Hamileyim ve yemek yiyemiyorum

Takılcak bir şey yok ilk zamanlar öyle olur ve de gayet yararlı şeyler yiyorsunuz takmayın

Hurmayı hamileliğin son aylarında ve emzirirken tavsiye ediyorlar dogumu kolaylastırıp süt yapıcı etkisi varmıs

Hurmayı hamileliğin son aylarında ve emzirirken tavsiye ediyorlar dogumu kolaylastırıp süt yapıcı etkisi varmıs
Evet, gebelik şekeri de önemli tabi böyle bol şekerli şeyleri tüketirken, bilinçsizce yememek lazım. Ama her gebe doktor kontrolünde olduğu için, zaten ne yeyip ne yiyemeyeceklerini bilirler diye yazdım. =)

Benim sütüm Allah'a şükür boldur. Hurmayı sırf koşturmaktan doğru düzgün beslenemediğim durumlarda beni ayakta tutsun diye yiyorum. Eşim spor yapıyor, o ondan yiyor. Büyük kızım tadını seviyor, yiyor. Ailecenek hurma manyağıyız kısaca. =)

Bende cok severim cok faydalıdır ama doktor son ay öneriyor dogumu kolaylastırsın diye
Günde bir iki belki bişey olmaz ama korkumdan onu bile yemiyorum suanda :)
Arkadasın doktora gitme imkanıda yokmus bi süre
Allah muhafaza fazla yiyip düşüğe falan sebep olmasın diye bende yazıyorum burada

İyi yaptınız. Doktora gidememe olayını görmedim ben. Riskli gebeliklerde tetikleyebiliyor, doğru.

Bende basta mide bulantisindan sulu yemekleri eti tavugu vs. Yiyememistim ve sizin gibi abur cuburu felaket cok seviyordun onlarida yemiyordum ama sonra öyle kötü bi dönem gecirdim ki artik yeter ki istahim acilsin diye herseyi yiyorum ..
Bulantın geçti mi canım
Geçen senin başına gelen bu gece de benim başıma geldi , saat başı kustum, acilde aldık soluğu , önceden kusmam vs yoktu herşey bu gece oldu serum verdiler evdeyim şimdi
Senin kusman bitti mi tamamen o serumlardan sonra

telaş etme gayet ıyı yıyorsun hem emın ol sana zarar gelır bebege gelmez depolarını kullanır en fazla daha 5 haftalık hergun cevız ve yumurta yesen bıle sadece emın ol yeter ona...

İlk 13 hafta boyunca kafamı klozetten kaldiramadim, merak etme birsey olmuyor şu an yediklerin gayet sağlıklı zaten. Kalori açığını 3 aydan sonra kapatırsın sanırım. Folik asit ilk 3 ayda çok önemli yalnız. Eczaden hemen alabilirsin.

Ah canim gecmis olsun ne kötü seydir bilirim ben 4 geceyi öyle gecirdim sonunda dayanamayip gitmistik hastaneye .. serumlarda iyi geldi ama doktorum hap verdi bana iki tane onlar iyi geldi sen hap kullaniyor musun canim cok cok gecmis olsun gercekten zor yasamayan bilemez .. saf serum mu takildi sana yoksa ilacli miydi

İki tane arka arkaya takıldı , ilki ilaçlı , içinde zofran varmış
İkinci de şade serum , destek amaçlı su kaybından dolayı , konunu biliyorum canım , sen nasıl dört gece durabildin çok zor
Kendi kadın dıpumcumla sabah telde görüştüm , bana da bir ilaç önerdi ama kararsızım almakta , yine aşırı bulantım olursa alırım , bi kaç kere yine üst üste kusarsan yine serum takılması gerekir dedi
Sana hangi ilaçları verdi Dr un

Banada zofran ve dramamine katildi canim seruma onlar cok iyi gelmisti ve bol bol vitamin verilmisti cünkü cok vitamin kaybi yasamistim ölü gibiydim ya esim bile söylüyor yüzüne kan geldi tekrar diye .. simdi evde onzyd ve dramamine kullaniyorum canim sabah aksam ve vitaminlerim var .. gercekten felaket bisey Rabbim bidaha yasatmasin

Amin canım
Başından beri kusmayıp böyle bir an da olunca insan korkuyor farklı sebepler aklına geliyo
İnşallah tekrarı olmaz

Amin canım
Başından beri kusmayıp böyle bir an da olunca insan korkuyor farklı sebepler aklına geliyo
İnşallah tekrarı olmaz
InsAllah canim aynen bendede öyleydi basta hafif bulanti yasiyordum hatta sevinmistim hafif atlaticam herhalde diye 4. aya girmemle basladi cok kötü oldum InsAllah bidaha yasamayiz onunla gecmis olsun

Zaten gebeligin başında istahsizlik olur önce. Oyle ki şunu bile sorardım kendime sahi acıkmak neydi☺ resmen acıkma olayını unutuyor insan. Ardından da tiksinme bulanti ve kusma geliyor . Yani bende böyle oluyor

hamileligimin basinda 65 kiloydum doguma 57 kiloyla girdim.bir ilk dedi doktor birak kilo almayi ustune bide 8 kilo verdim.kizim gayet saglikli ve kilosuda iyiydi.illaki herkes surekli yemek yiyecek diye bisey yok

Gayet ıyı yemıssın 6. Haftadan sonra ben uc adet meyve yeyıp yatıyordum gun boyu. Kımının ıstahı acılır kımının kapanır ılk haftalar bebek zaten senden beslenmıyor 16. Haftaya kadar yedıklerımız bıze gıdıyor doktor kılo bıle almayn dıyor beslenme 16 haftadan sonra onem kazanıyor. Cogu bayan zaten bulantı yasıyor 12-16. Haftaya kadar beslenemıyor. Endıse edılecek bır durum yol ben kılo vermıstım 3 kılo kadar.

Hurma son aya kadar kesinlikle yasak dedi doktor. Rahim kasılmasına sebep oluyormuş. Dolayısıyla düşüğe. Şimdi yulaf ezmesi aldım. Onu deneyeceğim

İyi yaptınız. Doktora gidememe olayını görmedim ben. Riskli gebeliklerde tetikleyebiliyor, doğru.
Ocak ayında da hamile kalmıştım. O zaman doktorum demişti hurma için. Hoş olacak olduktan sonra her türlü düşüyor. Çok dikkat ettim o zaman. Kalp atışını duyamadık. Bu ikinci hamilelik. Bakalım 29 Temmuz da randevum car

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…