Hamileyim,yaşadıklarım yüzünden psikolojim çökmek üzere

ahsebastian

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2014
20
7
3
36
Öncelikle herkese merhaba, yeni yılınız kutlu olsun. Eski üyelerdendim ve derdimi paylaşmak için bu hesabı açtım yoksa çıldıracağım, biraz uzun olabilir umarım okursunuz şimdiden teşekkürler.
10 aylık evliyim, 9 aylıkta hamileyim. Eşimle birbirimize aşık olarak biraz da ani denebilecek bir kararla evlendik. Ben ailenin tek çocuğuyum. Tek kız, tek torun, tek yeğen. Babam yok. Annem çalıştı, bana baktı okuttu büyüttü tek başına Allah razı olsun. zaten 4 kişilik bir aileyiz ve evliliğe tamamen karşı bir ailem var. Bu yüzden olsa gerek ne evliliğimi ne eşimi bir türlü kabullenemediler, sevmediler, bana yakıştırmadılar. Ben 2 eşim 1 üni. mezunu. Ailemin maddi durumu fena değildir. Eşimin ise tam tersi ama beni mutlu etmek için elinden geleni yapar, yaptı. Düğünü, eşya vs. her şeyi eşim yaptı. Düğün hazırlığı aşamasında ne kendi ailemi ne onun ailesini karıştırmadık her şeyi kendimiz yaptık. Ailem çeyizimi, halı ve perdelerimi aldı ama sonra bu bile onlara çok geldi başıma kaktılar. Düğünde ailesinin durumundan ötürü pek altın takılmadı, kendi ailem de takmadı. Eşim doğulu ve onların çevresine göre bir düğün yapıldı. Zaten kendi memleketimde düğün yapsam akrabam yok kimse gelmezdi ben de çok umursamadım bu durumu açıkçası ama annem kendi memleketimizde de düğün yapılmasını bunu da erkek tarafının yapması gerektiğini aylarca dile getirdi sonra kendisi vazgeçti.
Eşimin şu an ataması yok ancak 2 iş birden yapıyor evde toplasan 3 gün durmuyor. Hiç bir şeyimi eksik etmez, gözümün içine bakar. Ailem eşimi ve ailesini çok küçümsediler ve bunu her halleriyle belli ettiler. Eşim neden doktor, avukat, mühendis olmadı?; neden evi yok? ; neden siyasetten anlamıyor?, neden bizi tatile götürmedi?; neden eşya alınırken götürmedik?, neden pırlanta set alınmadı?; neden düğün otelde olmadı?; neden neden neden... Beni o kadar huzursuz ediyor ki.
Doğum dolayısıyla 1buçuk ay önce buraya geldi, sıkılacağını ve kavga edeceğini biliyordum çünkü eşime sinir oluyor evde 2 gün görmesine rağmen sinirlenecek bir şeyler buldu( bazısı haklı çoğu haksız) çantasını topladı ve gitti. Doğuma da gelmeyeceğim dedi. Beni eşime ve eşimin ailesine karşı çok zor bir duruma düşürdü. Eşim tarz olarak biraz samimidir bu anneme batıyor. Aramızdaki hitap şekillerimize bile karışıyor. Kısacası aklınıza ne gelirse her ama her şeye laf söylüyor. Günlerce sabahlara kadar ağladım, eşime patladığım zamanlar oldu ama o da beni alttan aldı hep. 9 aylık hamile bir kadın, yalnız ve yaşadığı şehirde hiç kimsesi yok.
Yaz tatilinde ailemin yanına gittik ama kovulmaktan beter olduk. Hemen her şeye sinirleniyorlar ve tahammülleri sıfır, eşimin yüzüne bakmadılar kendimizi eve zor attık, eşim bir daha asla gitmeyeceğim dedi. Annem ona anne dememesini, onun annem için hiç bir şeyi olmadığını, umurunda olmadığını vs.. sık sık dile getirdi. Eşimi ezdi ve küçümsedi eşim de kendini ezdirmek istemedi bu seferde ukala , her şeye cevap
veriyor oldu.( Ben bunlar olurken hamileyim hala 3-4 aylık.)
Arkadaşlarıyla buluştuğu zaman dolduruşa geldi ve evi eşimle bana zindan etti suratı ve laflarıyla yok onun çocuğu doktor şunun bebesi atanmış deyip eşimi de çökertti. Ben evlenmeyi düşünmüyormuşum neden evlenmişim?; onun planları varmış yurt dışına falan gitmek istiyormuş benimle bu planları mahfetmişim; herkese böyle söylüyor. Ama aşık oldum ve evlendim bu suç mu? Annemlerden hiç bir yardım vs. almıyorum, hiç bir şey istemiyorum, bir sorunum oldu mu anlatmıyorum, paraya ihtiyacım olsa asla belli etmiyorum, hastalığımı vs. asla belli etmiyorum çünkü evlenmeseydin, biz sana dedik, yakın evlenseydin vs. oluyor.
Eşim anneme birlikte yaşamayı da teklif etti ama annem bunu hakaret gibi algıladı. Yaşlanınca ben bakarım lafını bir küfür saydı ve bir ton laf saydı. Bunlara rağmen asla bir saygısızlık yapmadık, sürekli kavga çıkmasın diye alttan aldım, gizli köşelerde kimse görmesin diye ağladım.
Annem her gün aramamı bekliyor, arıyorum bir gün iyi bir gün kötü. Aramazsam meraklara giriyor, ölüyor, bitiyor. Bugün de aradım; yılbaşını kutlamak için sesi buz gibi. Yalnızlığından sürekli beni suçluyor. Ayağına taş değse ben ve evliliğim sorumlu. Ananem bugün bana hala ve hala ve ısrarla evlendiğimi hala kabullenemediklerini, içlerinin almadığını ; teyzem ise eşimin asil olmadığını düşünüyor. Doğumuma 5 veya 7 gün kaldı , biletini aldın mı anne diye sorduğumda yoo almadım daha böyle rahatım diyor.
Ben de kız annesi olacağım nasipse muhakkak kızlarımız, çocuklarımız için en iyisini isteriz, hayal ederiz ama ben eşimi severken, eşim bu kadar çabalarken, evimde mutluyken yine de bunları sürekli söyleyip sorun haline getirmek normal mi? Ben her tartışma sonrası psikolojik çöküntüye giriyorum, sürekli ağlıyorum, ister istemez eşime yansıtıyorum kavga ediyorum günlerce bazen haftalarca.
Ne yapmam gerektiğini nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Tarafsız ve beni tanımayan görüşlere ihtiyacım var şimdiden teşekkürler. Umarım okursunuz

Annenin psikolojik bir tedaviye ihtiyacı var bence.

Hangi anne kızını böyle zor durumLARa sokar ki? Üzüleceğini bilmez mi?

Doğumdan sonra eşiyle tek başına bebeğine bakan ve bunun altından kalkabilen çok anne var, bence siz de annenizi hiç çağırmayın. İlk günler hep uyuyor zaten bebek. Birine güvendiğinizde daha geç öğreniyorsunuz, yanınızda biri olmayınca daha çabuk kendinize güveniniz geliyor. Tek bakarsınız bebeğinize hiiiiiiiiiççççççççç üzülmeyin.

Eşinizi de üzmeyin bu olanlar için.

Annenizi ikna edin psikoloğa gitsin.

hemen hamile kalmışsınız.zaten evliliğin sorumluluğunu öğrenemeden birde anne olmuşsunuz..psikolojik olarak hırpalanmanız normal.Rabbim yardımcınız olsn

saykosevgi, çok teşekkür ederim , ben de altından kalkamayacağımdan değil de annemdir sonuçta beni suçluyor ya herşey için şimdi çağırmasam çağırmadın der, Gelirse gelir zaten gel demeyeceğim.

adeninannesi ben 26 eşim 27 yaşındayken evlendik, hala bu yaşlardayız, hemen hamile kaldım, bunların hepsi 10 ay içinde oluyor.

hemen hamile kalmışsınız.zaten evliliğin sorumluluğunu öğrenemeden birde anne olmuşsunuz..psikolojik olarak hırpalanmanız normal.Rabbim yardımcınız olsn
Teşekkür ederim. Evliliğimin sorumluluğunun farkındayım aslında yuvamda huzuru sağlamaya ve kaybetmemeye eşimle birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama benim evliliğimin sorumluluğu benim değil annemin mutlu olması daha çok.

Hayırlı doğumlar öncelikle
Laflarıyla beni hayatımı didikleyen bir anne de bende var
Birkaç gündür bende ve feci geriyor beni yıprattı

Bende annem doğumuma gelmesin istiyorum
Eşin yeter merak etme

yeminle okurken sinirlendim. annenizin ağzının ortasına çakasım geldi.
pardon da anneniz kraliyet soyundan mı asaleti nereden geliyor kanı mavi falan mı
yahu günahtır kocanızı niye ezdiriyorsunuz, niye annenizin etkisiyle onunla kavga ediyorsunuz, niye onu doğumunuza çağırıyorsunuz.
pes vallahi.

anne candır ...size bakıp büyüten ...fedakar olandır hep...ama siz eşinizle cok mutlusunuz ve masallah eşiniz sizi cok seviyor ki herseye katlanmıs susmus bir erkek için cok zor olmalı sineye cekmek...anneye hürmet edilir ama artık kabullenmek ona göre saygı göstermeli eşinize ...cok yalnıs annenızın tavırları ...erkek bunları kaldıramaz bence..eşinize patlamayın ve hiç kavga etmeyin bence ...artık bu duruma alısmalısınız ...dort duvarda sız esınız ve evladınız olacak..ıkı taraf da aileler dışarıda kalandır...bence içeriyede onlarla ilgili husumetlerin girmesine izin vermeyin ...yoksa mutlu olamazsınız..eşinizinde bir dayanma noktası vardır ..bırde dogum gelmıs artık saglıklıca kavusursunuz evladınıza ınsallah...mutlu olmaya bakın derim ..

Hayırlı doğumlar öncelikle
Laflarıyla beni hayatımı didikleyen bir anne de bende var
Birkaç gündür bende ve feci geriyor beni yıprattı

Bende annem doğumuma gelmesin istiyorum
Eşin yeter merak etme
Teşekkür ederim sana da hayırlı doğumlar dilerim. Eşim yeter ben tek de bakarım bebeğime de annemin yaptığı da blöf biraz zaten gelirde beni bu halde bu kadar bunaltması çok garibime gidiyor.

Canım öncelikle zor bi durum senin açından ama ailenin yaptığı hiç doğru değil üstelik eşinde gerçekten çok iyiymiş benim ailem eşime böle davransa eşim ne altta kalır nede benimle konuşur demekki seni gerçekten seviyo bunları yaşamsına rağmen annenle aynı evdr yaşama teklifinde bile bulunmuş tabiki ailen annen ama eşini sakın ezdirme canım madem seni mutlu etmek için elinden geleni yapıyo aileni herşeye rağmen sayıp saygıda kusur etmiyo bunu çoğu kadın yapar ama bi erkek bunları kolay kolay kabullenemez tabiki ailene tavır al demiyorum ama zamanla alışırlar umarım onlara eşinle mutlu olduğunu belli et bi aile olduğunuzuu kabullendir neden aileler bu kadar karışır anlamıyorum benşmde kaynanam bana çok karışıyo ben zor üstesinden geliyorum bi bayan olarak bi erkek için daha zor eşinin hep yanında ol onu sakın yanlız bırakma kendini onun yerine koyarak kararlarını ver canım son olarakta inş. Bebişini sağsalim kucağına alırsın mutlu yıllar....

Ben bu yazdıklarınızdan eşinizi fazlasıyla ezdirdiğinizi anladım. Anneniz sizin yanınızda eşinizi aşağılıyor, siz ne yapıyorsunuz? Yada sizin yaptığınızı eşiniz yapsa ne hissederdiniz? Kayınvalideniz size bu lafları söylese eşinizde annesi üzülmesin kırılmasın diye gizli gizli ağlasa ne düşünürdünüz?

Kız evladısınız, tek çocuksunuz, anneniz yalnız bir bayan ve onu incitmek istemiyorsunuz eyvallah ama ne olursa olsun annenizin eşinizi bu şekilde incitmeye hakkı yok. Siz Romanov sülalesinden mi geliyorsunuz kardeşim? Yanlış şeyler bunlar...

Tamam annedir sevmek, saymak gerek ama saygı annelikle elde edilmez.
Olgun ve evladına destek hallerle saygıyı kazanır insan.

Ben olsam yerinde sert olurum, kırdığında kırarım ve eğer böyle davranmaya
devam ederse sesimi bile duyamayacağını açık açık söylerim.

Ayıp ama insan önce hamile kızının sağlığını düşünür.
Senin annen naz, trip, kapris yapıyor.

Eşin de kötü biri değilmiş ki işini, konumunu beğenmiyorlar diye küçümsemeleri iğrenç.

Bence bu kadına çok çok fazla iyisiniz.

Başta çağırdım ama şu an çağırmıyorum gelirse gelir artık. Bazen dua ediyorum doğuruversem habersiz.

Umarım siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız minnoşunuzu, Allah tamamına erdirsin inş. Yansıtmamaya çalışıyorum ama dolduruşa geliyorum bazen herhalde. Eşim o kadar çok şey yuttu ki ve yutuyor halada. Dediğiniz gibi alışmalıyım hep böyle gidecek.

Allah sabır versin Maşallah eşin çok sabırlı ve destekçi seni arada bırakmaya çalışmamış hiçbir zaman, nazar değmesin Anneler bazen çocuklarının ne hissettiğini düşünmezler ama çocukları için en iyisini isterler. Annen de senin sadece refah içinde yaşamanı istemiş demek ki ama sen refah içinde mutsuz olsaydın ne olurdu onu da düşünseymiş keşke.. ama anne sonuçta.. torununu kucağına alınca değişir inşallah canım sadece bebeğini düşünmeye çalış sen

aminn tesekkur ederimm :) sizde haklısınız yani bir insana yüz kere bir sey soylenınce acaba dıyr doldurusa ıllakı gelıyor ..ama artık bebek var mutlu bır anne baba gormek ıster bence onu düşünerek annenizin yaptıklarına evet hımmm tamam yapın ve evınızde huzurlu olun :) insallah 2015 de hersey güzel olur sizin için...

Annem söylerken tabiki karşılık veriyorum ben mutluyum , evimde huzurluyum ,abartıyorsun, tahammülsüzsün falan diyorum ama annem asla ve asla haksız olduğunu kabul etmez. KVde yapsa tabiki her türk kızı gibi kıyamet kopar :) İngiliz soylusuyuz ben bilmiyorum sanırım.

Eşim de ailesi de çok iyidir. Anneme hep hürmet, saygı asla kusur etmediler. Ama annem tutturdu kültür farkı.

sizi mutlu etmek için elinden geleni yapan eşiniz var.siz kendiniz eşinizle mutlu olun.annenize mesafe koyun biraz bence.

Kabalığından, kibirli hallerinden, yaşına bakmayıp çocukça takındığı tavırlardan
kültür akıyor maşallah selamlarımı iletin..

Hakkınızda hayırlısı. Bence annenize tavrınızı koyun. Bu şekilde devam ederlerse bir süre sonra sizinde eşinize olan yaklaşımınız değişebilir. Bilinçaltı diye bir şey var. Allah evladınızı sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…