Hamileyken alerji ilacı kullanmak zorunda olan var mı?

bende de alerjik rinit var bazen nefes almamı bile engelliyor ilk başta bende çok tedirgin oldum kullanmadım. dr sordum ilacıma baktı kortizon içermiyor kullanabilirsin dedi :) her gün kullanmıyorum ama rahatsız ettikçe kullanıyorum. bazen çok kötü oluyor çünkü

☻/
/▌
/ \ "wish me luck.."

☻/
/▌
/ \ "wish me luck.."

Merhaba kızlar, bütün cevapları okudum. bende 5 haftalık gebeyim ve tam alerji dönemine denk geldi hamileliğim. Neden dikkat etmedin? diceksiniz. ben uzun yıllar tedavi gördüm ve olmadı cocuğum ümidi kesmişken gebe olduğumu öğrendim.Ama keyfini onca zamandır beklediğim haberin tadına bile varamadım , cünkü alerjim ve nefes alamaman herşeyi burnumdan getirdi. k.doğum doktorum kesinlikle ilac kullanma dedi, aksi şeytan ona her gittiğimdede alerjik durumum cok kötü olmuyor adam tabi halime bakınca ihtiyacın yok diyor. ama birde beni dışarda görse.... veee dün akşam ilk defa nefes alamadım, hiç astı mnöbeti gecirmedim hayatım boyunca ama dün bi başkaydı can nasıl tatlı geliyor muş . ventolin sıktım ve sonrasında cok agladım yaa bişey olursa bebeğime diye. cünkü doktorum öyle bi etkilediki beni... sabah kalktım aynı hastanede gögüş doktoruna gittim( izmir medikal park) durumum anlattım..doktorun dediği şu'' şimdi astım yada alerji hastası olan kadın hamile kalmaya hakkı yokmu?? veya ilacları bıraktınız, siz nefes alamazsanız bebeğiniz nasıl nefes alacak?? sürekli hapışırarak ve sosyal hayat kalitenizi düşürerek gebeliğinizi nasıl tamamlıcaksınız??? tiberkiloz hastam hamile kaldı , ona hakkın yok seninmi diyeceğim? kortizon ilacı kullandırarak gebeliğini tamamladık'' dedi. ve bana ventolini gönül rahatlıgı ile kullan dedi. ekstradan da alerjim için cetryn 10mg burnum içinde risonel %0.05 verdi. tabiki zorlanmadıkca kullanmıcam ama uç noktoada yapacak bişey yok kızlar... k.doğum doktoru sadece bebeği düşünür ve ona odaklanır , gögüs yada kbb vs vs doktoru size hastasına odaklanır. size doktorunuz bui lacı kullan dediğinde %1 risk olsa bile tutma ihtimaline karşın ve onu dava etmenize karşın kestirmeden kullanma demeyi yeğler cünkü sizin ne cektiniz umrunda olmazsa , umrunda olan ismine leke düşürmeden gebeliğiniz tamamlamaktır. Hayatta okadar çok şey zararlı ki.... bazen Allaha emanet demeli insan.. eski kadınlarımız ağır odunlar taşıyarak binbir türlü eziyetle gebelik yaşadı... o size gelecekse bir yolunu bulup gelecektir.enim gibi tüm anneler için yazdım bu yazıyı... hepinizin bebişini rabbim korusun...

Glcnizm Glcnizm aynısını göğüs dr.u bana da söyledi ve bence çok haklı. Ben ömür boyu bu alerjiyi bu astımı taşıyacağıma göre mecburen bir orta yol bulunacak. Kadın doğumcuya kalsa ölecektim nefessizlikten :KK43: İlaç kullanıyorum mecburum çünkü ilk 12 hafta iyi bile dayandım. Allaha emanet bebeğim , inşallah sorunsuz kavuşuruz.

Glcnizm Glcnizm aynısını göğüs dr.u bana da söyledi ve bence çok haklı. Ben ömür boyu bu alerjiyi bu astımı taşıyacağıma göre mecburen bir orta yol bulunacak. Kadın doğumcuya kalsa ölecektim nefessizlikten :KK43: İlaç kullanıyorum mecburum çünkü ilk 12 hafta iyi bile dayandım. Allaha emanet bebeğim , inşallah sorunsuz kavuşuruz.
Helal olsun sana iyi dayanmissin ben 6 haftaligim ama dayanamadim cunku tam polen zamanindayiz.

Hamileyken alerji ilacı kullananlar lütfen acil dönüş yapın cocuklarinizda bir rahatsızlık varmı hamileyken ne ilacı kullandınız

Hamileyken alerji ilacı kullananlar lütfen acil dönüş yapın cocuklarinizda bir rahatsızlık varmı hamileyken ne ilacı kullandınız
Siz hamileyken kullandınız mı eğer o vakit kullandıysanız bana yardımcı olun rica ediyorumbebeginiz doğmuş tür şimdi bir sıkıntı oldu mu

scusamalizia merhaba, bende alerjik rinitliyim. Aynı durumlar bende de söz konusu. Allah yardımcımız olsun. Bu durumlara nasıl dayanıyorsun çok zor. Kaçhaftalık hamilesin? Ben 20 haftalığım. Tüp bebek bizimkisi. Ben tedaviye başladığım ilk günden beri ilacımı kullanıyorum. Adı levmont. farklı farklı 3 ilaç değiştirdim ama onlarda etkili olmayınca ilacıma geri döndüm. C kategorisinde bi ilaç. Göğüs hastalıkları doktorum kullanmamın çok sakıncalı olduğunu kesinlikle kulllanmamamı söyledi ama ben bunu öğrendiğimde artık 3 aylık olmuştum. Tüp bebek doktorumuz hiçbirşey olmaz rahat rahat kullanabilirsin demişti oysaki.Ben de artık bebeğimi Allaha emanet ettim kullanıyorum. Ne yapacağımı, ne düşüneceğimi şaşırmış durumdayım. Rüyalarımda hep kötü şeyler görüyorum. Şimdi ilacı kullanıyorum ama gelin bir de bana sorun. İnşallah bebeklerimizi hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız.
Merhabalar mesajınızı yeni okuyorum benimde alerjik rinitim var ve levmont kullanıyorum şimdiki durumunuzu ve bebeğinizin durumunu öğrenmek istiyorum levmont kullanımı herhangi bi zarar verdi mi

Bende allerjik rinit hastasiyim.4.5 haftalik hamileyim.Kbb doktorum ilaclarimi biraktirdi.Levmont kullaniyordum.Sandigim kadar kotu olmadim.Ama bu seferde kasinti basladi oluyorum.Kafamin derisine kadar.15 yil surekli allerji ilaci kullanan ben birakinca bole birseyle karsilastim.Kadin doktorum avil dekort yaptirabilirsin dedi.Bende kararsiz kaldim allerset mi icsem ignemi vurulsam .Ilac kullananlar bebeginiz saglikla aldinizmi kucaginiza lutfen bizlere ses olun

Bende allerjik rinit hastasiyim.4.5 haftalik hamileyim.Kbb doktorum ilaclarimi biraktirdi.Levmont kullaniyordum.Sandigim kadar kotu olmadim.Ama bu seferde kasinti basladi oluyorum.Kafamin derisine kadar.15 yil surekli allerji ilaci kullanan ben birakinca bole birseyle karsilastim.Kadin doktorum avil dekort yaptirabilirsin dedi.Bende kararsiz kaldim allerset mi icsem ignemi vurulsam .Ilac kullananlar bebeginiz saglikla aldinizmi kucaginiza lutfen bizlere ses olun

bende alerjik hastasıyım levmont kullanmazsam çok kötü oluyorum hamileliğimi öğrendiğim ilk an bıraktım ilk üç ay kullanmadım ama geceleri uykuya hasret kaldım hapşırmaktan. şuan 4,5 aylık hamileyim artık dayanamıyorum. kadın d.doktorum kullanma dedi gögüs hs. doktorum levmont 2.5/4 mg yazdı çocuklar içinmiş bunu kullan dedi bende anlamadm aynı ilaç bi düşük doz yazdı içeriği aynı şuan onu kullanıyorum. doktora bebegime zararı olur mu dedim. hayvan deneyinde başarılı ama insanda başarısı bilinmiyo doktorlar da risk almak istemiyor dedi. şuan kullanıyorum bakalım bebeğim allaha emanet inşallah bi sorun olmaz.

Valla inanin bende izotonik su ve burun spreyi ile idare ediyorum.Allaha cok sukur normal hayatta ilac icmememe ragmen hapsuruk krizine giren ben Simdi daha iyiyim .Keske eskilerden biri yazsa bize ses olsalar.Banada 3 ay sonra anca ilaca baslayabilirsin dedi.Kbb doktoruma gore 5 ay dedi.Bakalim ne olcak bilmiyorum.Banada doktorum hayvanlar uzerinde denenmis ama insanlar uzerinde etkisi bilinmiyor dedi.Allah yardimcimiz olsun

X