyordum
çocuk düşünmeye başlayınca zyrtece döndüm
doktorlar kesinlikle kullanmayacaksın diyor ilacı
ama böyle yaşamam imkansız
çok mecbur kalırsan aerius kullan dedi, ama baktım gebelik kategorisi c
ben de allerset aldım
sizler neler yapıyorsunuz bu durumda?